DomovAktualnoBoks in Fitboks za študente in nežnejši spol - zdrav duh v...

Boks in Fitboks za študente in nežnejši spol – zdrav duh v zdravem telesu

Boks je danes zelo priljubljena oblika rekreacije, med vsemi starostnimi skupinami. Popularen je med osnovnošolci, srednješolci, študenti in odraslimi. V nekaterih boksarskih klubih in šolah vodijo programe za otroke že od petega leta starosti. Starostne meje ni, boksajo tudi starejši nad 50 let. Večinoma gre za rekreacijo pri kateri se izvaja tehniko, udarjanja po boksarskih vrečah in drugih rekvizitih. Nekateri izvajajo tudi sparinge, torej kontrolirane treninge borbe. Vsekakor boks krepi telo in duha. S temi treningi sprostimo ogromno stresa, pridobivamo na kondiciji in samozavesti.

- Oglas -
slika1

Ne ukvarjajo pa se vsi le na rekreativnem nivoju. Nekateri boksarji se odločijo za amaterska tekmovanja in nastope na uradnih tekmovanjih boksarske zveze in drugih tekmovanjih organiziranih v sodelovanju z boksarsko zvezo. Prejšnji ponedeljek so na svoj račun prišli študentje saj so v Ljubljani organizirali Univerzitetno državno prvenstvo. Prvenstvo je bilo dejansko razširjeno na Odprto prvenstvo Študentskega Kampusa, kar je v praksi pomenilo, da so se ga lahko udeležili tudi drugi boksarji in boksarke. V osmih dvobojih smo videli tri študentske borbe in dobili smo tri univerzitetne prvake. Dejstvo je, da se z boksom ukvarja vse več študentov in študentk, kar kaže na popularnost tega športa. Tekmovalni boks v smislu kvalitete in množičnosti raste je pa to le peščica vseh, ki tako ali drugače sodeluje pri boksu.

fit boks ljubljana 1

Poleg tekmovalnega boksa so v porastu tudi druge vadbe povezane z boksom. Ena od teh je Fitboks, ki je mešanica raznih vaj za krepitev telesa in vaj za osvajanje tehnike boksa. Vsekakor je zelo koristen v vseh pogledih in preplavil je skoraj vsako telovadnico. V današnjem hitrem tempu življenja je sproščanje stresa zelo pomembno in tudi Fitboks je nedvomno ena izmed rešitev za sproščanje, poleg tega pa krepi tudi telo in duha.

Za več informacij o boksu in FitBoksu lahko pokličete na tel. št.:
041 962 485 (Sašo Weixler)

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -