DomovNeuradnoResnična zgodba: Valovi so odnesli izpuščaje

Resnična zgodba: Valovi so odnesli izpuščaje

Pravnici Bredi Mulec iz Ljubljane so pred leti kljub zdravemu življenjskemu slogu začele vsakdan greniti alergije, ki so se čedalje bolj stopnjevale. Rdeče izpuščaje na koži je najprej dobivala po kopanju v morju, pozneje pa so njihov pojav sprožili še drugi dejavniki, od hladu do različnih živil in detergentov.

- Oglas -
Breda Mulec
Breda Mulec

Breda Mulec je po rodu Štajerka, iz Dupleka, a že vrsto let živi v Ljubljani in je slovensko prestolnico sprejela za svoje mesto. Za dobro počutje je vselej skrbela tako s telesno delavnostjo kot tudi z zdravo in uravnoteženo prehrano ter dobro voljo.  Živi odprto svetovljansko življenje, veliko potuje, govori več jezikov, najbolj pri srcu so ji romanski, pa tudi njihovi govorci, nam je zaupala. Na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu opravlja delo sekretarke, kar jo veseli.

Konec miru

A kljub vsesplošnemu zadovoljstvu se ji je v življenje prikradla nadloga, ki ji ni dala miru. Še več, postajala je iz dneva v dan hujša. Počitnice, ki jih je vselej preživljala na morju, je zasenčil strah, saj so ji takrat telo pogosto pokrili rdeči izpuščaji, ki so sicer kmalu po kopanju izginili.

Pozneje je postala podobno občutljiva tudi na mraz. Še posebno ko je bila zunaj na hladnem in se je potem oprhala s toplo vodo, so se takoj pojavili izpuščaji. To se je stopnjevalo in bilo čedalje hujše. Največ izpuščajev je imela po rokah, nogah, posebej stegnih, po obrazu pa ne. Samo enkrat se ji je naredil lišaj na čelu, a takrat nobeno mazilo ni pomagalo. Sprožilcev težav je bilo čedalje več tudi v hrani in alergijski odzivi so se po njenih besedah ponavljali vse pogosteje.

- Oglas -

»To je kazalo na neravnovesje v telesu, ki je bilo verjetno posledica pomanjkanja določenih vitaminov, rudnin in elementov. Svoje je prispeval tudi občasen stres,« razmišlja o vzrokih svojih težav. Po pomoč se je najprej obrnila h konvencionalni medicini, kjer so ji za lajšanje simptomov svetovali razna antihistaminska mazila in tablete.

Znanja, ki se dopolnjujejo

Ker ji predpisano ni kaj prida pomagalo, je poskusila še z bioresonanco pri Vesni Šipka, dr. med., iz Ljubljane. Zanjo se je odločila po priporočilu prijateljice in tudi zaradi zaupanja, ki ga je občutila, ko je izvedela, da se terapevtka ne ukvarja le s komplementarnim zdravilstvom, temveč je tudi zdravnica.

»Zame je bilo pomembno, da je doktorica klasične medicine, ki nadgrajuje svoje znanje še z drugimi področji, od homeopatije, bioresonance do ajurvede. Vrh tega je zelo prijetna oseba in resnično dela s srcem in dušo. Dobila sem občutek, da živi zato, da pomaga drugim. Meni osebno se zdi, da je največji učinek pri zdravljenju, kadar klasična in alternativna medicina sodelujeta z roko v roki. Ne bi bilo v redu, da bi nekdo, ki ima raka, iskal pomoč samo na področju bioresonance. Tega se zaveda tudi Vesna Šipka in to vsakokrat poudari tudi pacientom,« je povedala Breda Mulec.

Glive se oglasijo

Na bioresonanco je začela hoditi letos februarja. Kot razlaga, je njena terapevtka z napravo najprej preverila, česa v telesu ji primanjkuje. Ugotovila je pomanjkanje cinka in magnezija, kar tudi lahko pripomore k nastanku alergij. Tudi pomanjkanje silicija naj bi bilo izjemno pomembno za kožo, lase in zobe.

Bioresonančni test na alergije je pokazal, da naj bi bila med drugim alergična tudi na mleko, oreščke in detergente. »Naprava za bioresonanco zazna, če ima človek kakšne bakterije in viruse. Pri meni je zaznala glivico kandido v črevesju, ki se pojavi zaradi porušenega ravnovesja ob stresu ali jemanju antibiotikov. Če ni pravočasno odpravljena, se to kaže na različnih stopnjah v različnih boleznih. Pri nekaterih izbruhne v obliki alergij, drugi imajo lahko težave z očmi. Nekje sem prebrala, da se lahko razvije celo v raka. Odvisno od tega, kako se telo odzove in kje je bolj občutljivo,« pojasnjuje sogovornica.

Sama je imela zelo hitro prebavo in je v nekem obdobju tudi drastično shujšala. Terapevtka pa ji je za uravnoteženo delovanje črevesja med drugim svetovala uživanje probiotikov.

