DomovNa pomočSimbolično zoper samomor

Simbolično zoper samomor

Že tretje leto zapored je to simbolična podpora kolesarjev ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora. Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija, vas vabijo, da se jim pridružite in sodelujete v akciji Prekolesarimo svet ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora.

- Oglas -

Kolesarjenje

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Akcije v preteklih štirih letih so bile zelo odmevne, saj je skupno število prekolesarjenih kilometrov znašalo skoraj šestkrat toliko, kot je obseg Zemlje. Ker sta bili v preteklih dveh letih akciji uspešni tudi v Sloveniji, se ji zato pridružujemo že tretjič. V akciji lahko sodelujete od 10. avgusta, do 10. septembra 2016, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomor.

Letošnje geslo je: Povezanost. Pogovor. Skrb. Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet (sodelujejo udeleženci iz vseh celin), razširjajo zavedanje, da samomore lahko preprečujemo. Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj.

- Oglas -

M.K.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -