DomovNeuradnoNa daljavo rešen pred amputacijo

Na daljavo rešen pred amputacijo

Upokojenec Vojko Prah iz Murske Sobote je samo en dan pred dogovorjeno amputacijo desne noge zaradi gangrene do kolena stopil v kontakt z bioterapevtom. Vedel je, da nima kaj izgubiti, čeprav klasična medicina ni videla druge rešitve. Bioterapije na daljavo Gorazda Verbiča so dale popolnoma jasne rezultate: po samo petih dneh delovanja z bioenergijo je g. Vojko obul čevlje in šel domov, kjer se mu je rana, ki je bila več mesecev odprta, zdaj popolnoma zacelila v toku meseca dni. Danes, po treh letih in pol, gospod Vojko hodi z lastnimi nogami, je aktiven in živi normalno življenje.

- Oglas -

zgodba

Vojko Prah (desno, z zdravilcem Gorazdom Verbičem, levo)
Spol: moški
Začetek težav: leto 2011
Starost: 57 let
Diagnoza: gangrena noge
Zdravljenje: klasična medicina, delovanje z bioenergijo na daljavo
Počutje danes: Normalno živi, se giblje, prehranjuje, je aktiven na vrtu.

Poleti in jeseni 2011 je Vojko opazil, da so prsti na njegovi desni nogi po zaraščanju žulja postajali modrikaste barve. Zaradi sladkorne bolezni tipa 1 se vse od leta 1990 zdravi z inzulinom. Pri pregledu pri izbrani diabetologinji v bolnišnici so ga takoj poslali na operacijo in mu odrezali dva prsta na desni nogi in izčrpali obilo tekočine, ki se je nabrala okrog srca, saj je imel kar 239 sistoličnega srčnega tlaka.

- Oglas -

Poskušali so mu urediti raven sladkorja v krvi, in ko se je ta zmanjšala, je čez noč izgubil vid še na levem očesu, ki je bilo edino, na katerega je sploh še videl. Zaradi silikona v desnem očesu tega ni uporabljal, saj je imel dve leti pred tem operacijo na veznici.

Takoj so ga poslali na operacijo v klinični center, kjer pa operacija z vstavitvijo plina ni uspela in so jo čez štiri mesece ponovili z vstavitvijo silikona. Vidljivost se je sicer malce izboljšala, dioptrija pa ne. Ostala je visoka: 8 na levem in več kot 7 enot na desnem očesu.

Novembra 2012 se mu je na podplatu desne noge naredil velik žulj, ki se je spremenil v rano, začela pa se je odpirati še stara rana pri prstih. Približna velikost rane je bila 4 x 6 centimetrov, imel pa je tudi veliko izcedka in zatečeno ter bolečo nogo.

Bliskovit preobrat

Kot ugotavlja Vojko, je posredovanje bioterapevta Gorazda prineslo nenaden preobrat. »Vse se je bliskovito spremenilo in na moje veliko zadovoljstvo se je prekrvavitev krvi že po prvi ‘bioterapiji na daljavo’ tako izboljšala, da je oteklina povsem izginila. Z neverjetno hitrostjo so se rane celile, vid se je temeljito izboljšal. Z dnevi terapije sem prenehal z jemanjem vseh sredstev, ki so mi bila predpisana – razen inzulina –, ker bolečin ni bilo več in danes, so izvidi zelo dobri.«

Terapije na daljavo je bioenergetik delal dvakrat dnevno; dopoldan in zvečer. Bolj ali manj je po vsaki terapiji čutil močan pretok energije, mravljince, izboljšano prekrvavitev in veliko umirjenost.

Peti dan bioterapevtovih terapij je bilo Vojkovo stanje že tako dobro, da se je odločil, da gre domov. Rana na nogi se je hitro zaraščala, terapije pa sta delala še dva tedna po dvakrat dnevno, da je bila rana na nogi v roku meseca dni popolnoma zaceljena. Prav tako je tudi dioptrija na desnem očesu izginila, ko so odstranili silikon, v levem pa ima še vedno vložen silikon in ne vidi. Danes očal ne potrebuje več.

gangrena

- Oglas -

Ali je daljava ovira?

Za komentar o učinkih zdravljenja na daljavo smo se obrnili na g. Verbiča, ki je povedal: »Kdor koli se ukvarja z zdravljenjem na daljavo, mora izstopiti iz ustaljenega razmišljanja, miselnih nazorov in šablon ter uvideti, da daljava pri bioterapevtskem zdravljenju ne igra nobene vloge, torej gre za vrhunsko znanje in spoznanje.«

Ker je bilo srečanje bioterapevta in Vojka nemogoče, sta se dogovorila za tretma na daljavo ob sedmi uri zvečer. Ločila ju je razdalja dobrih 250 kilometrov. Zgodaj zjutraj je bioenergetik naredil dva tretmaja in okrog devetih zjutraj se je zgodil velik preobrat. Noga, ki je bila dan prej zatečena, temno vijolična in z neznosnimi bolečinami, je bila zjutraj za odtenek drugačne barve, oteklina in bolečine pa so bile veliko manjše. Po petih dneh od prvega posega na daljavo je Vojko na začudenje vseh obul čevlje in odkorakal domov. Za njegovo stanje je vedela cela bolnišnica, od pacientov do zaposlenih.

Zelo zanimiva je tudi izjava upokojenega dr. Ladislava Ivanca, ki je bil tiste dni eden od navzočih štirih pacientov v bolnišnični sobi. Ob pogledu na Vojkove noge prvi dan ob prevezi je dejal: »Vas pa mora to močno boleti.« Tretji dan terapij na daljavo je vsa soba čakala, da bo videla Vojkove noge ob prevezi in bili so začudeni. Oteklina in rdečina sta popolnoma izginili, bolečin ni bilo, le malo skelenja.

Uspeh

Zanimiv podatek z medmrežja je, da letno amputirajo približno milijon okončin na svetu. Mnenje bioterapevta je, da bi se jih veliko dalo rešiti, če bi z bioterapevtsko obravnavo začeli dovolj zgodaj. V svoji bogati praksi je doživel, da je v roku nekaj dni vlažna gangrena prešla v suho. Vsekakor je primer gospoda Vojka ekstrem, vendar povsem jasno dokazuje moč uporabe bioenergije pri prekrvavitvi okončin. Bioterapevt opozarja, da se ljudje vse prevečkrat obrnejo nanj, ko je že zelo pozno, za marsikoga celo prepozno. Prav tako pri nikomur ne obljublja čudežev, kajti na Zemlji ni dveh posameznikov, ki bi se na terapijo odzvala enako. Za nekoga je dovolj ciklus štirih terapij, pri nekaterih se lahko cikel ponovi. Pravi tudi, da ne zdravi on, pač pa, da je vse, kar lahko naredi, le okrepitev in uravnovešenje imunskega sistema, pospešitev krvnega obtoka, s tem privede telo do ravnovesja, da se potem samo zdravi naprej.

Zdaj se Vojko dobro počuti in je normalno dejaven: »Danes imam še vedno obe nogi, živim dokaj normalno življenje, lahko vrtnarim, se vozim z motorjem, hodim. Za seboj imam adrenalina polno življenje, postavil sem sedem svetovnih rekordov v motornem padalstvu, preživel strmoglavljenje z zmajem in še kaj bi se našlo. Moj raziskovalni duh mi ne da miru, zato nenehno počnem kaj produktivnega. Ponosen sem tudi na to, da je po mojih predlogih in izdelavi posebnih korit za vzgojo zelišč dobilo na Hrvaškem zaposlitev 150 ljudi. Poleg rešene noge sem Gorazdu hvaležen tudi za njegovo posebno vrsto znanja oziroma poseben sistem dela, ki mi ga je predal. Temelji na ravni informacij, je enostaven, učinkovit, lahko rečem, da sem z njim dobil velik vpogled v človeka in stvarstvo. Kot bioterapevt po metodi Zdenka Domančića deluje že skoraj 15 let, obravnaval je preko 2000 ljudi, v Mursko Soboto in Lendavo hodi že nekaj let. Vzporedno z delom bioterapevta je razvijal lasten sistem dela, katerega cilj je, kot sam pravi, osvoboditi sočloveka fizičnega, čustvenega in mentalnega suženjstva. Glede na to, da omenjeni bioterapevt dosega neverjetne uspehe pri mnogih stanjih in tegobah, kot so Parkinsonova bolezen, KOPB, artroza, kifoza, angina pektoris, gastritis, ledvični kamni, anemija, migrena, mu verjamem in vem, da bo uspel tudi s predajo tega znanja. Če ne pri nas, pa zagotovo v tujini, od koder dobiva čedalje več pozivov.«

Za konec pa doda še tole: »Ker je naše zdravje rezultat naših misli, besed, dejanj, navad in odnosov, smo povsem sami odgovorni za svoje zdravstveno stanje. Zdaj, ko vemo tudi to, da je najboljši zdravnik v nas samih, nam ne preostane drugega, kot da vzamemo odgovornost za svoje zdravje v lastne roke in delujemo preventivno. Sam sem to storil in enako lahko storite tudi vi. Če je meni uspelo, zakaj ne bi tudi vam?«

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -