Splošni Pogoji uporabe

Dobrodošli na spletni strani zdravje.si, ki jo upravlja DotMedia, d.o.o. (ponudnik storitve). Zavezani smo k varovanju zasebnosti naših uporabnikov in spoštovanju vaših pravic do osebnih podatkov. Ta politika zasebnosti (“Politika”) opisuje, kako zbiramo, uporabljamo, delimo in varujemo vaše osebne podatke pri uporabi naše spletne strani in storitev.

Veljavnost in uporaba splošnih pogojev

Splošni pogoji veljajo za vsakogar, ki obišče oziroma uporablja spletni portal zdravje.si, ki je v času sprejetja teh splošnih pogojev dostopen na spletnem naslovu https://www.zdravje.si/ in s katerim upravlja družba DotMedia, d.o.o., Dunajska cesta 63, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Splošni pogoji veljajo za celoten spletni portal, za vse njegove sestavne dele in podstrani. Poleg teh splošnih pogojev lahko za določene dele, podstrani ali za določene uporabnike veljajo še posebni pogoji ali pogodbena določila.

Z uporabo spletne strani zdravje.si potrjujete, da ste seznanjeni s to politiko zasebnosti in da se strinjate s splošnimi pogoji uporabe spletnega portala. Če se s politiko ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate naše spletne strani.

Splošni pogoji se lahko kadarkoli spremenijo ali dopolnijo brez opozorila ali obvestila.

Zbiranje in uporaba osebnih podatkov

Ko obiščete zdravje.si, lahko zbiramo različne podatke, vključno z, a ne omejeno na, vaše ime, e-poštni naslov, IP naslov, brskalnik, ki ga uporabljate, in podatke o vaši interakciji s spletno stranjo.

Te podatke uporabljamo za zagotavljanje, izboljšanje in prilagajanje naših vsebin in storitev, za komunikacijo z vami ter za analizo uporabe naše spletne strani. Katere vaše podatke zbiramo je odvisno od stopnje vaše interakcije s spletno strano (Kreiranje uporabniškega računa in komentiranje prispevkov zahteva več vaših podatkov kot le branje člankov, kjer poleg nujnig piškotkov za delovanje spremljamo še statistiko obiskanosti in posamezne piškotke za serviranje oglasov ter morebitne druge, ki jih uporabnik potrdi.

Deljenje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko delimo z izbranimi tretjimi osebami, ki nam pomagajo pri določenih funkcionalnostih (na primer razpošiljanje e-novic). Zagotavljamo, da ti partnerji spoštujejo ustrezne varnostne standarde in varujejo vaše podatke.

Vaših osebnih podatkov ne bomo delili, prodajali ali “dajali v najem ali vpogled” drugim strankam brez vašega izrecnega soglasja, razen če to zahteva zakon.

Registracija

Ob prijavi oz. ob registraciji (neposredno preko spletnega portala ali preko katerekoli drugega registracijskega kanala) se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami splošnih pogojev uporabe spletnih strani podjetja DotMedia, ki so veljavni v trenutku prijave oz. registracije. Nekateri deli spletnega portala oziroma določene funkcionalnosti so dostopni samo registriranim uporabnikom. Registriranemu uporabniku se dodeli uporabniški račun.

Registracija je prostovoljna in ni nujna za osnovne funkcionalnosti spletnega portala. Registracija se lahko izvede tudi s pomočjo zunanjih sistemov identifikacije (Facebook, Google, …). Registrirani uporabnik lahko kadarkoli zahteva, da ponudnik njegove podatke, ki jih je posredoval ob registraciji, trajno in učinkovito izbriše. Z izbrisom uporabniku preneha status registriranega uporabnika in vse pravice, povezane z njim. Uporabnik se lahko kadarkoli ponovno registrira.

Ponudnik lahko spremeni pogoje za dostop do spletnega portala ali za uporabo spletnega portala ali njegovega dela ali določene funkcionalnosti, o čemer bo uporabnike obvestil vnaprej.

Ponudnik lahko registriranemu uporabniku po e-pošti pošilja:

  • splošna obvestila, ki so vezana na uporabnikovo aktivnost na spletnem portalu ter na dodeljevanje, spreminjanje ali urejanje uporabniškega računa
  • splošne ali posebne tedenske e-novice, od katerih se lahko uporabnik odjavi preko odjavne povezave znotraj e-novic
  • reklamna obvestila, katerih namen je oglaševnje izdelkov in storitev ponudnika in njegovih partnerjev. Podatkov uporabnikov ne delimo s partnerji.

Varnost

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas izjemno pomembna. Implementirali smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših podatkov pred nepooblaščenim dostopom, izgubo ali uničenjem.

Kljub našim prizadevanjem za zagotavljanje varnosti vaših podatkov, prosimo, upoštevajte, da noben sistem ni popolnoma varen.

Pravice uporabnikov

Imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki jih hranimo, ter do njihovega popravka, izbrisa ali omejitve obdelave.

Če želite uveljavljati katerega od teh pravic ali imate vprašanja v zvezi s to politiko, nas kontaktirajte na urednistvo<afna>dotmedia.si.

Otroci

Naša spletna stran ni namenjena otrokom, in ne zbiramo namenoma osebnih podatkov od otrok. Če smo nevede zbrali podatke od otroka, bomo te podatke izbrisali.

Kopiranje in razmnoževanje vsebine

Vsa gradiva objavljena na spletnih straneh in podstraneh spletnega portala zdravje.si so avtorsko zaščitena. Nepooblaščena uporaba ali posredovanje novic, člankov in informacij v druge medije nista dovoljena in sta protizakonita. Kopiranje ali razmnoževanje je možno le s pisnim privoljenjem izdajatelja in z vključeno povezavo na izvorni prispevek na spletni strani zdravje.si.

Omejitev odgovornosti

Podjetje DotMedia d.o.o. ali/in njegovi partnerji ne dajejo nobenih izjav o ustreznosti, zanesljivosti, razpoložljivosti, pravočasnosti in točnosti informacij, programske opreme, izdelkov, storitev in pripadajočih grafik, ki so dostopni prek portalov. Vse informacije, programska oprema, izdelki, storitve in pripadajoče grafike so na voljo ”take, kot so” brez kakršne koli garancije. Podjetje DotMedia d.o.o. in/ali njegovi partnerji zavračajo vsa jamstva ali pogoje v zvezi s temi informacijami, programsko opremo, izdelki, storitvami in pripadajočimi grafikami, vključno z vsemi naznačenimi prodajnimi jamstvi in pogoji, z ustreznostjo za določen namen in z nazivom.

Podjetje DotMedia d.o.o. in/ali njegovi partnerji v nobenem primeru ne prevzemajo odgovornosti za kakršno koli neposredno, posredno, posledično ali kakršno koli drugo škodo (vključno s škodo zaradi izgube uporabnosti, podatkov ali dobička), ki izhaja ali je v kakršni koli povezavi z uporabo ali delovanjem spletnih strani in aplikacij, z zamudo ali nezmožnostjo uporabe portala, s preskrbo ali nezmožnostjo omogočanja storitev ali s katerimi koli informacijami, programsko opremo, izdelki in storitvami, pridobljenimi na spletnih straneh ali kako drugače nastalimi z uporabo portala, bodisi temelječ na sporazumu, prekršku, nepazljivosti bodisi drugače, tudi če je bilo podjetje DotMedia d.o.o. ali kateri koli od njenih partnerjev seznanjen z možnostjo nastanka škode. Če zakonodaja za posamezne pravice ureja drugače in njihovo omejevanje ni možno, je mogoče, da za vas ne veljajo vse zgornje omejitve. Če ste s katerim koli delom portala, storitev portala ali s katerimi koli pogoji uporabe nezadovoljni, je vaše izključno in edino sredstvo, da portalov oz. spletnih strani podjetja DotMedia ne uporabljate več.

Recepti in nasveti objavljeni na spletnih portalih, se izvajajo na uporabnikovo lastno odgovornost. Podjetje DotMedia d.o.o. ne odgovarja za kakršno koli nastalo škodo ali pokodbe, ki bi lahko nastale pri izdelovanju in uporabi le-teh.

Morebitna mnenja, ki so izražena v prispevkih, ki so objavljeni na spletnih straneh so mnenja avtorjev pripevkov in ne mnenja uredništva portala, ki ne prevzema odgovornosti zanje. Besedila so delo avtorjev in ni nujno, da predstavljajo ideje ali prepričanja uredništva spletnega portala.

Avtorji ne dajejo medicinskih nasvetov in ne svetujejo uporabe ali opustitve katerega koli zdravila brez posveta z lečečim zdravnikom. Vse navedene podatke in priporočila v prispevkih in člankih bralec uporablja na lastno odgovornost. Nasveti ne morejo nadomestiti strokovne pomoči zdravnika ali terapevta, in če niste prepričani, za kakšno težavo gre, se prej posvetujte s strokovnim osebjem.

Opombe o intelektualni lastnini

Vsa vsebina spletnih portalov podjetja DotMedia d.o.o., razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo podjetja DotMedia d.o.o., ali njenih pogodbenih partnerjev. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve portale prenesli uporabniki, so last uporabnikov.

Podjetje DotMedia d.o.o. ima lahko patente, patentirane aplikacije, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne lastniške pravice, ki so povezane s spletnimi stranmi, vključno s podpornimi spletnimi stranmi, ki so del le-teh. Če ni izrecno navedeno v teh pogojih uporabe, vam vsebina teh spletnih strani ne daje nikakršne licence za te patente, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge lastnine. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.

Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

Nagradne igre

Ponudnik občasno organizira oz. sodeluje pri organizaciji nagradnih iger. Ponudnik bo ob vsaki posamezni nagradni igri navedel, v kakšni vlogi nastopa, kakšen je nagradni sklad, in objavil pravila nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec soglaša in dovoljuje, da se mu po e-pošti pošilja obvestila, vezana na nagradno igro, splošna obvestila ponudnika ter tedenske aktualne e-novice ponudnika, in sicer do preklica tega soglasja.

Z udeležbo v nagradni igri udeleženec soglaša in dovoljuje, da se javno objavi njegovo ime, priimek ter kraj bivanja v medijih in na spletnih straneh podjetja DotMedia, d.o.o., Dunajska cesta 63, 1000 Ljubljana. Drugi podatki ne bodo objavljeni v javnosti.

Splošno

Ti pogoji uporabe so vezani na zakone Republike Slovenije. Za reševanje vseh sporov in nesporazumov v zvezi s spletnimi portali, za katere so že bile izčrpane vse ostale zunajsodne možnosti sporazuma, je pristojno okrožno sodišče v Ljubljani.

Za dodatne informacije ali pojasnila se lahko vedno obrnete na nas preko e-pošte na urednistvo<afna>dotmedia.si.

V Ljubljani 23.4.2018
Nazadnje posodobljeno: 1. 5. 2024