DomovSkrbimo zaseTrenirajte možgančke na zabaven način

Trenirajte možgančke na zabaven način

Tudi v poletnem času ne smemo povsem zanemariti kognitivne sposobnosti. Zato mnogi berejo, zlasti med dopustom, rešujejo križanke in podobno. Ena od zanimivih možnosti je tudi reševanje ugank in enačb v tako imenovanih escape room prostorih, ki ponujajo drugačno obliko preživljanja prostega časa.

- Oglas -

Možgani

Prva v Sloveniji je bila pod okriljem Enigmarium-a in se razvila celo preko meja. Reden umski trening omogoča hitrejše mišljenje in izboljša zmogljivosti vašega spomina.

Zakaj je to dobro?

Ker vam pomaga lažje doseči vaše cilje, pomaga pri uspehu v poslovnem življenju in da dodatno samozavest, ki jo potrebujete, da premagate vse življenjske izzive. Vsakdo najde nekaj zase oziroma tako obliko treninga za možgane, ki njemu najbolj odgovarja. In ponudba escape room Enigmarium je gotovo odlična priložnost tako za druženje kot izziv možganom in potrditev, koliko imam splošnega znanja oziroma koliko nam je blizu logično razmišljanje.

- Oglas -

Možgani so zagotovo najpomembnejši del človeškega telesa. Z leti se spreminjajo, zmanjša se njihova prekrvitev, s tem pa tudi dotok kisika in hranljivih snovi do možganskih celic. Hkrati jih prizadenejo škodljivi radikali, kar lahko vodi v propadanje možganskih celic. Posledice teh sprememb so lahko pozabljivost, raztresenost in motnje spomina, ki se pojavijo ne glede na starost, a jih mlajši morda redkeje omenjajo. Največkrat gre za ljudi, ki živijo pod stresom in so preobremenjeni. Zato je odveč strah, da je vsaka luknja v spominu že prvi znak demence.

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -