Domov Bolezni in simptomi

Bolezni in simptomi

Bolezni in simptomi

Srbenje kože

Srbenje kože: Praskanje ni rešitev

Čeprav je srbenje kože pogosta nadloga, o njem ne govorimo veliko. Morda zaradi zadrege in morda, ker mu ne pripisujemo velikega pomena.
Venski tromboembolizmi

Venski tromboembolizmi: Strdki tam, kjer jih nočemo

Do nastanka strdkov v venah praviloma privede skupek dejavnikov, ki bodisi motijo krvni pretok, poškodujejo žilno steno ali povečajo nagnjenost krvi k strjevanju.
Hemofilija

Hemofilija: Ko krvavimo tudi brez razloga

Hemofilija je dedna bolezen, kjer gre za pomanjkanje posebnih dejavnikov strjevanja krvi – koagulacijskih faktorjev. Pojavlja skoraj samo pri moških.
Vnetje oči

Vnetje oči: zakaj se oči vnamejo in kako jih zdravimo

Vnetje oči je pogosto posledica okužb z virusi, bakterijami ali glivicami. Prizadenejo različne dele očesa in so v nekaterih primerih tudi zelo nalezljiva.
Parodontalna bolezen

Parodontalna bolezen: Zahrbtna nevarnost v naših ustih

Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv, ki je v zgodnji fazi neboleče, zato mnogo ljudi ne ve, da ga imajo, preden se pojavijo bolečine.
Krčne žile

Vensko popuščanje: Konec potrpljenja za krčne žile

Vensko popuščanje se začne postopoma, in ko z leti napreduje, se lahko na nogah pokažejo krčne žile, noge v gležnjih otečejo.

Diabetična retinopatija: Zaradi sladkorne bolezni ob vid

Diabetična retinopatija je eden od zapletov sladkorne bolezni, ki se pojavi po dvajsetih do tridesetih letih od začetka zdravljenja.
Shizofrenija simptomi in zdravljenje shizofrenije

Shizofrenija: Kako jo prepoznamo in zdravimo

Shizofrenija je kronična duševna motnja, ki prizadene približno odstotek prebivalstva in se lahko kaže v zelo različnih pojavnih oblikah.
Psoriatični artritis

Psoriatični artritis: Boleči sklepi, luščeča se koža

Kožne in sklepne težave, značilne za psoriatični artritis, so avtoimunske narave in torej posledica napake v našem telesnem imunskem odzivu.
Zlom kosti in osteoporoza

Zlom kosti in osteoporoza: Bolj krhke so, kot si mislimo

Kateri dejavniki predstavljajo višje tveganje za zlom kosti, koliko časa traja celjenje kosti in kako nastane osteoporozni zlom kosti.

Najnovejše

Morda vas zanima tudi