DomovŠporti in gibanjeDeset minut za čvrsto telo

Deset minut za čvrsto telo

Najbrž imate tudi vi dovolj čudežnih diet in čudežnih telovadb, s pomočjo katerih lahko dvakrat dvignete zadnjico s stola in medtem jeste čokolado, pa boste (menda) vseeno izgubili deset kilogramov v dveh tednih? Tudi mi. Vendar je vsakršna vadba boljša kot nobena vadba, miganje je nujno potrebno za naše boljše počutje in čvrstejše telo, zato vam predstavljamo, kako lahko v desetih minutah RES naredite nekaj (učinkovitega) zase.

- Oglas -

žensko telo

Pomembno je, da se posvetite težavnim območjem. Seveda so to v največjih primerih mehki in obli trebuščki, mlahave nadlakti, notranje strani stegen, ohlapna zadnjica in še kaj. No, prav za te vam nudimo nekaj vaj, ki vam bodo vzele le deset minut dnevno in če jih boste izvajali nekajkrat tedensko, boste pridobili ne le na čvrstosti, pač pa tudi na samopodobi.

Dobro se ogrejte in razmigajte, za utrjevanje številnih mišic pa vam priporočamo tudi nekaj počepov, ki jih počasi in previdno naredite pred vadbo. Delujejo na noge, hrbet, zadnjico in celo trebušne mišice.

- Oglas -

ZADNJICA

Stojite z nogami skupaj in v vsaki roki držite dvokilogramsko utež. Če jih nimate, napolnite plastenke z vodo. Kolena upognite v nizki počep, roke iztegnite nazaj in stisnite tricepse. Potem stopite z desno nogo nazaj tako daleč, da bo levo koleno pod kotom 90 stopinj. Vrnite jo nazaj v počep in zamenjajte nogi. Ponovite tridesetkrat in spet, če imate več časa, naredite dva seta. Pri tem delujejo tudi roke.

STEGNA

Začnite s stegni. Vajo, pri kateri se uležete na desno stran in noge položite eno na vrh druge, najbrž poznate. Pomembno je, da položite desni komolec tik pod linijo ramena, prste pa obrnete naprej. Boke dvignite, da boste sloneli na roki kot deska in zravnano levo nogo dvignite, kot bi želeli koleno potisniti do ramen. Ponovite petnajstkrat in zamenjajte strani. Če imate malce več časa, lahko vsak set ponovite dvakrat, za dodatek pa pri tem delujejo tudi trebušne mišice!

PRSI

Lezite se na hrbet in imejte v vsaki roki dvokilogramsko utež. Roki iztegnite ob straneh nekaj centimetrov od tal, kolena pa upognite, da bodo delovale še trebušne mišice. Nato roke dvignite za dobrih deset centimetrov in potem potisnite hrbet (predvsem spodnji del hrbta) proti tlom, da ga ne boste upognili. Šele zatem nadaljujte z dviganjem. Ponovite tridesetkrat.

TRICEPSI

Ležite z nogami na tleh in ukrivljenimi rokami ter dvokilogramskimi utežmi v rokah. Držite jih ob telesu in nekaj centimetrov nad tlemi. Roke držite naravnost, potem pa levo dvignite, da bo pravokotno na vaše telo nad vašim prsnim košem, desno pa spustite dlje, da se bo skoraj dotaknila tal za vašo glavo. Naredite petnajst ponovitev z vsako roko, pri tem pa bo deloval tudi vaš trebušček.

TREBUH

Lezite na hrbet z nogami in rokami iztegnjenimi rahlo narazen. V vsaki roki še vedno držite utež, potem pa dvignete levo roko in desno nogo in se skušate z dlanjo dotakniti stopala. Pazite na dvigovanje hrbta. Ni nujno, da se dotaknete, gre le za gib. Z vsako roko ponovite tridesetkrat, pri tem pa delajo tudi vaša stegna.

 

 

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -