DomovZdravjeOdpoklic barv

Odpoklic barv

Starši bodite pozorni. Zdravstveni inšpektorat RS je prejel s strani Evropske Komisije, preko sistema RAPEX, obvestilo o prstnih barvah TACTIL COLOR 6X20ml, proizvajalca Pebeo, ki ne izpolnjujejo varnostnih zahtev. Ugotovljeno je bilo, da so tube z barvami, ki so namenjene otrokom mlajšim od treh let, zaprte s pokrovčki majhnih dimenzij, kar predstavlja nevarnost in tveganje zadušitve v primeru zaužitja ali inhalacije.

- Oglas -

Tactil color pebeo

Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.) Distributer v Sloveniji je izvedel ustrezne ukrepe. Potrošnikom, ki so omenjene izdelke kupili svetujemo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu. Odpoklici so redna praksa omenjenega inšpektorata in pomembno prispevajo k varnosti slovenskih potrošnikov. Še bolje bi seveda bilo, če na naše police podobni izdelki sploh prišli ne bi, saj odpoklice nekateri niti ne opazijo.

Koristno je spremljati tudi spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije. Umikov izdelkov, ki so lahko škodljive za zdravje, ali pa niso v skladu z zakonom, je vsako leto več. Govorimo o tisočih umikih na leto. Najbolj nevarni izdelki so še vedno proizvedeni na Kitajskem – to je največji proizvajalec potrošniških izdelkov – petnajst odstotkov od njih so bili proizvedeni v kateri koli od držav članic EU.

- Oglas -

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -