DomovAlternativna medicinaNaravno zdravljenje iz Izraelskega morja

Naravno zdravljenje iz Izraelskega morja

Direktorica Centra za raziskave naravne medicine v Jeruzalemu dr. Sarah Sallon pravi, da so izraelske rastline, kakršne so alge, bogastvo, ki le čaka, da razkrije svoje zdravilne skrivnosti. Sarah Sallon je prepričana, da se v morju (in na kopnem) skriva cela vrsta rastlin, ki bodo ljudem pomagale na različne načine, samo čas zanje si moramo vzeti.

alge

- Oglas -

V Sredozemskem morju Izraela je veliko morskih alg. Zato je povsem smiselno, da so jih staroselci Bližnjega vzhoda uporabljali za pomoč pri lajšanju številnih bolezni, od peptičnih razjed do zdravljenja glivičnih okužb in ran.

Velika odkritja

Na podlagi sodobne in starodavne literature, arheologije, zgodovine, biologije, jezikoslovja in botanike, Center za raziskave naravne medicine za preučevanje komplementarne, alternativne in celostne medicine v Jeruzalemu preučuje, kako bi lahko uporabili prehranske in zdravilne lastnosti morskih alg.

Sodelavci centra se v tem trenutku že dogovarjajo s partnerji iz Kanade, da bi novo idejo razvili v komercialne projekte, ki bodo s svojimi zdravilnimi lastnostmi na voljo vsem.

- Oglas -

Raziskava glede zdravilnih lastnosti morskih alg je del večjega načrta za »razvoj Izraelove flore na etičen, trajnosten in odgovorno-zelen način,« pravi dr. Sarah Sallon. »In naši rezultati kažejo, da se tu skriva še veliko zakladov.«

Skrivnostni

Konkretnih imen rastlin še ne želijo razkriti, da bi zavarovali patente in zamisli, vendar pa je vredno poudariti, da je to isti center, ki je poskrbel za kalitev 2000 let starih semen datljeve palme, imenovane Judovska palma. Ta posebna vrsta je znana po dobrih rezultatih pri zdravljenju težav z dihanjem in depresije.

Nekoliko manj je znanega o rastlinah iz morskega okolja, a so morske alge in možnost njihove uporabe kot biogorivo, zdravilo in prehransko dopolnilo že postale tarča izraelskih podjetij. Japonci sicer pripisujejo moč dolgega življenja njihovemu uživanju alg, pa večina sveta šele spoznava nenavadne minerale in vitamine, ki so prisotni v morskih algah. Sallonova pa vztraja, da bi z njihovo pomočjo lahko borili bitke proti boleznim, kot so Alzheimerjeva, Parkinsonova in rak. Njeni zaposleni, pravi, kot detektivi odkrivajo nove in nove skrivnosti o zdravilnih učinkih morskih alg.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -