DomovArhiv OglasovOmega-3 maščobe: tokrat s še večjim pomenom za zdravje

Omega-3 maščobe: tokrat s še večjim pomenom za zdravje

Že dolgo vemo, da imajo omega 3 maščobne kisline ogromno blagodejnih učinkov na naše telo. Ščitijo pred boleznimi srca in ožilja, poskrbijo za naš vid, krepijo imunski sistem in ohranjajo možgane v kondiciji. pozitivno vplivajo na rast mišic in kot sestavni del celičnih membrane odločajo o tem, katere snovi se bodo v celice vsrkale in katere izločile.

Priporočila za dnevne vnose omega-3 v EU so zelo nizka – med 250 in 500 mg dnevno, medtem ko so naši predniki uživali tudi med 5 in 6 g dnevno. Številne študije potrjujejo terapevtske učinke vnosa omega-3 pri dnevnih odmerkih vsaj 2.000 mg za odrasle osebe. V deželah, kjer je vnos omega-3 preko 1.000 mg dnevno, beležijo bistveno nižji pojav civilizacijskih bolezni.

Pomen in pomanjkanje omega-3 maščob

Vnos omega 3 maščobnih kislin je v evropskem prostoru prenizek, obenem pa je neprimerno tudi razmerje omega-3:omega-6. Poleg prenizkega vnosa s hrano je razlog za to nepravilno razmerje tudi v uživanju prevelikih količin omega-6 maščobnih kislin.

Pomanjkanje je najbolj opazno predvsem pri ženskah in otrocih, navkljub temu, da so za razvoj in podporo otroških možganov tako zelo pomembne, da so v Evropi celo obvezen dodatek v otroških mlečnih formulah. Uživanje omega-3 maščob, natančneje DHK, v času nosečnosti in dojenja prispeva k normalnemu možganskemu razvoju ter k normalnemu razvoju vida zarodka in dojenčka. Raziskovalci so začeli tudi povezovati vnos omega-3 maščobnih kislin s stopnjo inteligence pri otrocih, študije pa kažejo tudi na to, da naj bi se z zadostnim vnosom the pomembnih maščob zmanjšala tudi pojavnost alergij v prvih letih življenja ter število prekmalu rojenih otrok in otrok s prenizko porodno težo.

Asta3

Danes še toliko pomembnejše?

Že v naslovu smo poudarili, da pa so tokrat omega-3 maščobne kisline še toliko bolj pomembne za zdravje. Raziskave namreč kažejo na izjemno pomembnost vsakodnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin v tem “korona času” in času cepljenja.

Kot so raziskovalci ugotovili, lahko uživanje zadostnostih kakovostnih omega-3 maščob bistveno zniža zaplete v primeru bolezni in tudi zaplete po cepljenju – izpostavili so predvsem miokarditis (vir: Cardioprotective effects of omega 3 fatty acids from fish oil and it enhances autoimmunity in porcine cardiac myosin-induced myocarditis in the rat).

Ker je vnos omega-3 maščob zares izjemnega pomena, pred nakupom zmeraj preverite, da kupujete kvaliteten izdelek.

Kaj je pomembno pri izbiri omega-3 dopolnila?

Pred nakupom zmeraj preverite, da ima omega-3 prehransko dopolnilo:

  • Koncentrirane visoke odmerke EPK/DHK.
  • Olje v naravni obliki trigliceridov, ki se hitro in v celoti absorbira. Večina koncentriranih omega-3 izdelkov na trgu je v obliki etil-estrov, katerih absorpcija je nizka, obenem pa hitro oksidirajo.
  • Nizko stopnjo oksidacije: TOTOX, nižji od 5, je odličen kazalnik kakovosti omega-3 maščobnih kislin. V kolikor so omega-3 maščobe oksidirane, nimajo blagodejnih učinkov na zdravje – lahko so celo škodljive. Oksidirane izdelke zlahka prepoznamo po vonju po ribah ali spahovanju po zaužitju prehranskega dopolnila.
  • Brez vsebnosti težkih kovin, iz svežih rib, po možnosti iz trajnostnega ribolova.

Če je olje v tekoči obliki, ga lažje uživajo tudi osebe, ki imajo težave s požiranjem (otroci in starejši), poleg tega pa jih lahko zamešamo tudi v kakšno hrano. Z oljem v tekoči obliki se izognemo tudi nepotrebnim snovem, ki sicer sestavljajo ovoj kapsule.

Privoščite svojemu telesu zadostno dnevno mero kakovostnih omega-3 maščobnih kislin in s tem dodatno okrepite svoje zdravje.

1200 x 628 ASTA OMEGA 3 DARILO 10 x NADH Original Instant Power
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -