Prehrana v nosečnosti

Nosečnost ni bolezen. Le peščica nosečnic ima resne zdravstvene težave, zaradi katerih je pod skrbnim očesom zdravnikov in/ali dietetikov.

Previdno s sladoledom

Najbolj popularna sladica v poletnem času, je seveda sladoled. Vendar previdnost ni odveč, se je zastrupitev s sladoledom lahko zelo resna.
Bazilika – izvrstna začimba za premagovanje utrujenosti in simptomov depresije

Bazilika za premagovanje utrujenosti in simptomov depresije

Navadna bazilika (Ocimum basilicum) je zdrava začimba in je ena najpogosteje uporabljenih začimb. Pomaga lahko pri utrujenosti in simptomih depresije.

Jajce – popoln izdelek narave

Jajca so med osnovnimi človekovimi živili že od začetkov civilizacije in so kot eno najpopolnejših živil na svetu vsestransko uporabna.
Prehrana krvne skupine

Načela prehrane po krvnih skupinah: Nam hrano narekuje antigen krvne skupine?

Zamisel o tem, da bi morali ljudje z različnimi krvnimi skupinami jesti različno hrano, je po svetu in tudi v Sloveniji pridobila kar nekaj privržencev.
Kardamom

Kardamom – začimba, ki ne bi smela manjkati v vaši kuhinji

Kardamom je v Indiji zelo razširjena začimba unikatnega sladkastega vonja in okusa, ki se pojavlja v številnih jedeh in napitkih.

Manj kalorij za daljše življenje

Vedeli smo že, da prehrana z manj kalorij, pri čemer je pomembno, da ne trpi oskrba z nujnimi hranili, lahko do 40 odstotkov podaljša življenje muh, gliv in glodavcev. Nova ameriška raziskava pa je pokazala, da podobno kalorično omejevanje podaljša tudi življenje opic.

Surovo mleko ni varno

Strokovnjaki ne priporočajo uživanja surovega mleka, saj zanj ni zagotovila, da je popolnoma varno, še posebej ne za osebe z oslabljenim imunskim sistemom in nosečnice.

Zeleni čaj – poživljajoč in zdrav napitek za vsak dan

Zeleni čaj vsebuje tudi kofein, zaradi česar nas lahko poživlja in je že stoletja znan kot učinkovito zdravilo. Kakšne koristi še ima zeleni čaj?
Kefir

Kefir: Majhni kristalčki z veliko moči

Kefir je fermentirani mlečni napitek penaste strukture, rahlo kislega okusa. Ima izjemno veliko pozitivnih lastnosti za naše zdravje, poleg tega pa je zelo osvežilen.

Morda vas zanima tudi