Omega-3 maščobne kisline, ki jih najdemo v mastnih ribah, kot so na primer losos, skuše in slanik, v številnih kulturah že dolga leta veljajo za »hrano za možgane«. To globoko zakoreninjeno prepričanje zdaj podpira tudi znanost. Najnovejše ugotovitve kažejo, da povečan vnos teh maščobnih kislin v nosečnosti pomembno zmanjša tudi tveganje za pojav poporodne depresije. Nosečnice naj bi z omega-3 bogate ribe uživale dva- do trikrat na teden.
Ribe nahranijo možgane
Prijavite se na brezplačne e-novice
Bodite prvi obveščeni o najbolj branih in aktualnih vsebinah + darilce za vse naročnike 🤗.
Hvala!
Uspešno ste se prijavili na naše e-novice. Da ne bi zgrešili naših obvestil, jih v Gmailu dodajte med varne pošiljatelje oziroma v "Primary Inbox". Na mailu vas že pričakuje tudi presenečenje ;)
Prejšnji članek
Naslednji članek