DomovŠporti in gibanjeKamp Boksarske akademije v Bohinju

Kamp Boksarske akademije v Bohinju

Letos je potekal že 2. poletni kamp Boksarske akademije. Trenirali in bivali smo v CŠOD Bohinj, ki leži le nekaj metrov od Bohinjskega jezera.

zdravje

Letos smo prvič sprejeli tudi otroke, ki niso člani našega kluba in niso imeli nikakršnega predznanja v boksu. Otroci so se brez težav vključili v skupino in po zaključku kampa lahko rečemo, da so se v slabem tednu naučili ogromno.

- Oglas -

Na dnevnem razporedu so bili trije treningi. Jutranji treningi so bili namenjeni določenim gibalnim sposobnostim katere so pomembne v boksu in prav tako tudi v drugih športih. Te treningi so bili namenjeni koordinaciji, agilnosti in moči.

Popoldanski treningi so bili namenjeni tehniki boksa. Na letošnjem kampu je bil poudarek na gibanju nog, saj je to izredno pomemben dejavnik boksarske tehnike.

zdravje2

Zvečer so se otroci pomerili v prijateljskih dvobojih, tako imenovanih sparingih. Ker smo poletni kamp organizirali skupaj z Klubom borilnih veščin Ljubljana – FCL, smo imeli veliko sparing partnerjev in brez težav so se naši najmlajši pomerili tudi z starejšimi rekreativci, tekmovalci in tudi državnimi prvaki.

- Oglas -

Prvi dan smo poslušali tudi kratek teoretični seminar o prevenciji poškodb v borilnih veščinah in naučeno smo morali takoj probati tudi v praksi. Tako smo tekom tedna pred vsakim treningom izvedli nekaj vaj katere so pomembne za mišično ravnovesje in krepitev določenih mišic, ki so  pri boksu najbolj na udaru.

zdravje3

Dogajanje smo popestrili z pohodom okoli jezera, večernimi karaokami, spoznavnimi in družabnimi večeri ter seveda z obveznim kopanjem v čudovitem jezeru.

Napredek članov in tudi nečlanov je bil ob koncu tedna ogromen. Ker je vse potekalo v sproščenem vzdušju so se otroci hitro in z lahkoto učili novih korakov, udarcev in vaj.

Vsekakor bomo prihodnje leto ponovno organizirali poletni kamp, tako da vljudno vabljeni da se nam pridružite.

Za več informacij o Boksarski akademiji lahko pokličete na tel. št.: 
041 962 485 (Sašo Weixler) ali nas obiščete na
www.boxing.si.

Simon Dovč

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -