Repa: slovenska tradicionalna superzelenjava
Repa je bogata z vitamini in minerali, obenem pa ima zelo nizko kalorično vrednost. Zdravju koristni so tudi zeleni deli rastline, zato je odpadka zelo malo.
Kefir: Majhni kristalčki z veliko moči
Kefir je fermentirani mlečni napitek penaste strukture, rahlo kislega okusa. Ima izjemno veliko pozitivnih lastnosti za naše zdravje, poleg tega pa je zelo osvežilen.
Miti in resnice o rastlinskih in živalskih maščobah
Maščobe predstavljajo glavni vir energije, pomagajo pri absorpciji vitaminov in mineralov, sodelujejo pri izgradnji celične membrane. Poznamo pa dobre in slabe maščobe.
Kokosova voda za zdravje in njena uporaba
Kokosova voda postaja vedno bolj priljubljena, saj je naravni izotonik, s pitjem kokosove vode pa telesu na preprost način pomagamo, da se razstrupi.
Jajca – ali so res popolna beljakovina?
Včasih so jajca odsvetovali zaradi holesterola, danes jih imenujejo celo super živilo, spet drugi jim nasprotujejo. Kakšna je torej resnica o jajcih?
Kopriva: Uporaba v domačem zdravilstvu in kulinariki
Danes se v ljudski medicini kopriva najpogosteje uporablja v obliki čajev, kopeli. Tudi možnosti uporabe kopriv v prehrani je veliko.
Marelice: eden najbolj zdravih poletnih sadežev
Marelice so zelo priljubljena sestavina za izdelavo marmelad, kompotov ipd., njihovo obstojnost pa je mogoče podaljšati tudi tako, da jih posušimo. Približuje se sezona marelic, ki so odličen dokaz za to, da je lahko sladko tudi izjemno zdravo.
Transmaščobe: Zakaj so tako škodljive in kje jih je največ?
Transmaščobe dokazano zvišujejo pojavnost bolezni srca in ožilja (rušijo razmerje med koristnim (HDL) in škodljivim (LDL) holesterolom v krvi in dokazano dvigujejo raven LDL-holesterola), ki so glavni vzrok za smrtnost v Evropi.
Prehrana pri sindromu razdražljivega črevesja
Sindrom razdražljivega črevesja je izjemno nadležen. Strokovnjaki pravijo, da so bolečine, krči, driska in zapeka posledice prehitrega ali prepočasnega premikanja črevesja.
Hren – odličen naravni antibiotik, ki priskoči na pomoč pri težavah z dihali
Hren lahko uživate samostojno, za še boljši učinek pa vam priporočamo kombiniranje z nekaterimi drugimi sestavinami. Ste vedeli, da je hren izjemno učinkovit naravni antibiotik? Z njim si lahko tako pomagamo pri številnih zdravstvenih težavah.