DomovSkrbimo zaseRaziskava o intimni negi Slovenk

Raziskava o intimni negi Slovenk

Slovenke visoko vrednotijo odnos do zdravja, bodisi intimnega, fizičnega ali duševnega, in skrbi za zdravje telesa posvečajo veliko pozornosti. Intimno nego kot del skrbi zase pričakovano umeščajo na drugo mesto med vsakdanjimi rituali nege telesa. Čeprav se zavedajo pomembnosti intimne nege, pa se med njimi najde veliko mlajših žensk, ki zanjo ne skrbijo redno, kar kaže na visok razkorak v dojemanju pomena intimnega zdravja.

- Oglas -

Intimna nega

To je le ena izmed ključnih ugotovitev raziskave o intimni negi in odnosu do intimnega zdravja med Slovenkami, ki jo je za družbo Bolton Adriatic pod okriljem chilly izdelkov za intimno nego izvedla neodvisna raziskovalna agencija Mediana. Rezultati so pokazali presenetljiva dejstva, med zanimivejšimi pa vsekakor velja izpostaviti dobro ozaveščenost Slovenk glede pomena intimne nege in izbire ustreznih izdelkov. A ta se nujno ne odraža v njihovih navadah pri redni skrbi za intimno nego, kot smo že spoznali.

Slovenkam ustrezna intimna nega pomeni veliko (91 %) in za intimno nego redno skrbijo (94 %). Kljub temu so podatki pokazali, da je med ženskami, ki se strinjajo, da redno skrbijo za intimno nego, 9,9 % takšnih, ki v preteklem letu nikoli ni kupilo intimnega mila, oz. 14 % takšnih, ki nikoli ni kupilo intimnih robčkov. Strokovnjaki dodajajo, da je na trgu prisotnih kar nekaj različnih izdelkov za intimno nego, zato so lahko tudi pričakovanja uporabnic drugačna in dosegajo različne rezultate. »Velikokrat pa se ne smemo ali želimo vtikati v prosto izbiro potrošnic – pacientk. Morda nam zadostuje že redno dvakratno tuširanje na dan za optimalno nego intimnih predelov, pa čeprav uporabimo le vodo. Najboljše bi bilo, da bi lahko mila za intimno nego uporabljali kar za nego celotnega telesa,« je o pomembnosti izbire izdelkov za intimno nego spregovorila spec. ginekologinja Renata Završnik Mihic.

- Oglas -

Na podlagi ugotovitev raziskave je spec. gin. Renata Završnik Mihic podala sklepno misel: »Tudi sama pri svojem delu spoznavam, da je intimna nega Slovenkam pomembna. Izvajajo jo redno, dosledno in vedno bolj pravilno. Uporabljajo preverjene izdelke, ki ustrezajo varnostnim standardom in ne škodijo, zavedajo se prednosti uporabe bombažnega perila, ki ga tudi redno menjajo. Intimni predeli so negovani, zdepilirani ali pobriti. Hkrati pa je zaradi stresnega načina življenja in neredne prehrane s prevec ogljikovimi hidrati še vedno zelo veliko težav z izcedki. Vsem svetujem, da prisluhnejo lastnemu telesu in dajo prednost tistemu, kar je pomembno tako pri intimni negi kot pri vsakdanjih stvareh.«

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -