DomovŠporti in gibanjePoletni kamp boksa za otroke

Poletni kamp boksa za otroke

Letos smo prvič pod okriljem Boksarske akademije, organizirali poletni kamp za otroke. Poletni kamp je potekal v CŠOD Bohinj, ki se nahaja v neposredni bližini Bohinjskega jezera, tako je bilo vsem udeležencem omogočeno, da so se po končanem treningu takoj prijetno ohladili v jezeru.

- Oglas -

Boksarska akademija

Ko smo v torek, 31.julija, prispeli smo si najprej pogledali pravila, ki veljajo v CŠOD, nato pa smo se razporedili po sobah. Seveda smo se po namestitvi v sobe najprej obvezno skopali v jezeru. Na tistem delu plaže, kjer smo se kopali mi, smo imeli tudi pomol iz katerega smo lahko tudi skakali v jezero. Po večerji smo naredili prvi trening. Vsi treningi, ki smo jih naredili v času poletnega kampa, ki je trajala 6 dni, so potekali na igrišču zraven doma, MMA treningi pa so potekali v notranjih prostorih.

Prvi večer smo organizirali spoznavni večer, kjer se je vsak udeleženec predstavil na zabaven način, preko raznih aktivnosti.  Vsak dan smo opravili največ tri treninge, štirje izmed treningov v celem tednu pa so bili treningi za moč z lastno težo pred katerim smo izvedli tematski seminar o prevenciji pred poškodbami in regeneraciji, fitboks in pa dvakrat trening za agilnost in koordinacijo. Na tematskem seminarju o prevenciji pred poškodbami in regeneraciji smo se naučili, da je raztezanje po treningu zelo pomembno za naše mišice, da se lahko pravilno regenerirajo in da se ne poškodujejo, naučili smo se tudi, da je ogrevanje pred treningom prav tako pomembno za naše mišice, da se le te med treningom ne poškodujejo.

- Oglas -

Na treningu za moč z lastno težo, ki je potekal po tematskem seminarju, smo se naučili kako pravilno izvajati počep, izpadni korak, vojaške poskoke, sklece ter dinamično stabilizacijske vaje. Pri treningu za agilnost in koordinacijo smo se pozabavali s teniškimi žogicami ob spremljavi kubanske glasbe.

Na večernih treningih smo imeli sparinge, kjer so se otroci preizkušali v konotrolirani borbi. V četrtek in soboto smo imeli kar nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za balinanje, igranje družabnih iger kot je Activity, igranje ping ponga ter kopanje v jezeru.

Boksarska akademija

V petek smo namesto jutranjega treninga odšli na pohod do slapa Savica. Iz CŠOD-ja smo se odpravili ob 9 uri zjutraj. Pot do slapa je trajala približno uro in pol, pot pa je večinoma potekala po ravnem na koncu pa smo premagali še par stopnic, ki vodijo do slapa Savica. Za nas, mala malica. Na poti nazaj smo se ustavili v Ukancu, kjer smo se ohladili v prijetno hladni Bohinjki. V dom smo se vrnili zelo utrujeni, zato smo po kosilu vsi popadali v postelje in imeli popoldanski počitek. Zvečer po večerji smo imeli namesto večernega treninga, družabni večer. Najprej smo si na projektorju ogledali boksarski film The Fighter. Po koncu filma smo zakurili taborniški ogenj z dračjem in vejami, ki smo jih nabrali na poti iz slapa Savica. Zabavali smo se z petjem taborniških in slovenskih pesmi, ki jih vsi poznamo.

Cel teden nam je minil kot bi mignil in prišla je nedelja, ko smo se morali vrniti domov. Po zajtrku smo vse svoje stvari pospravili v potovalke in jih odnesli na recepcijo. Nato smo opravili še zadnji trening v sklopu poletnega kampa. Po treningu smo skupaj odšli do jezera in še zadnjič skočili iz pomola v jezero, kjer smo se ohladili po napornem treningu. Po še zadnji prijetni ohladitvi smo se poslovili in se odpravili domov.

Za vsa dodatna vprašanja o Boksarski akademiji lahko pokličete na telefonsko številko 041 962 485 (Sašo Weixler).

Karin Pulević

- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -