Zakonodaja o zdravstvenih trditvah na živilih

V Evropski Uniji je področje uporabe zdravstvenih trditev na živilih natančno urejeno že od leta 2006, ko je bila sprejeta zakonodaja o zdravstvenih trditvah na živilih.

Inovativna živila 2017

Letos smo lahko že tretje leto zapored spremljali izbor najbolj inovativnih živil po izboru posebne komisije na Inštitutu Nutris.
Kokosova voda uporaba

Kokosova voda za zdravje in njena uporaba

Kokosova voda postaja vedno bolj priljubljena, saj je naravni izotonik, s pitjem kokosove vode pa telesu na preprost način pomagamo, da se razstrupi.

Z grenivko do rajskega počutja

Grenivka vsebuje kar nekaj učinkovin, ki nam pomagajo v boju proti prehladnim obolenjem, preprečujejo nastanek bolezni srca in ožilja ter mutacije dednega materiala v celicah.
Transmaščobe

Transmaščobe: Zakaj so tako škodljive in kje jih je največ?

Transmaščobe dokazano zvišujejo pojavnost bolezni srca in ožilja (rušijo razmerje med koristnim (HDL) in škodljivim (LDL) holesterolom v krvi in dokazano dvigujejo raven LDL-holesterola), ki so glavni vzrok za smrtnost v Evropi.

Zdravo konzerviranje sadja in zelenjave

Uživanje svežega, sezonskega sadja in zelenjave z domačih krajev je najbolj zdravo, a kaj, ko je pozimi bolj malo domačega sezonskega. Zato si človek že od nekdaj del pridelkov shrani za kasneje.
Poletna hrana

Prehrana v vročih poletnih dneh: Lahko, sveže in sočno

Letnim časom se prilagajamo tudi pri prehranjevanju. Poznamo zimske, pomladne, jesenske in seveda poletne jedi.

Prehrana v nosečnosti

Nosečnost ni bolezen. Le peščica nosečnic ima resne zdravstvene težave, zaradi katerih je pod skrbnim očesom zdravnikov in/ali dietetikov.

Ayurvedska kuhinja

Ajurveda je dobro poznana veja alternativne medicine, ki na določenih koncih sveta uživa status priznane medicinske prakse, ki prehaja bodisi iz roda v rod bodisi starodavno znanje predajajo ugledni profesorji na šolah in univerzah, tisti, ki poznate načine zdravljenja z ajurvedo, boste zagotovo vedeli, da je tesno povezana z Ayurvedsko kuhinjo.
Kardamom

Kardamom – začimba, ki ne bi smela manjkati v vaši kuhinji

Kardamom je v Indiji zelo razširjena začimba unikatnega sladkastega vonja in okusa, ki se pojavlja v številnih jedeh in napitkih.

Morda vas zanima tudi