Domov Bolezni in simptomi

Bolezni in simptomi

Bolezni in simptomi

Kandida

Kandida: Pogosta težava sodobnega časa

Mnoge težave lahko pripišemo kvasovki po imenu kandida. Njeno prekomerno razraščanje povzroča številne neprijetne simptome.
Laktozna intoleranca

Laktozna intoleranca: Ko mleko postane težava

Kaj je laktozna intoleranca in kakšni so simptomi. Ali imate pogosto občutek napihnjenosti, diarejo, krče, občutek zbadanja v trebuhu?
Kislo-bazično ravnovesje

Kislo-bazično ravnovesje za zdravo življenje

Porušeno kislinsko-bazično ravnovesje je ena izmed najpogostejših posledic obremenitve organizma z nezdravo hrano.
Ankilozirajoči spondilitis

Ankilozirajoči spondilitis: Upognjeni, a ne tudi zlomljeni

Ankilozirajoči spondilitis je ena hujših revmatskih bolezni, ki večine bolnikov v vsakdanjem življenju ne ovira preveč, če se držijo navodil zdravnika!
Izgorelost

Izgorelost: Ko ne moremo z drvečega vlaka

Izraz izgorelost ali s tujko »burnout« nam je znan in zdi se nam, da o tem vemo vse. Največkrat to povezujemo z izčrpanostjo zaradi dolgotrajnega intenzivnega dela.
Nespečnost

Nespečnost: Upoštevajte higieno spanja

Že občasna nespečnost je strašno zoprna, ko pa pride do kronične, ta resno ogroža naše zdravje. Kakšna je razlika med občasno in kronično nespečnostjo?
Pljučni rak

Pljučni rak: Najpogostejši simptomi in preventiva

Pljučni rak ni le ena izmed najpogostejših vrst raka, ampak je tudi ena najteže ozdravljivih. Najučinkovitejša pot je preventivna dejavnost med mladimi.
Kožni rak ali melanom

Kožni rak: Kako se začne in kdaj na pregled

Kožni rak ali maligni melanom ne izbira področja kože, zato je poznavanje znamenj na koži ter hitro reagiranje nujno za zgodnje odkrivanje kožnega raka.
Sladkorna bolezen

Sladkorna bolezen tipa 2: hipoglikemija – Tresejo se roke, sladkor pada!

Glavna težava sladkornih bolnikov je previsoka raven sladkorja v krvi. A najpogostejši in nevaren zaplet zdravljenja sladkorne bolezni je prevelik padec sladkorja – hipoglikemija.
Srbenje kože

Srbenje kože: Praskanje ni rešitev

Čeprav je srbenje kože pogosta nadloga, o njem ne govorimo veliko. Morda zaradi zadrege in morda, ker mu ne pripisujemo velikega pomena.

Najnovejše

Morda vas zanima tudi