DomovArhiv Oglasove-Miza – Sodobna ergonomska rešitev za odpravo težav pri sedenju

e-Miza – Sodobna ergonomska rešitev za odpravo težav pri sedenju

Digitalizacija in tehnološke spremembe v današnjem času so poleg vseh prednosti, ki jih le-te spremembe prinašajo, privedle tudi do nekaj občutnih slabosti. Ena izmed njih je vse večja odvisnost od sedenja za računalnikom, tako v zasebnem kot tudi v poslovnem življenju. Sedenje za računalnikom je glavni povzročitelj bolečin v vratnem in hrbtnem delu telesa. Študija, opravljena s strani dnevnika Ergonomics, je pokazala, da skoraj 60 odstotkov pisarniških delavcev trpi za določenimi bolečinami v hrbtu in vratu. Mnogi rešitve za optimizacijo sedenja iščejo v ergonomskem pisarniškem stolu, pred kratkim pa se je pojavila nova, inovativna rešitev tudi na področju pisarniških miz, z imenom e-Miza.

- Oglas -

Kaj pravzaprav je e-Miza?

e-Miza je najsodobnejša rešitev za optimizacijo delovnega prostora. Je ergonomska, visoko prilagodljiva rešitev za izboljšanje sedenja, prav tako pa vam omogoča tako delo v sede, kot tudi delo v stoje, saj lahko višino e-Mize nastavimo enostavno po lastnih željah. Krasi jo enostavna nastavitev, saj jo namesto napornega plazenja pod mizo nastavimo zgolj z pritiskom na gumb. Prav tako pa e-Miza omogoča nastavitev optimalne višine tudi brezžično preko brezplačne aplikacije za pametne telefone. Njena funkcionalnost je precej preprosta, pritisk na simbol – zniža višino mize, medtem, ko simbol + zviša našo mizo. Višino mize lahko spreminjate brez skrbi, da bi pretekle nastavitve pozabili, saj e-Miza omogoča nastavitev treh spominskih točk, ki shranijo nastavljeno optimalno višino in jih lahko uporabite kadarkoli želite višino e-Mize poenostaviti nazaj na že prej nastavljeno višino. 

e-miza

Ergonomske prednosti e-Mize

Ergonomska drža je pri delu ključnega pomena. Nepravilna drža vpliva na vse dele telesa, od mišičja, sklepov do živčnega sistema, povzroča namreč utrujenost, nelagodje in bolečino pri delu. Znanstveno dokazano je, da delo stoje zmanjšuje bolečine in povečuje porabo kalorij, prav tako pa se z uporabo e-Mize poveča tudi produktivnost. Kombinirano delo v stoje in sede je močno priporočeno s strani ortopedov, saj so med delom stoje mišice veliko bolj aktivne kot pri sedenju, s tem pa omogočajo lažje črpanje krvi v možgane, posledica tega pa je boljše počutje in povečane koncentracije. To ima pozitiven učinek tako na posameznika kot tudi na podjetje, saj se posamezniku zmanjša bolniški izostanek zaradi prevelikih bolečin, povečan nivo koncentracije pa pozitivno vpliva na produktivnost in učinkovitost posameznika.

Kako pravilno nastaviti e-Mizo?

Za optimalno ergonomsko držo v stoje je potrebno e-mizo nastaviti pravilno sodeč po uporabnikovi višini. Položaj rok med delom mora biti pod kotom 90 stopinj, zgornji rob monitorja pa poravnan z očmi. Razdalja med očmi in monitorjem mora biti med 45cm in 78cm. Prav pravilna nastavitev e-Mize je ključ, do zagotavljanja pravilne ergonomske drže med delom.

- Oglas -

Prilagodite si e-Mizo po lastnih željah

e-Miza je na voljo v različnih dimenzijah in barvnih paletah. Možna je tudi izdelava unikatne lesene ali steklene plošče, z rešitvijo za električne kable, flip flop rele za kable, stekleno ploščo lahko dobite tudi z 3D motivom, logotipom itd. Če pa mizno ploščo že imate pa je možen tudi nakup zgolj e-podnožja nastavljivega po višini brez plošče.

Več informacij o e-Mizi lahko pridobite z klikom na sledečo spletno povezavo:
www.e-miza.si

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -