DomovNa pomočS fotografijo v pomoč slepim in slabovidnim

S fotografijo v pomoč slepim in slabovidnim

Mednarodna agencija za preprečevanje slepote (IAPB) in Bayer sta najavila mednarodni razpis fotografskega natečaja o zdravju oči že drugo leto zapored. Tema letošnjega razpisa je ‘Skupaj smo močnejši’/‘Stronger Together’ in je povezana s svetovnim dnem vida, ki bo letos 13. oktobra. 285 milijonov oseb po svetu živ z okvaro vida, od tega pa bi lahko 80 % teh okvar preprečili.

- Oglas -

Slepi in slabovidni

»V okviru skrbi za zdravje oči so strokovnjaki in združenja bolnikov zgradili močno skupnost, ki si prizadeva za izboljšanje oskrbe ter preprečevanje slepote in okvare vida. Naš cilj je, da okrepimo to sodelovanje in pomen skupnega dela za dobro bolnikov,« je za svetovno javnost povedala Joanna Conlon, direktorica razvoja in komunikacij pri IAPB. Fotografski natečaj bo ovekovečil ta prizadevanja po vsem svetu. ‘Skupaj smo močnejši’ predstavlja vpliv vseh deležnikov, ki sodelujejo pri oskrbi oči in si s skupnimi prizadevanji želijo izboljšati življenja bolnikov.

Slepih oseb je v svetovnem merilu 39 milijonov, nadaljnjih 246 milijonov oseb pa ima eno od oblik vidnih okvar. Izboljšanje zdravja oči in kakovosti življenja je možno le z močjo skupnega sodelovanja vseh. Vpletene bi morale biti vse različne skupine, ki bi od Stronger together imele korist. To vključuje oftalmologe, okuliste, medicinske sestre, zdravnike družinske medicine, bolnike, skrbnike in širšo družino. Omenjena organizacija in podjetje nameravata s pomočjo fotografskega natečaja dvigniti zavedanje o velikem delu, ki ga skupnost bolnikov, skrbnikov, zdravstvenega osebja in ostalih deležnikov, ki sodelujejo za zdravje oči, opravlja skupaj.

- Oglas -

M.K.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -