lchf dieta

Kako shujšati s pomočjo maščob? Odgovor je LCHF dieta!

Kdo še ni slišal za LCHF, nizkoogljikohidratno visokomaščobno dieto, ki razbija mit, da maščobe redijo? Gre za vedno bolj priljubljen način prehranjevanja, ki temelji na velikem vnosu maščob.

Zakonodaja o zdravstvenih trditvah na živilih

V Evropski Uniji je področje uporabe zdravstvenih trditev na živilih natančno urejeno že od leta 2006, ko je bila sprejeta zakonodaja o zdravstvenih trditvah na živilih.

Inovativna živila 2017

Letos smo lahko že tretje leto zapored spremljali izbor najbolj inovativnih živil po izboru posebne komisije na Inštitutu Nutris.

Reklame in zdravje naših otrok

Reklame imajo velik vpliv na zdravje naših otrok, saj so rezultati raziskave Inštituta Nutris pokazali, da so se otrokom in mladostnikom na televiziji oglaševala predvsem manj zdrava živila.

Lokalno pridelano je zakon

Začela se je triletna nacionalna kampanja za promocijo lokalno pridelane hrane, ki poteka pod sloganom "Naša super hrana" ali lokalno pridelano je zakon.
Ekološko meso

Česa o ekološkem mesu morda še niste vedeli

Ko pridete v trgovino po meso, vprašate kdaj mimogrede trgovca tudi o tem, kakšno meso prodaja?
jajca

Jajca, rumeno zlato?

Strokovna mnenja o koristnosti uživanja jajc so se skozi leta spreminjala. Koliko jajc na teden, pa ali je škodljivo ali ne, ...
Kaki

Kaki – sadež zdravja in lepote

Kaki je eden od tipičnih jesenskih sadežev. Kaki krepi delovanje srca in pljuč, izboljšuje absorpcijo železa ter zdravje zob.

Nova zmaga potrošnikov

V državah Evropske Unije bo v kratkem začelo veljati pomembno določilo evropske Uredbe o zagotavljanju informacij na živilih potrošnikom, ki pomeni ogromno spremembo tako za potrošnike, kot za živilsko industrijo.

Okusna in zdrava dobrodošlica

Da je zajtrk lahko zdrav in okusen hkrati, so pokazali prvošolcem na prvi šolski dan, saj jih je pričakala okusna in zdrava dobrodošlica.

Najnovejše

Morda vas zanima tudi