DomovŠporti in gibanjeKotaleče se zdravilo

Kotaleče se zdravilo

Dve gumijasti kroglici, v velikosti teniške žogice, na vrvici sta pripomoček za samozdravljenje. Na temelju kitajske medicine ga je izdelal John Zhou, ortoped, ki je študiral na Kitajskem, od leta 1990 pa dela na kliniki za naravno in celostno zdravilstvo v Bad Pyrmontu v Nemčiji. Poimenoval ga je gecko kroglici, po plazilcu gekonu, ki se premika gor in dol po navpični steni.

- Oglas -

vaje s žogicami

Gre za nekakšno akupresurno gimnastiko z magnetno terapijo, ki poživlja in uravnoveša energijski obtok v telesu. “V žogicah so magneti, ki so v notranjosti močni 500, na površini pa 250 gaussov. Sprožijo se, ko bolnik uporablja pripomoček. Vplivajo na akupunkturne kanale in omogočajo prosti pretok energije in boljši krvni obtok. To lajša bolečine,” pojasnjuje Irena Gilberg. Bolečina naj bi bila vedno znak zastoja energije v kanalih (meridianih).

V telesu je 12 glavnih meridianov, ki so simetrični. Zraven sodita še dva neparna meridiana, ki potekata po sredini telesa: vodilni kanal in spredaj potekajoči kanal sprejemanja. Na teh kanalih so akupunkturne točke, ki jih lahko spodbujamo ali uravnovešamo.

- Oglas -

Po mnenju zdravilke lahko v kombinaciji s posebnimi vajami z žogicami izboljšamo gibljivost sklepov in hrbtenice ter zmanjšamo napetost mišic in bolečin. Priporoča jih pri različnih težavah: glavobolu, migreni, tinitusu, zamašenem nosu, visokem krvnem tlaku, bolečinah v hrbtenici … Če terapijo izvajamo večkrat na teden, postanemo prožnejši, vitalnejši, gibčnejši, bolj sproščeni in vedri, zatrjuje terapevtka. Vaje z žogicami gecko niso primerne za bolnike z osteoporozo.

Vsak dan 20 minut:

1. Sedimo z vzravnano hrbtenico, roke položimo na kolena in žogici z nogami kotalimo na vse strani. Na ta način uravnavamo delovanje vseh organov in odpravljamo nespečnost.

2. Z žogicami, ki ji položimo na sence in kotalimo gor in dol, lahko preženemo glavobol.

3. Hrbtenico masiramo tako, da stopimo nekoliko stran od stene, z razmaknjenimi stopali. Žogici namestimo levo in desno ob hrbtenici. Med krčenjem in stegovanjem nog, se žogici kotalita navzgor in navzdol.

20-minutni dnevni program omogoča več gibčnosti, prožnosti in vitalnosti!

.
Prejšnji članek
Naslednji članek
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -