DomovŠporti in gibanjeŠportne aktivnosti v poletnem času

Športne aktivnosti v poletnem času

Poletje je težko pričakovan čas. Ker so takrat dopusti, ker nas morje, sonce, narava in zabava še vedno privlačijo. Ker se takrat sprostimo. Mnogi pa so športno aktivni tudi v poletnem času. Kar je seveda odlično, a pogosto preslišimo opozorila, kdaj se je napornim športom pametno odreči, kaj je primerno in kaj imamo na voljo.

- Oglas -

Brela

Ljubitelji hribov in nekoliko nižjih temperatur se v vročih mesecih odmaknejo v S del Slovenije, kakšno dolino Bohinjskega ali Blejskega jezera, kjer po označenih poteh raziskujejo okolico ali se hladijo ob vodi. Bohinj je idealno izhodišče za krajše izlete in sprehode po urejenih poteh v dolini in za planinske in alpinistične ture.

A zavedajte se, da je sonce močno tudi v hribih, da je treba prav tako poskrbeti za zaščito in primerno pitje vode. Pametno je vedeti tudi, da kljub vročini jezero Bohinj ni toplo. Te malo slovenske obale, ki jo imamo, je še vedno zanimivo tudi za nas. Če ste spregledali navodila zaščite pred sonce, ponovimo, kreme je treba nanesti dovolj in se med 11. in 14. bolje umakniti v senco. Kakšen klobuček vedno prav pride, pa tudi sončna očala niso samo za okras.

- Oglas -

Zelo zanimivi so morski športi, kot so kanuji in tako imenovano supanje. In komur ni všeč slovenska obala, se zapelje do kakšnega jadranskega otoka, kamor menda letos Slovenci množično odhajamo, ali do srednje Dalmacije, recimo makarska obala.

V Breli je obala, ki je bila proglašena za eno od najlepših deset obal na svetu, kamor se zaradi klime in čiste vode odpravljajo tudi športni navdušenci. Spet drugi se odločite za kolesarjenje in sami odkrivate naravne in kulturne lepote.

Karkoli se boste odločili, imejte v mislih, da je predpriprava zelo pomembna, da je koristno s seboj imeti mini ambulanto in da preverite, kakšne so vaše fizične sposobnosti.

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -