Domov Bolezni in simptomi

Bolezni in simptomi

Bolezni in simptomi

Anksiozna motnja

Anksioznost: Tesnoba je stanje, s katerim se sooča vse več ljudi

Anksioznost ali tesnoba je stanje, s katerim se v današnjih časih sooča vse več ljudi. Vzroki za tako počutje so precej različni in kompleksni.
Revmatoidni artritis

Revmatoidni artritis: Vnetna bolezen, ki prizadene sklepe

Revmatoidni artritis ima okoli 20.000 Slovencev. Zbolimo lahko kadarkoli, od rojstva do smrti, največkrat med 30. in 55. letom ter pogosteje ženske.
Ošpice bolezen

Ošpice – Kaj moramo vedeti o tej nalezljivi bolezni?

Ošpice so akutna bolezen z izrazitimi simptomi, ki jo povzroča virus, prenašajo pa se z izločki iz ust in nosu in so precej hitro nalezljive.
Angina

Angina – kako si lahko pomagamo z domačimi pripravki

Angina je bolezen, pri kateri gre za vnetje žrela in mandljev. Najpogostejši povzročitelj za pojav angine je streptokokna bakterija, včasih tudi virusi.
Vročica malarija

Malarija: Nevarna potovalna mrzlica – Simptomi in posledice

Malarija je bolezen, ki jo prenašajo komarji. Malarija se kaže v napadih – klasičen traja mučnih šest do deset ur, in poteka v treh kliničnih fazah.
Neplodnost

Neplodnost – Težave z zanositvijo so vse pogostejše

Neplodnost pomeni nezmožnost spočetja po enem letu nezaščitenih spolnih odnosov, ki par, ki si želi otroka postavi pred veliko preizkušnjo.
Prekomerno potenje

Prekomerno potenje: Kakšni so vzroki in rešitve za to težavo?

Prekomerno potenje oziroma hiperhidroza ni le nadležno, temveč predstavlja tudi ugodne pogoje za razvoj različnih okužb kože. Zakaj se pojavlja?
Izkrivljen nožni palec

Izkrivljen nožni palec: Vzrok niso visoke pete

Izkrivljen nožni palec ali latinsko hallux valgus je razmeroma pogosta težava, ki jo na svojem stopalu opazijo predvsem ženske.
Rak dojke

Rak dojke – stopnja preživetja se viša

Rak dojke je danes eden najbolj ozdravljivih rakov. K temu veliko prispeva pravočasno odkrivanje, ki ga omogočata samopregledovanje in mamografija.
Vnetje jeter, zamaščena jetra

Vnetje v telesu: Naš zaveznik ali sovražnik?

V veliki večini primerov vnetje uspešno razreši konfliktno situacijo in se izključi, občasno pa namesto tega deluje še naprej, začne povzročati škodo.

Morda vas zanima tudi