DomovArhiv OglasovNovopečeni upokojenci, ne pozabite nase!

Novopečeni upokojenci, ne pozabite nase!

Odhod v pokoj zna biti precej velika sprememba, katera v življenje prinese precej novosti, čeprav morda temu ni videti tako. Po 40 letih trdnega dela je končno napočil čas za bolj upočasnjen in lahek urnik. Veliko ljudi, ki prične s upokojitvijo spremeni njihov urnik zgodnjega vstajanja. 8 urni delovnik in druženje s sodelavci spremenijo v dneve z veliko brezdelja in dolgočasja. Čeprav ste morda komaj čakali, da boste imeli več časa zase in svojo družino, sedaj tega ne smete pozabiti in morate izkoristiti vašo svobodo.

Poskusite ohraniti svojo urnik vstajanja, saj je vaše telo trdno navajeno zgodnjim in produktivnim jutrom. Namesto odhoda na delo lahko dan sedaj pričnete z zdravim in sveže pripravljenim zajtrkom, kateri bo okrepčal vaše telo in vam dal moč.

Zajtrk

Priporočamo vam zajtrk, poln proteinov ter zdravih maščob, kot na primer jajca, pečena na kokosovem olju in avokadova solata. Izogibajte pa se hranilom polnih sladkorja in sončničnega olja, saj bo z uživanjem le teh vaše telo imelo precej preglavic. Pred samim zajtrkom pa še lahko raztegnete vaše mišice in razmigate vaše telo. V kolikor se le da, lahko oboje opravite na jutranjem soncu.  

Napolnite vaš urnik s koristnimi dejavnostmi. Dnevno si privoščite sprehod na svežem zraku in v kolikor imate svoj vrt, ga skrbno obdelujte in poskrbite za dodatno domače pridelano hrano. Tako boste v vaš dan vnesli nekaj gibanja za vaše telo ter imeli boste zdravo in okusno hrano, polno vitaminov in mineralov, prihranili pa boste tudi nekaj denarja. Za vse tiste, ki pa nimate vrta, pa se lahko pozanimate, ali imate kje v vaši bližini možnost najema manjšega vrta, katerega lahko pričnete obdelovati.   

V vaš urnik pa seveda ne pozabite vključiti druženja z vašo družino in prijatelji. Vsakodnevne klepete s sodelavci lahko sedaj zamenjate za druženje z vašimi prijatelji, ki so prav tako že upokojeni in imajo več časa za klepet.

Prosti čas

Razmislite pa lahko tudi o različnih aktivnostih, ob katerih lahko preživite vaš čas. V kolikor še niste preizkusili, lahko pričnete z skupinskimi igrami, kot so biljard, rusko kegljanje, šah ali kartanje. Preizkusite pa lahko tudi pikado, ki je prav tako zabavna in privlačna igra, izboljšala pa bo tudi vašo koordinacijo rok in oči, koncentracijo in mentalno aritmetiko. Tako bo vaš čas minil zelo hitro in zabavno, pri tem pa boste poskrbeli za gibanje vašega telesa kot tudi možganov.

Izkoristite vaš čas in ga namenite tako za sprostitev kot tudi delo, ob tem pa ne pozabite na vaše zdravje in dobro počutje.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -