Stres

Kaj v nas sproža stres in kako se ga rešimo

Težko, praktično nemogoče je dandanes najti človeka, ki ne bi bil pod stresom, zato si poglejte, kaj v nas sproža stres in kako se ga rešimo.
Staranje kože

Vsakodnevne napake, zaradi katerih se naša koža stara

Staranje je povsem naraven proces in ne glede na to, kaj vse nam obljublja kozmetična industrija in kaj vse znajo pričarati lepotni kirurgi, procesa staranja ne moremo zaustaviti.
Odvajanje blata

Preverite, kaj lahko odvajanje blata razkrije o vašem zdravju!

Kot najbrž veste, je dobra prebava izjemno pomembna za naše celostno zdravje, zato preverite, kaj lahko odvajanje blata razkrije o vašem zdravju! Za normalno odvajanje blata velja, da ne bi smelo biti posebej naporno.
Srce

Kako kardiologi skrbijo za zdravo srce in ožilje?

Srčno-žilna obolenja veljajo danes za enega glavnih krivcev za prezgodnjo smrt, zato si poglejte kako kardiologi skrbijo za zdravo srce in ožilje.
Liči - zdrav sadež

Liči – sadež posebnega okusa z blagodejnim vplivom na zdravje

Tisto, kar odlikuje liči, delikaten sadež, ki zraste na istoimenskem drevesu, nista le čisto poseben vonj in okus, ki zagotavljata obilico gurmanskih užitkov. Liči je namreč l tudi zelo zdrav sadež, zato bi bilo vsekakor smiselno, da poskušamo z njim večkrat popestriti svoj jedilnik.
Rak na jajčnikih

Rak jajčnikov: odkrita nova genska mutacija, ki se prenaša po očetovi strani

Odkrita nova genska mutacija, ki povzroča raka na jajčnikih in se prenaša po očetovi strani. Podobno kot za druge vrste raka tudi za raka na jajčnikih velja, da lahko zgodnje odkrivanje bolezni močno poveča uspešnost zdravljenja.
Gripa

Širjenje gripe preprostejše, kot smo si predstavljali doslej

Znano je sicer, da se lahko virus, ki povzroča gripo, širi zelo hitro, vendar v resnici je širjenje gripe preprostejše, kot smo si predstavljali doslej.
Krvni test za zgodnje odkrivanje raka

Nov krvni test za zgodnje odkrivanje raka: prvi preizkusi zelo obetavni

Rak velja za eno najbolj zahrbtnih, žal pa obenem tudi za eno najbolj razširjenih bolezni sodobnega časa, prvi preizkusi krvnih testov za zgodnje odkrivanje raka pa so zelo obetavni.
Zimske viroze

Viroze: Zimske neprijetnosti, ki se jim ne moremo vedno izogniti

V zimskem času se kaj hitro zgodi, da nas napade prehlad, pogosto pa se zgodi tudi to, da se pomembnosti grla sploh ne zavedamo, dokler nas ne boli, imamo oteženo požiranje ali smo morda celo hripavi.
Otekle noge

Znaki prekomernega zadrževanja vode v telesu

Težave z zastajanjem vode imajo sicer pogosteje ženske kot moški, še posebej med menopavzo in nosečnostjo. Prekomerno zadrževanje vode v telesu pa je nasploh zelo značilno za ljudi, ki večino svojih dni presedijo.

Najnovejše

Morda vas zanima tudi