DomovŠporti in gibanjeVarno in zdravo na kolesu

Varno in zdravo na kolesu

Tematika, ki ni neposredno povezana s splošnim zdravjem, je pa s telesnim zdravjem, zdravim in brezskrbnim odraščanjem naših najmlajših: varno in odgovorno kolesarjenje. Na zaključni prireditvi vseslovenskega programa Varno na kolesu, ki ga družba Butan plin skupaj s partnerji in podporniki izvaja že peto leto zapored, se je zbralo več kot 500 otrok iz 12 slovenskih osnovnih šol. Zmago so letos slavili mladi kolesarji in kolesarke OŠ Jurija Vege iz Moravč in si tako priborili glavno donacijo v višini 1.000 €.

- Oglas -

kolesarjenje

Na drugo mesto se je uvrstila OŠ Vojnik, POŠ Nova Cerkev in si prislužila 800 €, tretje mesto pa je zasedla OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica z donacijo v višini 600 €. Dogajanje je z glasbo popestrila mlada pevka Ditka Čepin. Vseslovenski program Varno na kolesu, ki je v letošnjem šolskem letu povezal blizu 90 šol oziroma kar 3.000 šolarjev, spodbuja mlade kolesarje in kolesarke k odgovornemu kolesarjenju. Sodelujoči osnovnošolci s pomočjo poučnih nalog spoznavajo cestnoprometne predpise, morebitne nevarne točke v prometu, kolesarsko opremo in hkrati odkrivajo zabavno plat kolesarjenja kot rekreativnega športa. Da pa je vse skupaj še bolj zabavno, je program tudi tekmovalno obarvan. Osnovne šole se med seboj pomerijo v kolesarskem znanju, ob tem pa pridobivajo pomembne točke programa Varno na kolesu. Največ točk so v letošnjem šolskem letu osvojili učenci in učenke OŠ Moravče, sledili sta OŠ Vojnik, POŠ Nova Cerkev in OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.

Starši, vaša odgovornost je, da otroka pravočasno pripravite na varno vključevanje v promet – tudi v obliki kolesarjenja. Tudi tako lahko preprečite zlome, razne druge poškodbe ali celo travme zaradi neprijetnih izkušenj na cesti.

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -