DomovNeuradnoKako je odpravila težave z mesečnim perilom

Kako je odpravila težave z mesečnim perilom

Za komercialistko Klavdijo Barbarič iz Prekmurja so se pred šestnajstimi leti začele prve večje zdravstvene težave, ko je dobila prvo mesečno perilo. Menstruacijo je imela trideset dni, ne da bi prenehala, se spominja. Seveda se je takoj posvetovala z mamo in osebno zdravnico, ki jo je napotila h ginekologinji. Ta ji je pojasnila, da ni to nič nenavadnega in ji predpisala zdravila. Vendar se ji menstruacija še nekaj let ni uredila, dokler ni začela piti iz posebne čaše, ki deluje kot zdravilna točka in seva energijo.

- Oglas -
zgoba menstrualne težave

Skozi obdobje odraščanja občasno nekaj mesecev sploh ni imela menstruacije, potem pa spet po dva tedna skupaj. Menstruacije so postale redne šele pri sedemnajstih letih. Vedno so jih spremljale bolečine, krči, napetost, prebavne motnje, mrzlica in podobno. Večkrat je imela vaginalna vnetja, zaradi česar je enkrat celo pristala v bolnišnici.

Nevarne tablete

»V ginekološki ambulanti je po navadi izjemna gneča in ginekologinja nima veliko časa za dolg posvet,« pojasnjuje Klavdija. Predpisali so ji uporabo kontracepcijskih tablet Diane 35, proti krčem pa Spasmex. Še vedno dosledno upošteva napotke svoje ginekologinje, kot so: uporaba izključno bombažnega perila, uporaba bombažnih hipoalergenih vložkov, umiva se samo z vodo in podobno. Vse to je sicer pripomoglo k izboljšanju njenih težav, vendar si je vedno želela odpraviti vzrok bolečine, ne le bolečine same. Prav tako se je bala stranskih učinkov jemanja tablet. Kontracepcijske tablete Diane 35 so namreč v Franciji umaknili iz prodaje, saj so v minulih petindvajsetih letih zabeležili najmanj štiri primere smrti, ki jih gre pripisat venski trombozi, ki naj bi bila povezana s temi tabletami. Tablete ne prodajajo samo kot hormonsko kontracepcijo, ampak tudi kot zdravilo proti aknam. Klavdija do tedaj pri alternativni medicini ni iskala pomoči.

Čaša ublažila bolečine

Za čaše menstrus, izdelane iz gline, je izvedela od zdravilca in inovatorja Tomaža Flegarja iz Murske Sobote, ki izdeluje različne čaše z zdravilnim sevanjem: ena je namenjena ženskim težavam, druga, ki se imenuje energus, dvigu notranje energije in uravnovešanju čustev, tretja časa, imenovana stresus, je namenjena blažitvi stresa, četrta pa lajšanju glavobola. Čaša menstrus je bila še v testni fazi in vprašal jo je, če bi jo želela preizkusiti. Povedal ji je, da je že kar nekaj žensk poročalo, da se po uporabi čaše bolečine zmanjšajo za 20 do 30 odstotkov, spremeni se tudi čustvovanje, prihaja pa tudi do psihofizioloških sprememb, ki spreminjajo način odzivanja telesa na menstruacijo. Začetna bolečina se manjša iz meseca v mesec. Svetoval ji je, naj čašo za menstruacijo uporablja, ko se pojavijo bolečine, optimalno je piti iz kozarca dvakrat dnevno, lahko tudi večkrat.

- Oglas -

Učinek

Izvedela je tudi za radiestezijske meritve Marjana Trstenjaka, ki so pokazale, da ne gre za navadne čaše, saj naj bi imele te od 80.000 do 100.000 bovisov. Zdaj čašo redno uporablja že osem mesecev večkrat dnevno. Spremembo je opazila takoj. Uporaba čaše ji blaži bolečino, zmanjšuje pojav krčev in napetosti, hkrati pa jo uči, kako lažje shajati z bolečino. Ob srebanju vode vselej občuti sproščenost telesa. Čašo še vedno uporablja, vendar manj, ker je preprosto ne potrebuje več toliko kot prej. Njene menstruacije so redne, še vedno jih občasno spremlja bolečina, vendar ne tako intenzivna. Kakovost življenja se ji je precej izboljšala, saj ne pričakuje več s strahom dni, ko bo krvavela. Za dobro počutje pa vselej poskrbi še s smehom in z druženjem z najbližjimi.

Preberite tudi: Konopljika – rastlina, ki ima še posebej pozitiven vpliv na ženske

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -