DomovKlub MamaPorod in nosečnostOhlapna koža po porodu – kako se je znebiti?

Ohlapna koža po porodu – kako se je znebiti?

Ohlapna koža po porodu je popolnoma naravna stvar. Razumljivo je, da vaše telo po porodu ne more biti takšno kot prej, preden ste zanosili. Ogromno žensk moti predvsem odvečna koža, ki ostane okoli trebuha in pasu, pogosto pa tudi na nadlahteh. Kaj storiti? Prvo pravilo je, da morate biti potrpežljivi. Odvečne kože se žal ne morete znebiti čez noč.

- Oglas -

Kako se znebiti ohlapne kože po porodu?

Na to, kako dolgo bo tajalo, vpliva več različnih dejavnikov, kot so geni, struktura vaših kosti in število pridobljenih kilogramov med nosečnostjo. Čeprav torej proces ni povsem enak za vse ženske, saj so naša telesa različna, pa obstaja nekaj osnovnih smernic, ki jih je smiselno upoštevati, če se želite znebiti ohlapne kože.

Ohlapna koža po porodu

Ohlapna koža po porodu? Hujšanje naj poteka čim počasneje!

Mnoge ženske ohlapna koža po porodu zelo moti, zato želijo čim prej shujšati, s čimer pa lahko stanje kože še poslabšajo. Prehitro hujšanje namreč pogosto pomeni tudi težave z ohlapno kožo. Procesa preoblikovanja postave se zato lotite počasi in premišljeno, s čimer bo lahko koža ponovno pridobila svojo naravno elastičnost. Zlato pravilo je, da na teden ne bi smeli izgubiti več kot kilograma. S tem boste tudi preprečili izgubo mišic in zagotovili, da boste »topili« predvsem maščobo.

Ne pozabite na fizično aktivnost

Morda se vam zdi, da lahko dieta reši vse vaše težave z odvečnimi kilogrami, zato ne razmišljate kaj dosti o telovadbi. Drži sicer, da je pri hujšanju zelo pomembna urejena prehrana, a če na koncu ne želite imeti še večjih težav z ohlapno kožo kot na začetku, brez telovadbe žal ne bo šlo. Če se želite znebiti odvečne kože, so pomembne predvsem vaje za moč. Seveda pa mora biti telovadba po porodu prilagojena vašim zmožnostim. Počakajte, da si telo zares opomore, preden začnete z intenzivnejšo vadbo.

- Oglas -

Redno masirajte kožo z olji in uporabljajte aloje vero

Z redno masažo kože boste pospešili prekrvavitev, kar bo pripomoglo k napeti kožo. Za najboljše rezultate je priporočljiva uporaba olj, po možnosti malce segretih. Odlična izbira sta na primer lahko olivno ali kokosovo olje. Podobno velja tudi za mandljevo olje, ki je poleg tega še posebej koristno za ublažitev videza strij, prav tako zelo pogoste težave žensk, ki so pred kratkim rodile. Z doslednostjo pri masaži boste že kmalu opazili pozitivne rezultate.

Pri naravnem »napenjanju« kože pa vam lahko zelo pomaga tudi sok aloje vere. Kisline v aloje veri namreč izboljšajo elastičnost kože. Če imate doma aloje vero, lahko iz notranjosti listov enostavno postrgate sok oziroma gel, ki ga nato nanesite na problematična območja. Uporabljate pa lahko tudi kozmetične izdelke na osnovi aloje vere.

Pazite na beljakovine, vitamin E in maščobne kisline omega 3

Za ublažitev težav z ohlapno kožo po porodu je zelo koristen tudi povečan vnos določenih hranilnih snovi. V prvi vrsti so to beljakovine, ki so ključne za rast mišic, obenem pa tudi za tvorbo kolagena. Vaše telo bo tako bolj izoblikovano, koža pa bolj elastična in napeta. Če se želite znebiti odvečne kože v čim krajšem možnem času, pa vam svetujemo tudi, da ste pozorni na zadosten vnos maščobnih kislin omega 3 in vitamina E.

Pijte dovolj vode ali nesladkanega čaja

Več tekočine pomeni tudi manj težav z ohlapno kožo. Sliši se zelo enostavno, vendar kljub temu mnogi pozabijo na zadosten vnos tekočine. Seveda ni vseeno, za kakšno tekočino gre. Uživanje sladkih, gaziranih pijač lahko naredi več škode kot koristi. Prednost dajte vodi in nesladkanim čajem. Po želji lahko napitkom dodate še malce sveže iztisnjenega limoninega soka za boljši okus. Za še boljšo oskrbo telesa s tekočino pa je seveda pomembno tudi, da uživate dovolj svežega sadja in zelenjave. Vaša koža tako ne bo le bolj napeta, ampak tudi mnogo lepša in že na pogled bolj zdrava.

Še nekaj nasvetov: Preprosti koraki do sijoče kože

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -