Koromač – odlična naravna pomoč pri napihnjenosti
Ena najboljših izbir pri napihnjenosti in prebavnih težavah je zagotovo koromač, znan tudi pod imenom komarček. Znano je, da se pogosto uporablja v mešanicah čajev, namenjenih dojenčkom oziroma majhnim otrokom, vendar lahko močno koristi tudi odraslim.
Papaja: sadež drevesa mladosti
Papaja je sadež, ki izredno ugodno vpliva na zdravje, in to predvsem zaradi encimov, ki jih vsebuje. Uspešno uničuje črevesne zajedavce ter dobrodejno in pomirjajoče vpliva na prebavo.
Načela prehrane po krvnih skupinah: Nam hrano narekuje antigen krvne skupine?
Zamisel o tem, da bi morali ljudje z različnimi krvnimi skupinami jesti različno hrano, je po svetu in tudi v Sloveniji pridobila kar nekaj privržencev.
Dieta pri boleznih žolčnika: Jedilnik, ki ne razdraži žolčnika
Dieta pri boleznih žolčnika se bistveno razlikuje od varovalne prehrane jetrnega bolnika. Preverite, katerih navodil se je dobro držati in primer jedilnika.
Nosečnost in prehranska dopolnila
Nosečnost je obdobje, ko se zaradi rasti in razvoja novega bitja pri ženski povečajo potrebe po nekaterih hranilih. Eno najpomembnejših je folna kislina, saj njeno pomanjkanje ovira razvoj otrokovega živčevja.
Pomarančni sok ni tako zdrav, kot si mislite
Med vsemi sokovi se verjetno pomarančnega popije največ. Pijemo ga tako zjutraj kot zvečer pa tudi po naporni vadbi. Čeprav mu pripisujejo številne zdravilne učinke, pa temu ni vedno tako, če s pitjem pretiravamo.
Ingver: zdrava začimba in domače zdravilo
Ingver je ena izmed tistih začimb, ki jih umeščamo med pikantne, vendar hkrati tudi pomirja želodec in greje telo, zato je primeren za marsikatero tegobo.
Češnje: zdravi rdeči in okusni sadeži
Češnje so zelo dober izvor vitaminov. Prav zaradi vsebovanosti teh je češnja tako zelo priporočljiva in naj bo zaželena. Nikar ne zamudite sezone svežih češenj. Tudi pri nas v Sloveniji imamo predle kjer rastejo zelo lepe, sladke in okusne češnje.
Rdeča pesa – za zdravje, razstrupljanje in vzdržljivost
Rdeča pesa vsebuje ogromno izjemno pomembnih hranilnih snovi, zato bi morala biti reden sestavni del naše prehrane – kot priloga oziroma solata, v obliki juhe, kot dodatek smutijem ipd.