DomovZdravjePreprosti koraki do sijoče kože

Preprosti koraki do sijoče kože

Kaj ljudje najprej opazijo na vas? Skoraj vedno vašo kožo. In kdo nima rad sijoče kože brez kakršnegakoli madeža? Ličila nam lahko pomagajo, vendar z njimi ne moremo rešiti prikriti s kožo. Namesto da bi zapravljali denar za pudre in korektorje, se raje odločite za nekaj preprostih korakov, da boste prišli do vira težav. Strogo se jih držite in nikoli več ne boste čutili potrebe, da bi skrivali svojo kožo.

Nega obraza

Naredite svoj toner

Dvojno čiščenje izvira iz Južne Koreje: suh obraz masiramo z oljnim čistilom, da z obraza odstranimo vse izdelke, ki vsebujejo olja, kot so ličila in sredstva za zaščito pred soncem. Nato obraz obrišemo s toplo krpo ali robčkom in umijemo  obraz z običajnim čistilom. Tako poskrbimo, da umazanija ni ujeta pod kožo, kar sicer povzroča pore in mozoljčke. Ker začnemo s čisto kožo, tudi izdelki za nego lahko prodrejo globlje.

- Oglas -

Uporabite nežne tonerje, take, ki ne pečejo kože in je ne izsušijo. Izogibajte se tistim, ki vsebujejo alkohol, in uporabite tiste z naravnimi sestavinami, ki navlažijo kožo in vzpostavijo naravno pH vrednost. Lahko si ga naredite sami: zmešajte eno merico jabolčnega kisa in tri merice vode za toner, ki se bojuje proti aknam in zmanjša pore. Naravna destilirana rožna voda vam bo prav tako dala sijočo, enakomerno tonirano kožo.

Olje proti olju

Vedno vlažimo kožo, tudi če je mastna. Če preskočimo vlaženje, so sebum žleze še v večjem neravnovesju, in potem proizvedejo še več maščobe, da bi nadoknadile neravnovesje. Iščite vlažilce na bazi vode, če pa ste bolj pustolovske narave, poskusite vlažilce z oljno osnovo. Sliši se čudno, a rastlinska olja naredijo kožo manj mastno.

Ne pijte kave navsezgodaj. Telo je takrat zelo dehidrirano in pitje kave ga lahko še dodatno dehidrira. To se še posebej hitro vidi na naši koži, ki je pusta, groba in raskava. Zato, preden spijete karkoli drugega, spijte velik kozarec vode.

Stran s sladkorjem, saj povzroča vnetja, ki se lahko pojavijo kot mozolji na obrazu. Sladkor razgrajuje kolagen in pospešuje staranje kože. Kronični zasvojenci s sladkorjem imajo tudi nezdravo črevesno floro z veliko kandide, ki lahko povzroči na obrazu.

- Oglas -

Vsak večer po toniranju nanesite nekaj kapljic seruma, ki je bolj koncentriran kot vlažilna krema in ima bolj močne sestavine. Vtrite ga v kožo in potem nanesite vlažilno kremo.

Uporabite kemični piling, ki vsebuje AHA ali glikolno kislino, ki raztaplja vse lepilom podobne substance, zaradi katerih se mrtve celice držijo zdravih.

Vsaj enkrat na teden si dajte duška in si privoščite razkošno razvajanje za pomlajevanje kože. Začnite z dvojnim čiščenjem in toniranjem, potem uporabite piling, nanesite masko (najprej v kremi in potem masko, ki si jo položite na obraz). Končamo s serumom, kremo za oči in vlažilcem.

.
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -