DomovKlub MamaKam na počitnice z otroci

Kam na počitnice z otroci

V junijski številki pišemo, kako preživeti aktivne počitnice z otroki, danes pa vam predstavljamo, kako preživeti zabavne počitnice s celo družino. Dobra plat otrok je, da so »prenosni« in da jim v veliko primerih hoteli in letala nudijo brezplačen ali zelo poceni prevoz in spanje. Zato preberite članek in najdite nekaj idej za svoje poletje. družina na počitnicah

- Oglas -

Podeželje

Kdo pravi, da ne? Živali, zelenje, ljubki mladički, skrb za živali (vključno z molzenjem krav in koz), pa še nekaj simpatičnih pravil za vzgajanje zelenjave in pripravljanje domačih dobrot. Priložnost, da pobegnete hrupu mesta in vsakodnevnim obveznostim nekam, kjer življenje teče drugače, je preprosto preveč lepa, da bi jo izpustili.

Morje

Zaradi svoje sanjskosti (ne glede na konstitucijo plaže) so mesta ob morju med najbolj priljubljenimi destinacijami vseh časov. Če je vaša primarna skrb prijaznost za otroke, izberite družini prijazno lokacijo. In če ne morete niti na Bahame niti na hrvaško obalo, izberite vodni park v vaši bližini. Otroci bodo uživali, ker bodo lahko pljuskali, plavali, se igrali, spuščali po toboganih in imeli po možnosti na voljo še nekaj aktivnosti znotraj hotela, parka ali pa organiziranega varstva na plaži.

Jezero

Če imate možnost, da najamete kočo ob jezeru ali v hribih, je tudi poletje v gorah ali ob stoječi vodi lahko zelo zabaven način preživljanja počitnic. Naučite otroke loviti ribe ali prepoznavati drevesa in rastline, postaviti šotor ali kolesariti po okoliških poteh. Preprosto počitnikovanje je na voljo od maja do septembra, pripravite lahko tudi piknike, pogovore ob ognju in večer družabnih iger.

- Oglas -

Živalski vrt

O marsikateri živali se otroci lahko naučijo v živalskem vrtu, pa bi jo v nasprotnem primeru seveda videli le na televiziji, v revijah ali na internetu. Pogosto opozarjajo, da so to zapori za živali, zato naučite otroke kar čim več o nujnosti njihove prostosti in o pomembnosti, ki jo imajo v našem ekosistemu. Hkrati živalski vrtovi ponujajo veliko aktivnosti in igral za otroke, tako da ne bo dolgčas ne vam ne njim.

Narodni park

Tudi v naši deželi imamo cel kup naravnih lepot, na katere vse prepogosto pozabljamo. Otroci se bodo čudili lepotam in z očmi požirali vse okrog sebe. Navduševali jih bodo modro nebo in kristalne vode, zanimivi slapi in tudi simpatična živa bitja. Starši bodo uživali prav tako kot otroci. Če ste bolj pustolovske narave in nimate težav s financami, pa lahko odkrivate tudi parke preko naših meja.

Mesto

Iz vsakega mesta lahko naredite dogodivščino, pa naj gre za London, Pariz, Amsterdam, Hong Kong ali pa domači Maribor, Kobarid ali Celje. Ne le, da jih lahko podučite o zanimivih zgodovinskih dogajanjih, pač pa se marsičesa lahko naučite tudi sami. Obiščiite mestne trge, mestne muzeje in ne pozabite spraševati. Običajno ljudje radi odgovorijo na vprašanja o svojem mestu, kar pa seveda še posebej velja za uslužbence v muzejih, galerijah in na drugih javnih mestih.

 

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -