DomovArhiv OglasovNajboljši čas za novo službo

Najboljši čas za novo službo

To jesen vstopamo v dinamičen trg dela, saj še nikoli doslej ni bilo toliko povpraševanja po zaposlenih, kot ravno ta trenutek. Podjetja, ki intenzivno iščejo nove zaposlene se bodo predstavila v četrtek, 21. oktobra na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Cankarjevem domu. Ne samo, da boste morda spoznali bodoče sodelavce, slišali boste tudi zanimive zgodbe, med njimi zgodbo Zmaga Sagadina, legende slovenske košarke.

Nikoli nisem odnehal

»Šampioni so tisti, ki nikoli ne odnehajo,« verjame legenda slovenske košarke Zmago Sagadin, eden najuspešnejših slovenskih oziroma evropskih košarkarskih trenerjev ter slovenski selektor s kar 25 državnimi in mednarodnimi lovorikami.

»Sem eden tistih srečnežev, ki celo življenje dela to, kar ima rad,« ugotavlja Sagadin in nadaljuje, » nisem vedno zmagoval, nikakor pa nisem nikoli odnehal in zato sem bil uspešen.«
Vrhunski šport in poklic, ki ga opravljamo, sta si v marsičem podobna. Zato podobni prijemi delujejo na obeh področjih, bo v značilnem slogu pripovedoval karizmatični trener in selektor, ki zmago nosi že v svojem imenu.

GDN1200x628 2

Pri 40. letih se lahko kariera šele dobro začne

Strokovnjaki različnih področij in HR specialisti bodo med drugim odgovorili tudi tistim, ki ste pri 40 prepričani, da je za novo kariero prepozno. Ni namreč pretirano zatrditi, da za spremembo kariere nikoli ni prepozno. To pa seveda ne pomeni, da bo naloga povsem preprosta in da vanjo ne bo potrebno vložiti truda. Pri tem vam lahko pomagajo tehnike urjenja spomina, o katerih bo govorila učiteljica Super spomina Kaly Kolonič: »Ljudje smo lahko super ljudje in zakaj bi izkoriščali samo 10 % naših možganov, če jih lahko uporabljamo veliko, veliko več in s tem hitro beremo, kar smo se prej učili nekaj ur bomo zdaj obvladali v nekaj minutah.”

 Spoznali boste tudi, kako odkriti svoje talente, saj so talenti tisti, ki jih moramo skoz naše delo razvijati in negovati, le tako smo lahko na delovnem mestu tudi izpopolnjeni. Katja Ujčič, svetovalka na področju nadarjenosti, je razvila edinstven pristop pri delu z nadarjenimi in ustvarjalnimi odraslimi, še posebej na področju odkrivanja talentov.

Velika imena slovenskih podjetij čakajo na vas

»Vedno se zdi nemogoče, dokler tega ne storimo«, je zapisal Nelson Mandela, zato ne zamudite priložnosti, da nemogoče premagate na Kariernem sejmu MojeDelo.com, na katerem boste lahko stopili v stik z več kot 60 razstavljavci – Krka d.d., GEN-I, d.o.o., BOSCH REXROTH d.o.o., Coca-Cola HBC Slovenija, ETA d.o.o Cerkno, Hydria d.o.o., Goodyear Slovenije, d.o.o., Mercator d.d., Petrol d.d., Telemach d.d., Spar Slovenija d.d., Ikea Slovenij d.o.o. in drugi.

Pridite in se predstavite podjetjem in vstopite v jesen v pr(a)vi službi!

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -