Kolonoskopija

Kako se pripraviti na kolonoskopijo?

Kolonoskopija velja za najboljšo metodo zgodnjega odkrivanja raka na debelem črevesu in danki, mi pa vam predstavljamo, kako se pripraviti na kolonoskopijo.
Zamaščena jetra

Zamaščena jetra: opozorilni znaki, na katere bodite pozorni

Vedno več ljudi ima zamaščena jetra. O prekomernem kopičenju maščob v jetrih oziroma o jetrni steatozi govorimo, ko delež maščob preseže 5 odstotkov celotne sestave jeter.
Pretok krvi

Opozorilni znaki, da je vaša prekrvavitev zelo slaba

Po krvi se prenašajo hranilne snovi in kisik do celic v telesu, zato si poglejte kateri so pomembni opozorilni znaki, da je vaša prekrvavitev zelo slaba.
Muškatna kadulja

Eterično olje muškatne kadulje: 5 najpomembnejših pozitivnih vplivov na zdravje

V aromaterapiji je eterično olje muškatne kadulje izjemno cenjeno, zato si poglejte 5 najpomembnejših pozitivnih vplivov na zdravje.
Diabetes

Diabetes: pogosti opozorilni znaki, ki jih ne smete spregledati

Diabetes je bolezen, ki je danes na žalost prisotna na praktično vsakem koraku, zato si poglejte pogoste opozorilne znake, ki jih ne smete spregledati.
Ščitnica

Menopavza in motnje delovanja ščitnice – kakšna je povezava?

Premalo delujoča ščitnica, znana tudi kot hipotiroidizem, je težava, s katero se sooča vse več ljudi, zato si preberite, kakšna je povezava med menopavzo in motnjami delovanja ščitnice.
Obisk svojcev v bolnišnici

Obiskovanje svojcev v bolnišnici: osnovna pravila, ki jih morate upoštevati

Kako se torej pripraviti na obisk v bolnišnici oziroma kaj so napake, ki si jih obiskovalci ne bi smeli privoščiti? Bolnišnični obiski so lahko zelo naporni, zato si preberite osnovna pravila, ki jih morate upoštevati pri obiskovanju svojcev v bolnišnici.
Stari ljudje

Kaj imajo skupnega ljudje, ki dočakajo 100 let in več?

Žal ne obstaja preprost in zanesljiv recept, kako dočakati visoko starost, lahko pa si preberete, kaj imajo skupnega ljudje, ki dočakajo 100 let in več.
Nespečnost

Če ne morete zaspati … se čim prej spravite iz postelje!

Mnogi ljudje verjamejo, da morajo takrat, ko spanca ni od nikoder, preprosto čakati, vendar je najbolje, da se čim prej spravite iz postelje!
Alzheimerjeva bolezen

Vbrizgavanje krvi mladih kot pomoč pri Alzheimerjevi bolezni?

Raziskovalci so ugotovili, da je mogoče govoriti o občutnem izboljšanju stanja pri ljudeh z Alzheimerjevo boleznijo po prejemu plazme mladih.

Najnovejše

Morda vas zanima tudi