DomovZdravjeKako pregnati prehlad?

Kako pregnati prehlad?

Veliko se govori o tem, kako bo zdravilo za prehlad končni in največji dosežek sodobne medicine. Seveda te točke še ni dosegla, vendar obstaja kar nekaj možnosti znotraj področja medicine, ki bodo – upajmo – skrajšale dolžino vašega prehlada ali zmanjšale simptome. Predstavljamo vam nekaj možnosti, da jih poskusite naslednjič, ko se vas bo lotil prehlad.

Prehlad

- Oglas -

Akupunktura

Akupunktura je postopek, pri katerem vstavljajo majhne kovinske igle v določena mesta na koži. To je postopek, ki sprva sicer zveni boleče, vendar je dejansko v veliki večini popolnoma neboleč. Izhaja iz Kitajske, kjer jo imajo v uporabi že več kot 3000 let. Izkazalo se je, da okrepi imunski sistem, zmanjša bolečine zaradi migrene ter na splošno spodbuja dobro počutje. V skladu s tradicionalno kitajsko medicino je najboljši čas za začetek zdravljenja z akupunkturo ob prvem znaku prehlada. Na ta način lahko vaš akupunkturist uskladi či in pospeši okrevanje.

Kitajska zelišča

Še eno zdravilno sredstvo prihaja s Kitajske. Mešanica posebnih zelišč, ki je odvisna tudi od vaših simptomov. Kot vsakokrat pri prehladu je tudi pri tem zdravljenju najbolje, da začnete z zdravljenjem takoj, če želite skrajšati dolžino prehlada. Vendar pa lahko zelišča tudi pomagajo ublažiti simptome, kot so bolečine, mrzlica, bolečine v grlu ipd.

Yin Chiao je priporočljiv za prehlad, ki se najprej čuti v grlu in vratu. Če prehlad bolj čutite v nosu in območju glave, je priporočljiv Gan Mao Ling. Če pa ste že v mučnih bitkah s prehladom in so med vašimi prvimi simptomi bolečine in mrzlica v telesu, poskusite Zong Gan Ling.

- Oglas -

Vitamin D

Če že imate prehlad, vam vitamin D najbrž ne bo pomagal. Vendar pa obstajajo številne študije, ki kažejo, da imajo ljudje, ki vnesejo zdravo količino vitamina D, manj možnosti, da zbolijo za prehladom. Vsekakor se lahko strinjamo, da je bolje, da ga sploh ne dobiš kot pa da ga dobro zdraviš. Hkrati pa imajo ljudje z več vitamina D manj možnosti za osteoporozo in imajo na splošno močnejše kosti. Obstajajo tudi podatki, ki kažejo, da vitamin D lahko prepreči multiplo sklerozo, pomaga ohraniti delujoče možgane med staranjem in zmanjša tveganje za revmatoidni artritis pri ženskah.

Česen

Česen ni le okusen dodatek k vašim najljubšim jedem, lahko tudi pomaga preprečevati prehlad. Saj veste, da je naravni antibiotik? Mnoge kulture poznajo domača zdravila, ki vključujejo česen, med njimi so kokošje juhe ali pijače, narejene iz surovega zdrobljenega česna. Splošno pravilo je, da kadar le lahko, uporabite svež česen, čeprav vam lahko karkoli, kar vključuje surov česen, pomaga pri zdravljenju. Če pa ga jemljete kot prehransko dopolnilo, lahko v celoti prepreči prehlad. Pazite le, ker lahko vpliva na zdravila za redčenje krvi, zato naj bodo posebej previdni tisti, ki imajo krvne bolezni. Povzroči lahko tudi večje možnosti krvavitve pri nosečnicah in zniža raven glukoze v krvi. Na splošno je relativno varen, vendar velike količine česna lahko povzročijo težave.

 

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -