AKCIJA revije Zdravje za leto 2010/2011

Zbiramo predloge za najsrčnejše: medicinsko sestro, patronažno sestro in babico za leto 2010/2011

Četrtič zapored razpisujemo izbor za najsrčnejše med zaposlenimi v zdravstveni negi: medicinskimi sestrami/tehniki, babicami/babičarji in patronažnimi sestrami. Predloge bomo zbirali do 15. junija 2011, nato pa izmed njih izbrali tri, ki bodo prejeli največ glasov bralcev ali pa kako drugače izstopali, in jim podelili priznanja na zaključni prireditvi jeseni drugo leto.

Najsrčnejše 2008
Za leto 2007/2008 so bile izbrane (z leve): Alenka Topolovec, Metka Kovačič in Saša Sušnik.Za leto 2009/2010 so bile izbrane (z leve): Andreja Horžen, Irena Filipič in Vesna Olenik.
Najsrčnejše 2009
Za leto 2009/2010 so bile izbrane (z leve): Andreja Horžen, Irena Filipič in Vesna Olenik.

Najsrčnejše 2010
Za leto 2008/2009 so bile izbrane (z leve): Branka Založnik, Hedvika Koler in Vesna Kleindienst.

Dragi bralci, spet imate priložnost, da se »svojim najsrčnejšim«, ki tako ali drugače skrbijo za vas ali člane vaše družine v bolezni, v pričakovanju naraščaja ali za ohranitev zdravja, zahvalite tako, da jih predlagate za izbor. Naj za njihovo prizadevanje in predanost poklicu, ki je več kot le to, največkrat kar poslanstvo, izve čim več ljudi. Da bodo zgled  in spodbuda drugim. Vse doslej izbrane najsrčnejše so se izkazale, da so res vredne zaupanja predlagateljev. Vse izbrane v dosedanjih akcijah, so plemenite osebnosti, ki imajo poleg velikega srca tudi ogromno znanja, da se lahko v njihovih »rokah« počutimo povsem varne.

Z vašo pomočjo bomo med zaposlenimi v zdravstveni negi izbirali take, ki izstopajo po:  
• strokovnosti
• požrtvovalnosti
• razdajanju za druge.

Predlog naj vsebuje:

• ime in priimek osebe, ki jo predlagate
• ustanovo, v kateri dela
• njen naslov (če ga mate)
• vaše ime in naslov
• kratko obrazložitev, zakaj jo predlagate.

Če ste se odločili, da si »vaša medicinska sestra« zasluži pozornost, lahko predlog že pripravite. Pogumno zapišite in ga odpošljite na naslov: Revija Zdravje, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Izbiramo najsrčnejše … ali na e-naslov: [email protected].