Dobre in slabe frekvence

Sama terapija z bioresonančno napravo, ki jo je prejela, naj bi bila povsem neboleča in brez stranskih učinkov. In kako poteka? Traja uro in pol, kar je pregled in hkrati že terapija. Pacient sedi na stolu in v rokah drži neke vrste elektrode, ki so priključene na posebno napravo. Delovanje naprave pojasnjujejo s tako imenovano bio-kvantno fiziko. Bolezenska nihanja telesa naj bi spreminjala v fiziološka.

- Oglas -

To pomeni, da naj bi odkrivala frekvenčna področja, ki povzročajo motnje v telesu, in jih vračala v ravnovesje. Vsaka celica v telesu naj bi imela namreč določeno valovno dolžino oziroma energijsko frekvenco, prek katere komunicira z ostalimi celicami. Stres, bakterije, virusi in strupi ovirajo to medcelično komunikacijo, kar lahko sčasoma povzroči organske spremembe z različnimi simptomi.

»Vsako mazilo ali negativna snov deluje z določeno frekvenco in lahko škoduje našemu telesu. Ima določeno nihanje in to nihanje naprava pretvori v fiziološko, v pozitivno nihanje, tisto, ki je človeku koristno. Z napravo lahko tudi preveri kreme, ali so alergijsko škodljive, in določi, katera krema bolje dene določenemu tipu kože. Tudi vsaka krema namreč deluje s svojo frekvenco; naprava jo razpozna in pokaže, ali jo telo sprejema ali ne,« nam je razložila Breda Mulec. Med terapijo je čutila na prizadetem delu zgolj nekakšno pikanje, kot da jo  nekaj malo draži.

Spet je kot prej

Učinek se je po njenih besedah začel kazati po enem mesecu oziroma na koži že po dveh tednih. Najprej je imela pregled, potem je sledila terapija, zraven se je držala diete in uživala probiotike.

Breda Mulec je že 16 let vegetarijanka, uživa veliko zelenjave in sadja. Meni, da se prehranjuje dokaj uravnoteženo. Morda je, kot sama ugotavlja, včasih zaužila malo preveč sladkorja. Zdaj je sladkor omejila in že v enem mesecu se ji je stanje izboljšalo.

»Pri zdravljenju kandide ni priporočljivo uživati nič sladkega, ker to še spodbuja razrast te glivice. Prav tako v času diete niso priporočljivi kruh, kvas in pšenica. Ker je pšenica že zelo predelana in škropljena, je boljša pira ali druga ekološko pridelana žita. Tudi alkohol je na seznamu prepovedanih živil.«

Mesec dni se je držala diete in ker se ji je stanje izboljšalo, se zdaj spet prehranjuje tako kot prej. Nedavno je imela sistematičen pregled in zdravnica ji je povedala, da so izvidi dobri.

Še bolečin ni več

Bioresonanca naj bi se, vsaj v njenem primeru, izkazala za učinkovito tudi pri odpravljanju bolečin v mišicah. Poleti običajno tri do štiri tedne preživi na morju in takrat zelo veliko plava. Tako se ji je zgodilo, da je zaradi pretiravanja imela bolečine v zgornjem delu ramen in hrbta. Ko ji je terapevtka na boleči del namestila napravo za bioresonanco, naslednji dan ni več čutila bolečin, nam je povedala.

Glede na to, da tudi veliko teče, je imela kar nekaj mesecev vneto ahilovo tetivo. Prvih pet ali deset minut teka se je vedno pojavila bolečina. Bolečine so se  ponavljale. »To je lahko trajalo nekaj mesecev. Ko sva namestili napravo na ta del, pa je bolečina prenehala. Že naslednji dan po terapiji mi je bilo dobro. Res neverjetno. Če ne doživiš tega, ne moreš verjeti,« zatrjuje naša sogovornica.

Ko je začela z bioresonančno terapijo, jo je obnavljala enkrat na teden, pozneje pa enkrat na mesec ali enkrat na dva meseca. Pomembno se ji zdi, da bioresonanca ne odpravlja le simptomov, temveč, kot je prepričana, odkrije izvor obolenja in deluje neposredno nanj. Probiotike še vedno jemlje in občasno gre še na kakšno terapijo. Naprava je tudi pokazala, da kandida miruje in ni več dejavna. Zdaj ohranja to stanje. Skrbi za uravnoteženo prehrano. Večkrat na teden je tudi športno dejavna.

In počutje danes: »Odlično. Alergij nimam več. Letos je bilo prvič, da nisem imela težav na morju. Plavala sem po uro, dve brez kakršnegakoli odziva. Prej sem šla v morje vedno z bojaznijo, da se bo nekaj zgodilo. Tudi zdaj, ko je zima, se lahko brez težav prham tudi z vročo vodo, prej pa me je skrbelo že, kaj bo po prhanju z mlačno vodo,« je zadovoljna Breda Mulec.

PODATKI:

spol: ženski
starost: 36 let
simptomi: rdeči kožni izpuščaji po telesu
diagnoza: uradne diagnoze nima, bioresonančna naprava je pokazala alergijo na več snovi
začetek težav: leta 2008
zdravljenje: bioresonanca
počutje danes: Letos so počitnice na morju minile brez alergij. Breda Mulec pravi, da se počuti zdrava.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -