DomovPrehranaOkusna in zdrava dobrodošlica

Okusna in zdrava dobrodošlica

Da je zajtrk lahko zdrav in okusen hkrati, so pokazali prvošolcem na prvi šolski dan. Prvošolci iz več kot 250-tih osnovnih šol so prejeli zdravo sladkarijo iz kakovostnega slovenskega medu in sadja, ki je polna vitaminov in mineralov. Tudi sicer se v šolah trudijo vključevati slovenski med na jedilnike. Še vedno pa velja, da je zajtrk pomemben, čeprav se ga mnogi odrasli izogibajo ali zanj ne najdejo časa.

- Oglas -

Med

Slovenci smo že od nekdaj narod čebelarjev. Smo edina članica Evropske unije, ki je svojo avtohtono čebelo zaščitila, kar pomeni, da se pri nas ne sme gojiti čebel drugih ras. Med je odlično hranilo. Zelo je uporaben tudi v kulinariki, saj živilom daje posebno aromo.

Tako so ga približali tudi rvošolcem iz več kot 250 osnovnih šol po vsej Sloveniji,saj so ob svojem prvem šolskem dnevu dobili posebno darilo. Prve šolske trenutke so jim namreč polepšali z Medenko, prav posebno zdravo sladkarijo iz kakovostnega slovenskega medu in sadja, ki je polna vitaminov in mineralov.

- Oglas -

Prihodnosti zdravega sladkanja pa so v prvi vrsti vrata odprli ravnatelji slovenskih osnovnih šol in s tem podprli tudi dolgoletno tradicijo slovenskega čebelarstva, saj je zdrav priboljšek narejen izpod rok izkušenih slovenskih čebelarjev in medu najvišje kakovosti, za razliko od večine ostalih sladkarij pa ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo našemu zdravju.

Otroci so lahko na prvi šolski dan poskusili 4 različne okuse – okus cvetličnega medu s cimetom, jagodo, pomarančo in limono in tako slovenski med spoznali tudi na drugačen način, ne samo kot sladilo, temveč kot pravo zdravo sladkarijo.

Zdrav priboljšek, ki za razliko od večine ostalih sladkarij ne vsebuje rafiniranega sladkorja, konzervansov, aditivov, barvil, želatine ali drugih snovi, ki lahko škodijo našemu zdravju, je zagotovo dobra popotnica na tako pomemben dan.

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -