DomovZdravjeDojenje je resna stvar

Dojenje je resna stvar

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje, s katerimi želimo usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja. Svetovni teden dojenja obeležujejo v več kot 150 državah, večina v času od 1. do 7. avgusta. Nekatere države ga zaradi počitnic obeležujejo tudi nekoliko pozneje, v jeseni. Tokrat so poskrbeli za dostopnost do strokovnih, uporabnih gradiv na emo otrok in dojenja. Priporočamo vsem mladim staršem v vpogled.

- Oglas -

dojenje

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje, s katerimi želimo usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja. Svetovni teden dojenja obeležujejo v več kot 150 državah, večina v času od 1. do 7. avgusta. Nekatere države ga zaradi počitnic obeležujejo tudi nekoliko pozneje, v jeseni. Slogan letošnjega svetovnega tedna dojenja je »Skupaj ohranjajmo dojenje«, z njim osvetljujemo pomen prizadevanj posameznikov, skupin in celotne družbe za to, da bi vsem materam, ki si želijo dojiti svoje otroke, to tudi omogočili z informacijami, podporo, pomočjo, in s kar najboljšimi pogoji za uresničevanje materinstva.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ob letošnjem tednu dojenje izpostavljamo nekaj tematik, povezanih z dojenjem. Odgovarjamo na nekatera zanimiva vprašanja:

  • Kako dojenje prispeva k duševnemu zdravju žensk in otrok?
  • Kakšne so prakse prehoda od dojenja k mešani prehrani v Sloveniji in po svetu?
  • Kakšna so sodobna priporočila staršem dojenčkov glede postopnega uvajanja mešane prehrane?
  • Kakšna so sodobna priporočila staršem glede laktacije, dojenja in prehrane doječe matere?
.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -