DomovKlub MamaPorod in nosečnost5 osnovnih pravil nege v nosečnosti

5 osnovnih pravil nege v nosečnosti

Spremembe, ki se pojavijo med nosečnostjo vplivajo na celoten organizem, pri tem pa je še posebej pomembna nega kože. Imejte v mislih, da je najbolj izpostavljena koža trebuha, prsi in stegen ter da lahko le z vsakodnevno nego dosežete želene rezultate. Poleg tega morate biti pozorni na sestavine v kozmetičnih izdelkih, da ne bi ogrozili svojega zdravja in zdravja vašega otroka.

- Oglas -
nosečnost

Naravne barve za lase

Negovani in sijoči lasje so pogoj za lepo in urejeno podobo. Na žalost večina barv vsebuje snovi, ki lasem škodujejo, povzročajo alergijske reakcije, ekcem in druge neželene posledice. Med barvanjem las del sestavin barve absorbira skozi lasišče in deluje na ves organizem. K sreči pa na trgu najdemo tudi naravne barve za lase, ki so zlasti v času nosečnosti primernejše od običajnih. Le-te lasem nudijo enakomerno barvo in tudi prekrivajo sive lase.

Izdelki za čiščenje obraza

Dermatologi priporočajo, da nego obraza začnete z nežnim čistilnim sredstvom ter poudarjajo, da so za uporabo najboljši naravni izdelki na bazi glicerina. Če je vaša koža izsušena, ji bo prijal nežen gel za čiščenje in vlažilno mleko ali losjon za odstranjevanje ličil. Obraza ne čistite več kot dvakrat dnevno, saj boste tako kožo le še dodatno izsušili.

Nega prsi

Med nosečnostjo se povečajo tudi prsi, zato potrebujejo redno nego. Kožo prsi po vsakem tuširanju negujte z vlažilnim losjonom ali kremo.

- Oglas -

Preprečite nastanek strij

Zaradi povečane telesne teže med nosečnostjo se lahko na vaši koži pojavijo strije. Da bi se temu izognili, vsak dan uporabljajte posebne izdelke, ki povečujejo vlago in elastičnost kože, posebej na prsih, trebuhu, zadnjici in stegnih.

Zaščita pred soncem je obvezna

V pomladnem in poletnem obdobju je za nosečnice priporočljiva uporaba izdelkov z visoko zaščito pred UV žarki. Ne glede ne to, ali se odpravljate na plažo ali potep po mestu, kožo obraza in telesa zaščitite z zaščitnim faktorjem 30. Če je vaša koža občutljiva, uporabite kremo z višjim zaščitnim faktorjem.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -