DomovZdravjeUmetna roka za Danijela

Umetna roka za Danijela

Daniel Hobbs je povprečen fant s protetično roko. Živi v Španiji in kot 11-letni fant sanja o normalnem življenju, kakršnega imajo vrstniki. Svojo prejšnjo protetično roko je moral pogosto za dlje časa pošiljati na servis, med čakanjem na njeno vrnitev pa je moral bodisi nositi neudobno »nadomestno« roko bodisi se znajti brez nje. Intel in 3D Systems sta se povezala, da bi razvila novo, prilagojeno protetično roko, ki bi Danielu zagotovila bolj enostavno rešitev, ter ob tem naredila prvi korak k izboljšanju življenja s protetičnimi pripomočki.

- Oglas -

Umetna roka

Danes protetični pripomočki lajšajo življenje mnogim, a žal so tisti najboljši dosegljivi redkim – tudi zaradi cene. Intel je sklenil partnerstvo s podjetjem 3D Systems, da bi odgovoril na izzive, s katerimi se srečujejo vsi, ki živijo z nezanesljivimi in neudobnimi protetičnimi pripomočki. S tridimenzionalnim tiskanjem je bilo mogoče za dečka Daniela ustvariti posebej prilagojeno protetično roko, ki predstavlja alternativo obstoječim protetičnim rešitvam. Danielova nova protetična roka je lahka, udobna za nošenje, izdelana s tehnologijo, ki omogoča povsem osebno prilagojeno namestitev, in v celoti sestavljena v nekaj urah. Z Danielovo izkušnjo bosta podjetji Intel in 3D Systems zagotovili drugačen pristop, ki bo po vsem svetu zagotovil bolj cenovno ugodne in prilagodljive protetične rešitve.

S tridimenzionalnim tiskanjem protetična roka Daniela ne ovira več in lahko svoje življenje živi kot običajen otrok. Lahko in udobno roko lahko sname in natakne kot rokavico. Poleg tega pa je proizvodni postopek bistveno bolj učinkovit. Nič več ni treba sestavljati 16 različnih kosov, ki sestavljajo Danielovo protetično roko. S tridimenzionalnim tiskanjem je mogoče že v nekaj urah sestaviti popolnoma zaključen izdelek s prilagojenim nastavkom. Sodobna tehnologija širi možnosti in podira meje.

- Oglas -

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -