Kardamom

Kardamom – začimba, ki ne bi smela manjkati v vaši kuhinji

Kardamom je v Indiji zelo razširjena začimba unikatnega sladkastega vonja in okusa, ki se pojavlja v številnih jedeh in napitkih.

Prehrana pri sindromu razdražljivega črevesja

Sindrom razdražljivega črevesja je izjemno nadležen. Strokovnjaki pravijo, da so bolečine, krči, driska in zapeka posledice prehitrega ali prepočasnega premikanja črevesja.
Sok pšenične trave

Sok pšenične trave: Izjemne lastnosti zelenega napitka

Sok pšenične trave je temelj marsikaterega naravnega zdravljenja, saj ima ta napitek izjemne lastnosti pri regeneraciji telesa.
Kokosova voda uporaba

Kokosova voda za zdravje in njena uporaba

Kokosova voda postaja vedno bolj priljubljena, saj je naravni izotonik, s pitjem kokosove vode pa telesu na preprost način pomagamo, da se razstrupi.
Sadni sokovi

Je vsa »zdrava« hrana res tako zdrava?

Nakupovanje zdrave hrane je za večino ljudi zelo pomembno, zato je vprašanje, ali je vsa »zdrava« hrana res tako zdrava.
Bazilika – izvrstna začimba za premagovanje utrujenosti in simptomov depresije

Bazilika za premagovanje utrujenosti in simptomov depresije

Navadna bazilika (Ocimum basilicum) je zdrava začimba in je ena najpogosteje uporabljenih začimb. Pomaga lahko pri utrujenosti in simptomih depresije.
Želja po sladkem

Joj, ta želja po sladkem!

Dobro se založimo s hrano z veliko beljakovinami (jajca, stročnice), da vas bodo bolj nasitile in ne boste imeli prevelike želje po sladkem
Buče

Buče: Studenec mladosti v zdravi prehrani

Buče in bučno olje v slovenski kuhinji veliko uporabljamo. Bučnemu olju pravimo tudi življenjski eliksir, ker je bogato z vitamini (vitamin E), rudninami, mikroelementi, karotenoidi.
Dieta pri boleznih žolčnika

Dieta pri boleznih žolčnika: Jedilnik, ki ne razdraži žolčnika

Dieta pri boleznih žolčnika se bistveno razlikuje od varovalne prehrane jetrnega bolnika. Preverite, katerih navodil se je dobro držati in primer jedilnika.
Kopriva v zdravilstvu

Kopriva: Uporaba v domačem zdravilstvu in kulinariki

Danes se v ljudski medicini kopriva najpogosteje uporablja v obliki čajev, kopeli. Tudi možnosti uporabe kopriv v prehrani je veliko.

Morda vas zanima tudi