DomovŠporti in gibanjePoletni kamp Boksarske akademije – Kolpa 2020

Poletni kamp Boksarske akademije – Kolpa 2020

Med 20. in 27. julijem smo se člani Boksarske akademije ponovno udeležili tradicionalnega, poletnega boksarskega kampa za otroke. Celoten teden smo maksimalno izkoristili, saj smo v sedmih dneh opravili 15 treningov. Kljub napornim treningom pa nam ni zmanjkalo energije za vsakodnevno kopanje v Kolpi, igranje družabnih in športnih iger ter tudi za rafting in pripravo tabornega ognja.

- Oglas -
Kolpa 2020
Kolpa 2020

Ker nas je vsak dan čakalo veliko aktivnosti, je bil naš dan dobro strukturiran. Vsak dan smo se zbudili ob pol osmih in se odpravili na zajtrk. Nato smo se pripravili na prvi tematski trening, ki je bil v znamenju ene izmed boksarskih prvin. Tako smo izboljšali tehniko gibanja nog, z žogicami vadili boljšo odzivnost ter dali poudarek na fintiranju in borbi iz klinča – borbi od blizu. Po treningu smo se ohladili v Kolpi. Preostanek prostega časa do kosila smo izkoristili za igranje namiznega tenisa, podajanje frizbija ali kakšno izmed iger s kartami. Po kosilu smo po krajšem počitku nadaljevali z igro kart ali kakšno izmed preostalih aktivnosti. Trenerji so nam pripravili tudi dva seminarja – bandažiranje rok in prevencijo pred poškodbami. Proti koncu tedna, ko smo že čutili prve znake utrujenosti, smo le-te pregnali na tečaju masaže. Na popoldanskem treningu smo tematiko, ki smo jo vadili zjutraj še izpopolnili ali pa smo v praksi preverili znanje iz seminarja. Po večerji smo dobili mobilne telefone, poklicali domov in sporočili, kako zelo uživamo. Tekom dneva smo bili namreč brez telefona, saj smo tako uživali, da smo ga raje zaupali trenerju. Na zadnjem, tretjem treningu dneva smo naučeno tematiko posameznega dne skušali uporabiti tudi v kontrolirani borbi – sparingu, vadili naučeno na fokuserjih ali izkoristili trening za kakšne druge športne aktivnosti (igre brez meja, vleka vrvi, turnir v namiznem tenisu itd.). Večer smo sklenili z igranjem družabnih iger ter nato hitro popadali v posteljo, kjer smo utrujeni, a zadovoljni, zaspali.

Kljub večjemu številu treningov so trenerji poskrbeli za njihovo raznovrstnost, saj smo vsakodnevno dajali poudarek različnim boksarskim prvinam z različnimi rekviziti. Prav tako nam je teden popestril tudi rafting po reki Kolpi, pri katerem smo neizmerno uživali, se špricali in uprizorili tudi prave rečne bitke čolnov. Zadnji večer pa smo pripravili tudi taborni ogenj, na njem spekli hrenovke ter si obljubili, da se na Poletnem kampu Boksarske akademije zopet vidimo tudi naslednje leto.

Dodatne informacije dobite na telefonski številki 041 962 485 ali preko elektronske pošte [email protected].

- Oglas -

Luka Mejač

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -