Izbrali smo najsrčnejše 2014!

Kot vsako leto je tudi leto 2014 minilo v znamenju srčnih medicinskih sester, patronažnih sester in babic. Letos smo že sedmič razglasili najsrčnejše po izboru vas, bralcev in bralk. In da smo turobno zimo obarvali srčno, smo tokrat razglasitev premaknili v januar. In ne le to – prvikrat je med nagrajenci tudi moški!

MATC3742
Najsrčnejša medicinska sestra Irena Nerad, najsrčnejši babičar Anže Čeh in najsrčnejša patronažna sestra Marija Ileršič Kas (od leve proti desni).

Nagrajence smo tokrat razglasili v restavraciji Druga violina na Starem trgu v Ljubljani, prireditev pa je vodila Sanja Macur. V prijetnem ozračju smo sproščeno klepetali in prisluhnili govoroma Sama Žargija, direktorja podjetja Alpress, d.o.o., in Darinke Klemenc, predsednice Zbornice – Zveze.

Najsrčnejša medicinska sestra leta 2014 je postala Irena Nerad iz Splošne bolnišnice v Murski Soboti. »Prijazna, strokovna, požrtvovalna, vedno nasmejana, rada skoči na pomoč,« so zapisali bralci in bralke, ki so glasovali zanjo. Za najsrčnejšo patronažno sestro lanskega leta ste bralke in bralci izbrali Marijo Ileršič Kas iz zdravstvenega doma v Slovenj Gradcu. Toplo patronažno sestro, ki se ni želela izpostavljati, prepričana, da samo opravlja svoj poklic, so ob voditeljičinem prebiranju besed, ki so jih o njej zapisali njeni pacienti, oblile solze. »Razumevajoča, predana in pripravljena vedno pomagati.« Eden od pacientov je celo napisal: »Njen obisk je najlepši del mojega dneva.« Bralke in bralci pa ste izbrali tudi najsrčnejšega babičarja leta 2014, to je Anže Čeh iz Porodnišnice Ljubljana. »Bila sem skeptična in sem hotela žensko za babico, ko je v porodno sobo stopil on. A zdaj ne bi zamenjala svoje izkušnje za nobeno drugo,« je zapisala ena od bralk. »Čeprav je moški, je izredno dober pri svojem delu in zna razumeti porodnico, kot da je sam že kdaj rodil!« je zapisala druga.

Vsi trije najsrčnejši, ki so poleg priznanj letos prejeli ročne ure podjetja SloWatch in cvetje cvetličarne PUP Velenje ter nekaj priložnostnih daril, so ostali skoraj brez besed, a so v tako prijetnem vzdušju z veseljem izrazili svojo hvaležnost vsem, ki so zanje glasovali

Za izjemno dobro hrano so poskrbeli v Drugi violini na Starem trgu.
Nagrajenci so iz rok direktorja podjetja Alpress, d.o.o., Sama Žargija prejeli ročne ure SloWatch in šopke PUP Velenja.
Takole nasmejana je bila ekipa Druge violine, ki je poskrbela za nepozaben večer.
Tudi Darinka Klemenc, predsednica Zbornice – Zveze je s svojim govorom počastila medicinske sestre, patronažne sestre in babice.

Piše: Petra Julia Ujawe
Foto: Matic Bajželj