Vročina še ne pojenja

Vročina v okolju lahko povzroči številne škodljive vplive na zdravje, zlasti pri občutljivejših skupinah prebivalstva, zato opozilo, da vročina še ne pojenja, vsekakor ni odveč.

Dojenje je resna stvar

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje, s katerimi želimo usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja, saj je dojenje zelo resna stvar.

O hepatitisu še premalo vemo

Svetovni dan hepatitisov, je Svetovna zdravstvena organizacija določila na rojstni dan nobelovca profesorja Blumberga, vendar smo o hepatitisu še zmeraj premalo obveščeni.

Slabo poznavanje virusa HIV

Mladi so slabo osveščeni o spolno prenosljivih boleznih, posebej pa je problematično slabo poznavanje virusa HIV.

Porast mišje mrzlice!

V letošnjem letu je Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinske fakultete v Ljubljani, laboratorijsko potrdil porast mišje mrzlice pri nas!
Jabolčni kis za zdravje

Jabolčni kis – čudežna rešitev številnih težav z zdravjem

Jabolčni kis je popolnoma naravna, vendar izredno koristna tekočina. O zdravilni moči jabolčnega kisa je danes na voljo že ogromno informacij.

Kolikšna je poraba zdravil pri nas?

Za sodobno civilizacijo je značilno tudi, da razpolaga z visoko porabo zdravil, zato je aktualno vprašanje, kolikšna je dejanska poraba zdravil pri nas, popolnoma opravičena.

Neurejenost področja bolnikov z astmo

Mreža NVO 25x25 je na nedavni tiskovni konferenci z naslovom in glavnim sporočilom na temo neurejenosti področja bolnikov z astmo želela javnosti sporočiti resnost težave.

Kljub veselju previdnost ne škodi

Težko pričakovano poletje s seboj prinese tudi previdnostne ukrepe, zato si zapomnite, da kljub veselju previdnost ne škodi.
Pivo zdravje

Pivo kot prehranski dodatek? Kozarec na dan odžene …

Pivo izdelujejo iz ječmena, vode in hmelja, z dodatkom kvasovk. Tudi kozarec piva na dan naj bi imel podobne koristne učinke, kot jih pripisujejo vinu.

Najnovejše

Morda vas zanima tudi