DomovZdravjePoskrbite za svoja jetra: naravni pripravki za razstrupljanje jeter

Poskrbite za svoja jetra: naravni pripravki za razstrupljanje jeter

Razstrupljanje jeter je potrebno za zdravje celotnega telesa. Jetra so zagotovo eden najpomembnejših organov v našem telesu. Skrbijo za prečiščevanje krvi in s tem za razstrupljanje organizma, poleg tega pa jetra pomembno vplivajo na stanje drugih organov. Med drugim jetra sodelujejo pri razgradnji maščob in pri uravnavanju hormonskega ravnovesja v telesu.

- Oglas -

Razstrupljanje jeter

Kadar se jetra znajdejo v težavah, to pomeni težave za celotno telo, še posebej za vaš metabolizem. Tako je izredno pomembno, da posvetite posebno pozornost svojim jetrom. Svetujemo vam redno uživanje naravnih pripravkov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Vsi so namreč izjemno koristni za razstrupljanje jeter.

Pegasti badelj – prva izbira za razstrupljanje jeter

Verjetno najbolj znana rastlina za preprečevanje bolezni jeter je pegasti badelj. Med drugim lahko ta rastlina zmanjša tveganje za cirozo, za bolezen zamaščenih jeter in za hepatitis. Potrebujete približno 1 žličko posušenih semen pegastega badlja in 250 mililitrov vode. Najprej zavrite vodo, v katero nato vmešajte semena pegastega badlja. Počakajte 10 minut, preden mešanico precedite in popijete tekočino. Napitek si pripravite najmanj trikrat tedensko.

- Oglas -

Artičoke

Za naravno razstrupljanje jeter so izjemno koristne tudi artičoke. Pomagajo namreč pri razstrupljanju krvi in preprečujejo prekomerno kopičenje maščob, poleg tega pa so znane po močnem protivnetnem in diuretičnem delovanju. Priporočamo, da jih uporabite za pripravo čaja. Artičoko nasekljajte na majhne koščke, ki jih nato stresite v 500 mililitrov vode. Zavrite, nato pa znižajte temperaturo in kuhajte še 3 minute. Po 15 minutah precedite. Polovico popijte zjutraj, drugo polovico pa popoldne.

Kurkuma

Kurkuma vsebuje ogromno antioksidantov in preprečuje kronična vnetja v telesu, poleg tega pa znižuje raven škodljivega holesterola. Tako je kurkuma ena najboljših naravnih izbir za razstrupljanje jeter. Zavrite 250 mililitrov vode in vanjo vmešajte 1 žličko kurkume v prahu. Po 5 minutah popijte. Napitek si pripravite dvakrat na dan.

Koprive

Odličen pripravek za naravno razstrupljanje jeter je tudi koprivni čaj. V lonec s 500 mililitri vode dodajte 1–2 žlici posušenih kopriv. Zavrite in nato kuhajte še 5 minut pri nizki temperaturi. Odstavite in precedite po 10 minutah. Skodelico koprivnega čaja popijte že zjutraj, drugo skodelico pa po kosilu.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -