DomovZdravjeKako je princesa Diana skrbela za svoje zdravje

Kako je princesa Diana skrbela za svoje zdravje

Rekli so, da je bila princesa Diana največkrat fotografirana ženska na svetu. Bila je vzor številnim ženskam, mamam, celo moškim. Njena dobrota, gracioznost in prijaznost so še danes lastnosti, po katerih se je najbolj spominjamo. Vsi s(m)o pozabili na njeno muhavost in neodločnost, s tragično smrtjo je preprosto postala svetnica. Ne glede na njene negativne lastnosti, ki jih je kot vsak človek zagotovo imela tudi ona, pa je še danes lahko v vzor s svojimi številnimi pozitivnimi navadami, med katere nedvomno spada tudi njena skrb za zdravje.

- Oglas -

princesa diana

Waleška princesa je iz sramežljivega dekleta zrasla v samozavestno mlado damo, ki je ne le rodila angleškega prestolonaslednika, pač pa angleškemu narodu dala veliko več. Čeprav je na koncu kraljica menda ni preveč marala (saj je le sprožila ločitev od njenega najstarejšega sina, kar se je zdelo nedopustno), pa je veliko storila tako za priljubljenost monarhije kot za dobrobit revnih in žrtev vojn ter za zdravstveno osveščenost Britancev. In te, kot vemo, jim vsekakor primanjkuje.

Športna princesa

Ne le Britanci, ki na lestvicah zdravstvenih raziskav poberejo vse najslabše »kolajne«, pač pa tudi drugi narodi, vključno s slovenskim, se lahko od nje marsikaj naučimo. Diana je namreč veliko časa posvečala dobrobiti svojega telesa, saj je bila navdušena športnica. Vsako jutro je najprej odplavala nekaj dolžin v bazenu in se šele potem lotila zajtrka. Nekoč je priznala, da v šoli nikdar ni blestela, vendar se je veliko bolje odrezala pri športu. Že v mladih letih je bila ne le plavalka, pač pa se je celo potapljala, igrala tenis in smučala, sanjala pa je o tem, da bi postala balerina. V otroških letih je z veseljem tudi jezdila, vendar se je po tem, ko je padla s konja, teh mogočnih živali precej bala, zato se je ježi odpovedala, dokler ni veliko let pozneje ponovno poskusila s pomočjo inštruktorja.

- Oglas -

Alternativna zdravljenja

Za vzdrževanje zdravja je redno obiskovala alternativne zdravilce, predvsem kitajsko kliniko. Udeleževala se je refleksoterapevtskih srečanj, pri katerih so ji strokovnjaki s stimulacijo določenih točk na stopalih, rokah in ušesih pomagali pri različnih težavah. Verjela je tudi v moč akupunkture, kolonske hidroterapije ter električne stimulacije obraznih mišic, ki so delovale kot »instant-lifting«, a brez kemije. Namesto običajnih zdravil je uporabljala avstralska zeliščna zdravila. Bila je velika zagovornica starodavnih orientalskih zdravilnih praks in se držala tudi razstrupljevalne diete slavnega dr. Joshija, ki zahteva veliko sveže hrane, zelenjavnih sokov in vode.

Upodobitev

Podoba odrasle Diane je tista, ki se nam še danes prikrade v misli, ko nekdo omeni njeno ime. Zadnji dve leti njenega življenja sta zdaj na ogled celo v kinematografih; v filmu, preprosto naslovljenem Diana, jo je upodobila avstralka Naomi Watts. Princesa pa ni bila le tragična figura na šahovnici monarhije, bila je tudi preprosta ženska in mati, ki se je včasih odpravila na tek po londonskih ulicah in parkih in prijazno pozdravljala presenečene someščane ali pa na noge nadela rolerje in se urno kot blisk poganjala po ulicah. Vedela je namreč, da je zdravje pomembno in da lepota lahko prihaja le iz zdravega telesa.

 

.
Prejšnji članek
Naslednji članek
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -