DomovAktualnoStran z maščobnimi oblogami!

Stran z maščobnimi oblogami!

Aparat VaCaVite prestige je zasnovan na napredni tehnologiji kavitacije in omogoča neinvazivno odstranjevanje trdovratnih maščobnih oblog, ki jim niti stroga dieta niti povečana telesna dejavnost ne prideta do živega. Najbolj problematični deli telesa so trebuh, boki, stegna (jahalne hlače), zadnjica in notranja stran stegen. Zavedati pa se moramo, da metoda ni namenjena izgubi telesne teže, ampak zmanjševanju obsega in posledično oblikovanju telesa.

kavitacija

KAJ JE KAVITACIJA?

Kavitacija je naravni pojav, ki nastane pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. Ultrazvočno polje sproži nastanek mehurčkov, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sprosti energija v obliki toplote (zanemarljiv učinek) in pritiska (prevladujoč učinek). Slednji zlahka razbije maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne proti nastalim vibracijam. S tem je zagotovljena visoka natančnost in selektivnost terapije, saj druga tkiva (površina kože, žile, živci, mišice) ostanejo nedotaknjena.

- Oglas -

KAJ SE ZGODI S SPROŠČENO MAŠČOBO?

Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

KAKO POTEKA TERAPIJA?

Kavitacija ne zahteva posebnih priprav na terapijo. Prvi korak je vedno merjenje obsega predela telesa, ki bo obravnavan. Sama terapija se izvaja s krožnimi gibi prek izbranega dela telesa. Običajno se v eni terapiji obravnava samo en predel (na primer samo trebuh, noge ali zadnjica). Terapija se zaključi s ponovnim merjenjem obsega. Sama terapija traja od 20 do 40 minut, odvisno od velikosti predela in debeline maščobnih oblog. Za dosego vidnih rezultatov se priporoča od 3 do 6 terapij v eno- do dvotedenskih razmikih. Terapije seveda lahko nadaljujete, dokler ne dosežete želene oblike postave. Dopolnilne terapije, kot je limfna drenaža, bistveno pospešijo presnovo sproščenih maščob in izboljšajo elastičnost kože. Po terapiji ne občutite nelagodja ali bolečine, koža je popolnoma nedotaknjena, zato lahko nadaljujete vsakodnevne aktivnosti.

KAJ OBČUTIMO MED TERAPIJO?

Kavitacijska terapija ne zahteva anestezije. Večinoma jo opisujejo kot prijetno in nebolečo. Manjšo neprijetnost lahko predstavlja le specifični zvok, ki ga slišimo med terapijo, vendar je povsem neškodljiv in izgine takoj, ko niste več v stiku z aplikatorjem. Poleg tega lahko na obravnavanem predelu občutite tudi rahlo toploto, ki pa ne sme biti neprijetna. Če postane moteča, prosite terapevta, naj nanese dodatno količino gela.

KAJ PA STRANSKI UČINKI?

Obstaja možnost manjših stranskih učinkov, kot so začasna rdečina, povečana žeja in slabost takoj po terapiji, ki pa jo preprosto odpravimo s povečanim vnosom tekočine. Vsi ti občutki so kratkotrajni in izzvenijo v nekaj urah. Kljub različnim študijam, ki so dokazale varnost te terapije, se kavitacija strogo odsvetuje v primeru akutnih bolezni, bolezni jeter, problemov s strjevanjem krvi, pri srčnih spodbujevalcih in med nosečnostjo.

- Oglas -

KAKŠNE REZULTATE LAHKO PRIČAKUJEMO?

Kavitacija zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate. V večini primerov se obseg obravnavanega predela zmanjša od 2 do 6 cm že po prvi terapiji. Z vsako nadaljnjo terapijo se lahko znebite še nekaj dodatnih centimetrov. Rezultati lahko nihajo od primera do primera, odvisno od same zgradbe tkiva, predela telesa, starosti, metabolizma, nekaterih zdravil in hormonskih sprememb. Pravilna prehrana in povečana telesna aktivnost sta seveda dobrodošli in precej prispevata k samemu vzdrževanju rezultata terapije.

Kavitacijo z limfno drenažo izvajamo tudi v Dermatološki ambulanti na Savski cesti 10 v Ljubljani. Pokličete lahko na 040 561 205 ali 01/280 32 56 in dobite vse informacije o terapiji.

.
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -