DomovPogoji uporabePogoji uporabe

Pogoji uporabe

Splošni pogoji uporabe spletnih strani podjetja Argos Media d.o.o.

- Oglas -

Nahajate se na eni izmed spletnih strani podjetja Argos Media d.o.o. (bodieko.si, zdravje.si, pravljicna.si, zdravi-recepti.si, utrinek.si, argos-media.si, argos-media.info,).

Splošne pogoje za naročniška razmerja revij najdete tukaj.

Stran z informacijami o piškotkih najdete tukaj.

- Oglas -

Vaš dostop katerekoli spletne strani podjetja Argos Media d.o.o. in njeno uporabo urejajo ta splošna pravila, ki so sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S temi spletnimi stranmi upravlja podjetje Argos Media d.o.o., Ukmarjeva 4, 1000 Ljubljana, davčna številka: SI73119393, matična številka: 3923304000, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Argos media d.o.o.). Ti pogoji uporabe veljajo za vse spletne strani, vključno z vsemi podstranmi in poddomenami, katerih izdajatelj je družba Argos Media d.o.o. in zadevajo tako registrirane kot neregistrirane tipe uporabnikov (v nadaljevanju: uporabniki). Splošni pogoji poslovanja določajo tudi delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem Argos Media d.o.o. in kupcem. Z vstopom na katero koli spletno  stran časopisne hiše Argos Media potrjujete, da ste s temi splošnimi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašate ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo.

Ob prijavi oz. ob registraciji (neposredno preko spletnega portala ali preko katerekoli drugega registracijskega kanala) se uporabnik zaveže, da se strinja z vsemi določbami splošnih pogojev uporabe spletnih strani podjetja Argos Media, ki so veljavni v trenutku prijave oz. registracije Uporabnik je s prijavo na spletno mesto vsakič znova posebej opozorjen na splošne pogoje in s prijavo  potrjuje, da se strinja z vsemi veljavnimi določbami splošnih pogojev in sprejema vse navedene pogoje uporabe. V kolikor se ob prijavi oz. ob registraciji z določbami splošnih pogojev ne strinja, uporaba storitev ni možna. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na sedežu podjetja Argos media d.o.o.

Podjetje Argos media d.o.o., bo osebne podatke registriranih uporabnikov in obiskovalcev, ki se prijavijo na naše e-poštne liste  ter sezname bodisi preko obrazca za prijavo ali v sklopu sodelovanja v akcija ali nagradnih igrah uporabljalo za obdelavo v svojih zbirkah ter jih uporabljalo za naslednje namene: statistične obdelave, segmentacijo kupcev, obdelave preteklega nakupnega vedenja, obveščanje kupcev o morebitnih napakah na izdelkih in storitvah, pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, revij in vabil na dogodke, ki jih organizira ali soorganizira ali podpira Argos media d.o.o., in partnerskih podjetij Argos media d.o.o., pošiljanje elektronkih novic in obvestila (e-novice, e-obvestila, sponzorirana e-obestila naših partnerjev in oglaševalcev in ostala sporočila) ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil. Njegove/njene osebne podatke lahko Argos media d.o.o., hrani in obdeluje neomejeno oziroma do pisnega preklica privolitve registriranega uporabnika. Registriranemu uporabniku pripadajo vse pravice skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 20/98 do 86/2009). Podatki se uporabljajo in shranjujejo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1, Ur. l. RS, št. 94/2007).

Ob vsaki prijavi je uporabnik pisno obveščen za kaj se bodo vpisani podatki uporabili in mora podati privoljenje za uporabo le-teh (obkljuka polje pri prijavi).

Spreminjanje pogojev uporabe
Argos Media d.o.o. si pridržuje pravico do spreminjanja ali posodabljanja pogojev, določil in opomb, pod katerimi se omogoča uporabo spletnih  strani časopisne hiše Delo d.o.o.. To so lahko spremembe v servisih, storitvah, predpisih , ki vplivajo na storitve, ali pa iz katerih koli drugih razlogov. Ob vsaki posodobitvi pogojev uporabe, bo spremenjen datum na dnu teh pogojev, pri čemer spremembe začnejo veljati od dneva objave dalje.

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe
Portale in spletne strani podjetja Argos Media d.o.o. smete uporabljati le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del portala, razen v primeru izrecne navedbe v teh pogojih uporabe.

Zasebnost in osebni podatki
Za uporabo določenih storitev na portalu spletnih straneh morate opraviti vpis oziroma t.i. registracijo, pri kateri boste morali posredovati vse zahtevane podatke za uporabniški račun in pri tem po svojih zmožnostih skrbeti, da bodo v času trajanja uporabe teh storitev pravilni in ažurni. Podjetje Argos Media d.o.o.  se obvezuje, da bo vaše osebne podatke uporabljala v skladu z veljavno zakonodajo kot tudi v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti.

- Oglas -

Odgovorni ste za vse aktivnosti, opravljene z uporabo vašega uporabniškega računa, zato je priporočljivo, da na javnih računalnikih ne shranjujete svojega uporabniškega imena/gesla. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, morate o tem nemudoma obvestiti podjetje Argos Media d.o.o., ki ne odgovarja za kakršno koli izgubo ali škodo, do katere lahko pride zaradi nepooblaščene uporabe vašega računa ali gesla.

Ponudnik storitev si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Prijava na e-novice in ostala e-poštna sporočila
Podjetje Argos Media d.o.o bo vaše podatke uporabilo za pošiljanje e-novic in obveščanje o izidih naših revij, publikacij in ostalih izdelkov. Sporočila vsebujejo najbolj aktualne članke, intervjuje, recepte ter nasvete naših portalov, prav tako pa lahko vsebujejo najnovejše naročniške in ostale akcije.

Vse vaše informacije lahko po vaši želji spreminjate kadarkoli, ali se iz našega seznama pošiljanja odjavite, če vas ne zanima več. To storite tako, da kliknete na povezave, ki se nahajajo v nogi vsakega našega poslanega e-mail sporočila. Za več informacij in podrobne splošne pogoje obiščite katero koli izmed naših spletni strani. S klikom na gumb “Prijavljam se” spodaj se strinjate z obdelavo podatkov in splošnimi pogoji. Vse podatke skrbno varujemo v skladu z zakonodajo.

Kopiranje in razmnoževanje vsebine
Vsa gradiva objavljena na spletnih straneh podjetja Argos Media so avtorsko zaščitena. Nepooblaščena uporaba ali posredovanje novic, člankov in informacij v druge medije nista dovoljena in sta protizakonita. Kopiranje ali razmnoževanje je možno le s pisnim privoljenjem izdajatelja in z vključeno povezavo na našo spletno stran.

Nezakonita ali prepovedana uporaba
Kot uporabnik portala se obvezujete, da le-tega ne boste uporabljali za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Portala ni dovoljeno uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil portalu ali podjetju Argos Media d.o.o. Ravno tako ni dovoljeno onemogočanje ali oviranje uporabe drugim uporabniku portala. Prepovedano je pridobivanje nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve portala, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o njegovem katerem koli drugem uporabnika. Prepovedano je pridobivanje kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu portala ali izrecno dovoljena za dostop v izjavi o varovanju zasebnosti. Če je bil dostop do teh podatkov omogočen zaradi napake znotraj storitev portala, prijavo o tej napaki naslovite na: info(AFNA)argos-media.si.

Pravica do uporabe povratnih informacij in predlogov
Pri posredovanju kakršnih koli povratnih informacij in predlogov v zvezi s portalom  podjetju Argos Media d.o.o. jamčite, da ste lastnik oziroma imate poln nadzor nad pravicami do celotnega oddanega materiala in informacij.
Z oddajo tega materiala in informacij podjetju Argos Media d.o.o. in njenim povezanim podjetjem dovoljujete: uporabo, spreminjanje, kopiranje, distribucijo, oddajanje, javno prikazovanje in izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli takih povratnih informacij in predlogov;

Zgoraj omenjene pravice morajo vključevati tudi pravico do izrabe katerih koli lastniških pravic v takšni povratni informaciji ali predlogih, vključujoč pravice, ki izhajajo iz avtorskih pravic, blagovne znamke, storitvene znamke ali patentnih zakonov pod pristojnostjo katere koli s tem povezane sodne oblasti. Za oddano gradivo ali informacije, vsebovane v predlogu, ki ga bo uporabilo podjetje Argos Media d.o.o., ne bo izplačano nobeno nadomestilo. Podjetje Argos Media d.o.o. ni obvezano objaviti in uporabiti katerega koli oddanega gradiva ali informacij, ki jih zagotovite.

Ta člen ne velja za identifikacijske podatke, ki jih posredujete pri vpisu v storitve portala , dokumente, informacije ali druge podatke, ki jih prenesete na strežnik, oddate ali kako drugače posredujete z uporabo storitev portala. Za določila, pogoje in za dodatne informacije o delovanju portala si preberite tudi izjavo o varovanju zasebnosti.

Uporabniške vsebine

Spletne strani podjetja Argos Media uporabnikom omogočajo objavljanje komentarjev, posredovanje lastnih novice po predhodnem dogovoru (v nadaljevanju uporabniške vsebine).

Argos Media d.o.o. ne odgovarja za uporabniške vsebine, objavljene na spletnih straneh. Uporabniške vsebine so last uporabnikov in zanje sami odgovarjajo. Vendar kljub temu, da uredništvo ne pregleduje in ne more pregledovati vseh uporabniških sporočil in ni odgovorno za njihovo vsebino, si pridržuje pravico, da briše, premika ali ureja sporočila, ki jih po lastni presoji smatra za žaljiva, opolzka, smatra, da kršijo avtorsko zakonodajo ali so drugače nesprejemljiva.

Z objavo uporabniške vsebine se strinjate s prikazom na spletnem mestu in s povezano promocijsko rabo, online in offline. Strinjate se, da lahko vse vsebine, ki jih predložite, Argos Media d.o.o. ureja, objavi, prenaša, ali prikaže in se odrekate vsem moralnim pravicam, ki jih imate pri posedovanju vsebine, ki bi se spremenila na način, s katerim se ne strinjate. Podjetju Argos Media d.o.o. dajete stalno, neizključno, globalno,nelicenčno, pravico uporabe, kopiranja, prenosa, vključitve, objave, distribucije, javnega prikaza, ustvarjanja prirejenih del, indeksiranja, označevanja, spreminjanja in prilagajanja (vključno s prilagajanjem na streaming, mobilne, digitalne tehnologije, tehnologije za nalaganje, za oddajanje in druge tehnologije).

Na uredništvu, si prizadevamo za to, da oblikujemo uporabniško skupnost, ki pa uspeva le, kadar se člani počutijo dobrodošle in varne. Zato morajo člani upoštevati določena pravila obnašanja:

  • Prepovedana je objava kakorkoli opravljivih, opolzkih, pornografskih, žaljivih ali drugače nelegalnih vsebin.
  • Bodite vljudni. Ne grozite ali žalite drugih uporabnikov, ne uporabljajte opolzkega jezika ali namerno motite razprave s ponavljajočimi sporočili, sporočili brez pomena ali spam-sporočili.
  • Uporabljajte spoštljiv jezik. Ne uporabljajte jezika, ki bi žalil ali diskriminiral na osnovi rase, religije, nacionalnosti, spola, spolnih preferenc, starosti, regije, nezmožnosti. Kakršenkoli sovražni govor je osnova za takojšnjo in stalno ukinitev dostopa do vseh ali dela uporabniških storitev portala.
  • Razpravljajte, toda ne napadajte. V skupnosti različnih mnenj vedno prihaja do nestrinjanj. Uredništvo spodbuja aktivno razpravo in pozdravlja vroče razprave. Toda osebni napadi so neposredno kršenje pravil uporabe in so osnova za takojšnjo in stalno ukinitev dostopa do vseh ali dela uporabniških storitev portala.
  • Možnost objavljanja uporabniških vsebin se uporablja le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja uredništva ne boste distribuirali ali drugače objavljali kakršnekoli vsebine, ki promovira posamezne dejavnosti, produkte ali storitve in vodijo do komercialnih spletnih strani.
  • Prisvajanje tujih slik, besedil ali člankov brez dovoljenja nosilca avtorskih pravic je prepovedano. Ne kopirajte celih besedil, ki so avtorsko zaščiteni. Povzemite in naredite povezavo na originalni vir.

Uporabnik se strinja, da bo o morebitnih nepravilnostih obvestil uredništvo.

Omejitev odgovornosti
Podjetje Argos Media d.o.o. ali/in njegovi dobavitelji ne dajejo nobenih izjav o ustreznosti, zanesljivosti, razpoložljivosti, pravočasnosti in točnosti informacij, programske opreme, izdelkov, storitev in pripadajočih grafik, ki so dostopni prek portalov. Vse informacije, programska oprema, izdelki, storitve in pripadajoče grafike so na voljo ”take, kot so” brez kakršne koli garancije. Podjetje Argos Media d.o.o. in/ali njegovi dobavitelji zavračajo vsa jamstva ali pogoje v zvezi s temi informacijami, programsko opremo, izdelki, storitvami in pripadajočimi grafikami, vključno z vsemi naznačenimi prodajnimi jamstvi in pogoji, z ustreznostjo za določen namen in z nazivom.

Podjetje Argos Media d.o.o. in/ali njegovi dobavitelji v nobenem primeru ne prevzemajo odgovornosti za kakršno koli neposredno, posredno, posledično ali kakršno koli drugo škodo (vključno s škodo zaradi izgube uporabnosti, podatkov ali dobička), ki izhaja ali je v kakršni koli povezavi z uporabo ali delovanjem spletnih strani in aplikacij, z zamudo ali nezmožnostjo uporabe portala, s preskrbo ali nezmožnostjo omogočanja storitev ali s katerimi koli informacijami, programsko opremo, izdelki in storitvami, pridobljenimi na spletnih straneh ali kako drugače nastalimi z uporabo portala, bodisi temelječ na sporazumu, prekršku, nepazljivosti bodisi drugače, tudi če je bilo podjetje Argos Media d.o.o. ali kateri koli od njenih dobaviteljev seznanjen z možnostjo nastanka škode. Če zakonodaja za posamezne pravice ureja drugače in njihovo omejevanje ni možno, je mogoče, da za vas ne veljajo vse zgornje omejitve. Če ste s katerim koli delom portala, storitev portala ali s katerimi koli pogoji uporabe nezadovoljni, je vaše izključno in edino sredstvo, da portalov oz. spletnih strani podjetja Argod Media ne uporabljate več.

Recepti in nasveti objavljeni na spletnih portalih, se izvajajo na uporabnikovo lastno odgovornost. Podjetje Argos Media d.o.o. ne odgovarja za kakršno koli nastalo škodo ali pokodbe, ki bi lahko nastale pri izdelovanju in uporabi le-teh.

Morebitna mnenja, ki so izražena v prispevkih, ki so objavljeni na spletnih straneh so mnenja avtorjev pripevkov in ne mnenja uredništva portala Bodi Eko, ki ne prevzema odgovornosti zanje. Besedila so delo avtorjev in ni nujno, da predstavljajo ideje ali prepričanja uredništva Bodi eko.

Avtorji ne dajejo medicinskih nasvetov in ne svetujejo uporabe ali opustitve katerega koli zdravila brez posveta z lečečim zdravnikom. Vse navedene podatke in priporočila v prispevkih in člankih bralec uporablja na lastno odgovornost. Nasveti ne morejo nadomestiti strokovne pomoči zdravnika ali terapevta, in če niste prepričani, za kakšno težavo gre, se prej posvetujte z njima.

Uporabniška podpora
Podjetje Argos Media d.o.o. ponuja informacije o tem, kako uporabljati storitve portala  na samem portalu. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z uporabo portala ali kakršne koli probleme, ki bi jih radi prijavili jih lahko posredujete na elektronski naslov: info(AFNA)argos-media.si

Opombe o intelektualni lastnini
Vsa vsebina portalov in spletnih strani podjetja Argod media d.o.o., razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo podjetja Argos Media d.o.o., ali njenih pogodbenih partnerjev. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na posamezne storitve portale prenesli uporabniki, so last uporabnikov.

Nekateri članki, objavljeni na portalih so povzeti po reviji Karma plus, ki je last podjetja Arista-B, d.o.o. in so avtorsko zasčiteni s strani podjetja Arista-B, d.o.o. ter so objavljeni z njihovim dovoljenjem.

Podjetje Argos Media d.o.o. ima lahko patente, patentirane aplikacije, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge intelektualne lastniške pravice, ki so povezane s spletnimi stranmi, vključno s podpornimi spletnimi stranmi, ki so del le-teh. Če ni izrecno navedeno v teh pogojih uporabe, vam vsebina teh spletnih strani ne daje nikakršne licence za te patente, blagovne znamke, avtorske pravice ali druge lastnine. Vse pravice, ki niso izrecno podeljene tukaj, so pridržane.
Terjatve v zvezi z avtorskimi pravicami se rešujejo v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah in z Zakonom o pravdnem postopku.

Splošno
Ti pogoji uporabe so vezani na zakone Republike Slovenije. Za reševanje vseh sporov in nesporazumov v zvezi s spletnimi portali, za katere so že bile izčrpane vse ostale zunajsodne možnosti sporazuma, je pristojno okrožno sodišče v Ljubljani. Pri temu potrjujete, da iz teh pogojev uporabe ali uporabe servisov ne izhaja noben skupen podvig, družabništvo, zaposlitev ali delovno razmerje med vami in podjetjem Argos Media d.o.o.

Podjetje Argos Media d.o.o. lahko kadar koli zahteva upoštevanje teh pogojev uporabe po sodni poti. Izvršitev te pogodbe je predmet veljavnih zakonov in zakonskih postopkov v Republiki Sloveniji, zato vse navedbe v teh pogojih uporabe ne omejujejo pravice podjetja Argos Media d.o.o., da se podredi vladnim, sodnim in zakonskim zahtevam v zvezi z uporabo spletnih strani/portalov ali informacij, danih ali pridobljenih pri podjetju Argos Media d.o.o., ki se tičejo vaše uporabe ali delovanja spletnih strani. Če se za kateri koli del teh pogojev uporabe ugotovi, da je neveljaven ali neizvršljiv v skladu s trenutno veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji, vključno (vendar ne tudi omejen) z oporekanjem odgovornosti in garancije, kot je navedeno zgoraj, potem se neveljaven ali neizvršljiv predpis nadomesti z veljavnim, izvršljivim predpisom, ki, kar se da, ustreza namenu izvirnega predpisa, preostali del pogojev uporabe pa ostane v veljavi nespremenjen.

Ti pogoji uporabe, vključno z dokumenti, izrecno vključenimi v zgornji sklic, določajo celotno pogodbo med vami in podjetjem Argos Media d.o.o. glede na storitve portala, ki nadomestijo vse prejšnje ali sočasne komunikacije in ponudbe, bodisi elektronske, ustne ali pisne, med vami in podjetje Argos Media d.o.o. glede na storitev portala. Natisnjena različica teh pogojev uporabe ali njena kakršna koli elektronska oblika je sprejemljiva v sodnih ali upravnih procesih, ki temeljijo na tej pogodbi ali so povezani z njo, v isti meri in pod enakimi pogoji kot tudi drugi poslovni dokumenti in zapisi, ki so v izvirniku vzdrževani v tiskani obliki.

Nagradne igre na Facebook straneh (npr. facebook.com/bodieko.si)
Organizator bo poslal nagrado na naslov kot ga sodelujoči v nagradni igri zapiše v elektronski pošti ali Facebook sporočilu, v roku dveh tednov od žrebanja oziroma ob prejemu nagrad od dobavitelja. Stroške pošiljanja nagrad nosi organizator.

V kolikor organizator v roku 10. dni po končnemu žrebanju ne prejme s strani nagrajenca povratne informacije, da bo izžrebanec prevzel nagrado iz kateregakoli razloga (primeroma: ker je naslov nagrajenca nepravilen in podobno) se šteje, da nagrajenec ne želi sprejeti nagrade in se od tedaj dalje šteje, da oseba, ki je bila obveščena o nagradi s strani organizatorja ni več upravičenec do nagrade.

Če je pošiljka zavrnjena ali se vrne, ker je nagrajenec sporočil napačne podatke (naslov, ime …), lahko organizator nagrado podari drugi osebi ali jo uporabi v kateri izmed nadaljnih nagradnih iger.

Argos Media d.o.o. , v Ljubljani 23.4.2018

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -