DomovŠporti in gibanjeKrav Maga – samoobramba za ženske

Krav Maga – samoobramba za ženske

Ena najbolj krutih, a v boju proti napadalcem učinkovitih borilnih veščin Krav Maga, je v Sloveniji na voljo tudi za ženske. Glavni trener in ustanovitelj Krav Maga v Sloveniji Karli Zaniug, pojasnjuje, da enkrat na leto oziroma po potrebi organizirajo tudi tečaj samoobrambe za ženske, tako, da se lahko tudi nežnejši spol nauči obraniti napadalcev.

- Oglas -

Samoobramba za ženske

Kaj je Krav Maga?

Krav maga je izraelski borilni sistem in pomeni »kontaktna borba«. Krav Maga uči, kako v najkrajšem možnem času onesposobiti nasprotnika in tehnika mešanih borilnih veščin. Na treningu se izvajajo specifične samoobrambne tehnike Krav Maga, obramba proti nožu, palicam, pištoli ter veči napadalcem.

V začetku so Krav Maga uporabljali izključno vojska, specialne sile in tajne službe, a se je sčasoma prilagodil tudi civilistom in se danes poučuje v šolah Krav Maga po vsem svetu. Je edinstvena borilna veščina, ki je izjemno uporabna v vojnih pogojih, borbah za življenje in smrt ter tudi kot samoobramba na ulicah. Osnovne tehnike Krav Maga je mogoče zelo hitro osvojiti, zato ga trenirajo in uporabljajo tako moški kot ženske.

- Oglas -

Izboljšajte si življenje na vseh področjih

Karli Zaniug, ustanovitelj KRAV MAGA AKADEMIJE, prvega slovenskega Krav Maga kluba, pojasnjuje, da se treningi začnejo s 30-minutnim izvajanjem cross fita, tako da pridobivanja kondicije in kurjena maščob ne manjka. Veliko poudarka dajejo mešanim borilnim veščinam in tajskem boksu: »Pri nas poskušamo prebuditi borbeno miselnost in na ta način posameznika pripraviti na morebitne napade, bodisi enega ali več napadalcev. Moj življenjski moto, ki me spremlja že kar dobrih dvajset let je ta, da je v življenju vedno prisotna bolečina, trpljenje pa je izbira. Zato, če trpite, pridite na treninge in si izboljšajte življenje na vseh področjih.«

Obranite se od slabo mislečih ljudi

Zaniug se je za poučevanje Krav Maga in ostalih borilne veščine odločil zato, da se osebe lahko ubranijo od slabo mislečih ljudi in tako zaščitijo sebe in svoje najbližje: »Krav Maga je na prvem mestu uličnega borilnega samoobrambnega sistema, saj lahko nasprotnika lahko udariš v mednožje, ga ugrizneš, potisneš prste v oči, uporabiš vse predmete kot orožje, ubraniš pred večimi napadalci in seveda sem spada tudi obramba od različnega orožja (nož, palica, pištola, itd..)« V klubu Krav Maga Akademija Slovenija vpisujejo le polnoletne osebe, ki so že dovolj zrele , da takšno zvrst borilne veščine ne uporabijo za slabe namene, vendar zgolj za samoobrambo in obrambo svojih najbližjih.

Več o treningih pa si lahko tudi ogledate na spletni strani www.kravmaga-slovenia.com in na FB strani https://www.facebook.com/kravmaga.slovenia.

Anja Kralj

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -