DomovNovice in zanimivostiNajdite čas za 5-minutno vadbo

Najdite čas za 5-minutno vadbo

Zagotovo lahko najdete pet minut časa! Predstavljamo vam namreč vadbo, ki se je lahko loti prav vsak, tudi vi. Bolje malo kot nič, kajne? In pet minut na pet minut je lahko že dolga in uspešna vadba, vsekakor pa vam obljubljamo, da se boste na koncu počutili veliko bolje, da vašega izboljšanega videza sploh ne omenjamo. Če si boste vzeli po pet minut trikrat dnevno za dvajset ponovitev teh petih osnovnih vaj, vam ne bo žal. Pa naj gre za pet minut pred jutranjo prho, preden pojeste kosilo ali pa le malo pred nočnim spanjem.

1. Sklece

Vzravnajte se v položaj deske tako, da ste z nožnimi prsti na tleh, z dlanmi pod rameni in z iztegnjenimi komolci ter ravnega telesa od vratu do pet. Vdihnite in ko boste izdihnili, se spustite niže s prsnim košem proti tlom. Če je vadba za vas preveč zahtevna, imate lahko kolena na tleh. Ustavite se v trenutku, ko so vaši komolci poravnani z rameni in se potem spet dvignite. Ponovite dvajsetkrat.

- Oglas -

Počepi

2. Dvig Supermana

Lezite na tla z rokami in nogami iztegnjenimi naprej in nazaj. Vaš vrat naj bo v nevtralnem položaju. Rok in nog ne sklepajte ali prepletajte, pač pa jih potem le malce dvignite od tal in le toliko, da naredite podolgovato obliko črke U; roke in noge dvignite le nekaj centimetrov od tal in stran od trupa, zadržite dve sekundi in se spustite nazaj. Ponovite dvajsetkrat.

3. Zapiranje knjige s knjigo

Sedite na tla. Vzemite blok ali knjigo in si ga položite med stopala tako, da ga tesno primete. Uležite se na hrbet in vdihnite, potem pa se med izdihom dvignite tako, da si z iztegnjenimi nogami podate knjigo ali blok v roke in za trenutek ostanite tako ter potem ponovno vdihnite in z izdihom roke in noge spet spustite proti tlom (roke na tla nad glavo, noge iztegnjene). V rokah vam je ostala knjiga ali blok, ki ga potem ponovno podate nazaj stopalom. Pazite, da boste svojo hrbtenico pridno pritiskali k tlom. Ponovite dvajsetkrat.

- Oglas -

4. Stranski dvig

Postavite se v položaj deske, a na desni strani tako, da z desno roko in zunanjim robom desnega stopala pritiskate v tla. Podlaket naj leži na tleh pod ramenom. Hrbtenica naj bo vzravnana. Če je vse to že dovolj težko, ostanite v takem položaju nekaj vdihov in zamenjajte. Lahko pa roko vzravnate in potem odročite še nogo in roko, da boste še več naredili za svoje telo. V vsakem primeru naredite deset ponovitev na vsaki strani.

5. Sumo počepi

Stojte z nogami široko narazen, prsti na nogah naj bodo obrnjeni navzven. Roke udobno držite pred svojim prsnim košem, ki vam bo pomagal za ravnotežje. Vdihnite in ko izdihnete, upognite kolena, spustite boke nizko, da bodo vaša stegna vzporedna s tlemi in pazite, da imate težo naravnano zadaj na pete. Ko ponovno vdihnete, se dvignite nazaj gor in noge popolnoma vzravnate, vmes pa stiskajte mišice zadnjice, da boste še dodali nekaj vadbe že tako učinkoviti vaji. Ponovite 20-krat.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -