DomovPrireditveNajsrčnejše: medicinska sestra, patronažna sestra in babica, leto 2009/2010

Najsrčnejše: medicinska sestra, patronažna sestra in babica, leto 2009/2010

najsrčnejše

- Oglas -

Izbiramo najsrčnejše: medicinsko sestro, patronažno sestro in babico

Januarja letos smo v reviji Zdravje tretjič zapored objavili razpis za zbiranje predlogov  za izbor najsrčnejših v zdravstveni negi. Ko smo bolni in ranljivi je zelo pomembno, da občutimo kako smo tisti trenutek za medicinsko osebje edini in najpomembnejši ter v varnih rokah. Ko smo razpisali poziv bralcem, da predlagajo najsrčnejše iz svojega okolja, smo imeli v mislih prav to. Osebe, ki delajo s srcem, a strokovno, in za ljudi, ter jim dali možnost in priložnost, da se »svojim najsrčnejšim« zahvalijo tako, da jih predlagajo za izbor.

Do konca letošnjega junija, kolikor časa je trajal razpis, smo v uredništvo prejeli 17  predlogov za najsrčnejšo medicinsko sestro, 5 predlogov za najsrčnejšo patronažno sestro in 2 predloga za najsrčnejšo babico. Med predlogi za najsrčnejšo medicinsko sestro je bil, žal, en predlog nepopoln. 

- Oglas -

• za najsrčnejšo medicinsko sestro so bile predlagane:

Marjeta Brlogar iz Ljubljane, Dragica Bregar iz Trbovelj Amalija Buhvald iz Prevalj, Tatjana Goričar iz Ljubljane, Dunja Grebenc iz Mokronoga, Rosvita Kosi iz Ormoža, Vesna Olenik iz Ljubljane, Lučka Sladič iz Zvirč pri Tržiču, Marjanca Stajnko iz Vidanovcev pri Ljutomera, Mojca Stojan z Jesenic, Marija Špelič z Golnika, Irena Šumak iz Turnišča, Mojca Švab iz Sevnice, Marjana Tkalec iz Zgornje Hajdine, Lea Urbanc z Jesenic, Metka Zweidik iz Selnice ob Muri.

 • za najsrčnejšo patronažno sestro so bile predlagane:

Andreja Časar iz Hotize, Irena Filipič s Ptuja, Danica Gračan Jevtič iz Nove Gorice, Štefka Lesar iz Ormoža in Zlatka Napast iz Rač.

 • za najsrčnejšo babico sta bili predlagani:

Mateja Eržen iz Kranja in Andreja Horžen iz Tržiča.

Med vsemi predlaganimi smo izbrali tri, ki so bile predlagane od največ bralcev ali pa so nas prepričali argumenti v predlogu. Najsrčnejše bomo razglasili  na zaključni prireditvi v Festivalni dvorani v Ljubljani, ki bo v sredo, 13. oktobra 2010 ob 17. uri.

Marta Krpič,
glavna in odgovorna urednica revije Zdravj

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -