DomovBolezni in simptomiZ EFT tehniko nad depresijo

Z EFT tehniko nad depresijo

Depresija je danes tako pogosta, da jo obravnavajo tako resno kot kakšna srčna obolenja. Način življenja nas žal pogosto pripelje do ene od oblik psihičnih težav.

- Oglas -

Depresija

Depresija je znamenje, da bo potrebno določene stvari v vašem življenju spremeniti in postaviti na novo. Depresija nastane, ko se v telesu nakopiči veliko stresa in posledično telo ne more več normalno funkcionirati. Pojavi se znižanje koncentracije določenih molekul v možganih (nevrotransmitorjev: serotonin, noradrenalin in dopamin).

S pomočjo antidepresivov lahko ponovno vzpostavimo ravnovesje teh nevrotransmitorjev in mnogi ljudje se boljše počutijo. Slaba stran tega pa je, da je nakopičen stres ostal v telesu in da bo antidepresive treba jemati zelo dolgo. Mnogi jih jemljejo celo življenje, pa ne zato, ker bi bili odvisni od njih, ampak zato, ker se že po nekaj tednih, ko prenehajo z jemanjem povrnejo začetne težave. Antidepresivi torej lajšajo samo simptome, nikoli pa ne zdravijo vzroka. Zato morajo osebe vedno delati tudi na sebi, na kvaliteti svojega življenja, na boljših odnosih.

- Oglas -

Pa ste že slišali za EFT tehniko?

Je oblika psihološke akupresure, pri kateri se namesto z iglicami, z nežnim tapkanjem stimulira tradicionalne kitajske akupresurne točke, z blazinicami prstov. In naj bi bila uspešna tudi v depresiji.

Nekateri prisegajo na alternativo. Govori se tudi o EFT, ki deluje na drugačnem principu. S pomočjo EFT terapije naj bi stres, ki se je nakopičil v telesu, brisali in tako počasi odpravili vzrok depresije. S tem naj bi dosegli, da ta telesna reakcija izgine in ostane le spomin. Ob tem se pojavi veliko vprašanj, na katere skušajo izvajalci te tednike odgovoriti. Recimo: raziskave do sedaj so pokazale, da ne obstajajo stranski učinki ob uporabi EFT tehnike. Do sedaj so znani le manjši stranski učinki, lahko pa se ob uporabi te tehnike pojavi začasna utrujenost, ki izzveni v nekaj urah, oziroma dneh, odvisno od vsakega posameznika posebej.

Edinstven pristop kaže, kako lahko s pomočjo EFT tehnike premaknemo energije v našem telesu, da se dejansko začnejo spreminjati vzorci v naših možganih, ki ohranjajo neželene navade, čustvene odzive, ter omejujoči način razmišljanja. Z uporabo EFT tehnike trdovratne fobije pogosto izginejo v nekaj minutah, v preteklosti doživete travme je mogoče zmanjšati ali povsem odpraviti, neobvladljiva jeza lahko s pomočjo EFT tehnike hitro postane obvladljiva. EFT tehnika se odlično odziva celo na fizične bolečine, kroničnega in akutnega značaja. Izvajajo jo lahko celo bolniki sami, potem ko se tehnike naučijo seveda.

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -