DomovAlternativna medicinaZdravljenje raka: ob uradni si je pomagal tudi z alternativno medicino

Zdravljenje raka: ob uradni si je pomagal tudi z alternativno medicino

Prve težave z zdravjem Bojana Kocena, gradbenega inženirja in diplomiranega ekonomista, ki je zaposlen kot samostojni strokovni sodelavec v inženiring podjetju, so se začele pred sedmimi leti, ko so mu zaradi karcinoma odstranili desno ledvico, leta 2012 so mu zaradi adenokarcinoma na pljučih odstranili spodnji desni reženj pljuč, poleti 2015 pa so se ponovno začele težave s pljuči. Zadnja diagnoza je bila ALK-pozitiven adenokarcinom desnega srednjega pljučnega režnja. Trenutno se zdravi s tarčnimi zdravili, ob tem pa si tudi pomaga z alternativno medicino. Počutje po štirih mesecih zdravljenja je dobro, ne čuti nobenih posebnih težav, stanje se mu je zelo izboljšalo. Oktobra je CT-preiskava pokazala, da so izginile metastaze na pljučih.

- Oglas -

Bojan1

Prve težave z zdravjem so se začele leta 2008, se spominja sogovornik, ki je konec leta 2007 v okviru svoje delovne organizacije zamenjal delovno mesto. Novo delovno mesto mu je pomenil velik izziv in v celoti se mu je posvetil. Prvo leto je delal po dvanajst ali več ur praktično vsak dan, tudi ob koncih tedna. Postajal je čedalje bolj utrujen, zbujal se je nenaspan, viroze in druge bolezni je prebolel kar stoje, kar je pustilo posledice na njegovem zdravju. Njegova žena Tanja je želela, da opravi temeljit pregled pri zdravniku. Jeseni leta 2008 je ultrazvok v ultrazvočni ambulanti pokazal, da ima velik tumor na desni ledvici. CT-preiskava je pokazala, da je tumor maligen in urolog mu je predlagal odstranitev desne ledvice. Laparoskopsko operacijo desne ledvice so opravili v bolnišnici v Slovenj Gradcu. Patohistološki izvid je pokazal na karcinom ledvice, dobro diferenciran. Operacija je bila uspešna, pa tudi zasevkov ni bilo.

Težave s pljuči

Pozimi leta 2012 je opravil redno rentgensko slikanje pljuč in ultrazvočni pregled spodnjega dela trebuha. Rentgen pljuč je pokazal sum na tumor v desnem pljučnem krilu. Po opravljenih preiskavah v bolnišnici na Golniku so zdravniki odkrili adenokarcinom desnega spodnjega pljučnega režnja. Odkrili so tumor v velikosti centimetra, brez zasevkov v drugih delih telesa. Operacija je bila opravljena 14 dni po zaključku diagnostike v bolnišnici Golnik. Tudi ta operacija je bila uspešna in kazalo je, da je bolezen premagana, saj ni bilo zasevkov v drugih delih telesa.

- Oglas -

Lansko leto, na začetku julija, pa je zbolel in se zdravil z antibiotiki. Ker se kljub antibiotikom zdravje ni izboljšalo in je težko dihal, ga je njegov osebni zdravnik poslal na rentgensko slikanje pljuč. Slika je pokazala bistveno zmanjšan volumen pljuč glede na rentgensko slikanje pred tremi meseci. V področju spodnjega srednjega režnja desno se je pokazala atelektaza. Pulmolog ga je napotil na CT-preiskavo prsnega koša, ki so jo opravili v bolnišnici Golnik. Preiskava je pokazala 3,5 cm velik tumor v srednjem režnju na desni strani pljuč z zasevki v jetra in pljučno ovojnico. Pred tem ni opazil večjih težav s pljuči, razen bolezni in težav z dihanjem tisti mesec.

Po postavitvi diagnoze mu je zdravnica pojasnila, da gre za neozdravljivo bolezen, pri kateri je možno zdravljenje s tarčnim zdravilom ALK-inhibitorjem krizotinibom. Kemoterapija bi bila slabša izbira, ker ima samo eno ledvico s slabšo ledvično funkcijo. Pojasnila mu je tudi, da zdravilo deluje na rakave celice in za nekaj časa ustavi njihovo rast, včasih pa se tumor celo zmanjša.

Zdravljenje z alternativo

Po postavljeni diagnozi sta žena in starejši sin na internetu iskala alternativna zdravila za rakave bolnike. Najboljše zdravilo za raka naj bi bil strup modrega škorpijona, na voljo samo na Kubi. To zdravilo je izjemno drago, saj tedenski odmerek stane 400 EUR. Ko ga je že kupil, so mu v bolnišnici svetovali, naj ga ne jemlje zaradi možnih interakcij z biološkim zdravilom.

Obiskal je tudi nutricionistko, ki mu je svetovala, kakšno hrano naj uživa, kakšne čaje naj pije in koliko obrokov na dan naj zaužije. Dva znanca sta mu svetovala obisk pri bioenergetiku gospodu Stjepanu Šepatu, ki je pomagal že obema, prav tako pri težko ozdravljivi bolezni. Sam pa je opravil tudi zdravljenje s theta zdravljenjem pri učitelju tega zdravljenja, Petru Kuncu. Opravil je tudi zdravljenje z Barsi pri Gogi Pečnik.

Meni, da je bil s strani alopatske medicine deležen najboljšega zdravljenja, ki ga v tem trenutku medicina pri nas lahko ponudi. Preiskave so bile opravljene hitro in dobil je najboljša zdravila, ki jih uradna medicina ta hip lahko ponudi. Kot sam ugotavlja, tarčna zdravila, ki jih prejema, bolezni ne pozdravijo, jo le blažijo, imajo pa tudi veliko neželenih stranskih učinkov. Hodi tudi na redne preglede v bolnišnico Golnik in po dveh mesecih zdravljenja je opravil CT-preiskavo prsnega koša. Po približno štirih mesecih zdravljenja pa so krvne preiskave pokazale poslabšanje ledvične funkcije, kar ga trenutno skrbi, saj ima samo eno ledvico. Še vedno pa ga zdravijo s tarčnim zdravilom Xalkori.

Pomoč bioenergije

Po slabih dveh mesecih zdravljenja s tarčnim zdravilom je opravil CT-preiskavo prsnega koša, ki je pokazala popolno remisijo sprememb na pljučih in jetrih. Glede na to, kakšne so zmožnosti tarčnega zdravila in glede na to, da se je zdravil tudi alternativno, ne ve, kaj je najbolj vplivalo na takšno izboljšanje bolezni. Vsekakor pa verjame, da ima velike zasluge pri tem bioenergetik Stjepan Šepat, ki ima dokazano velike zmožnosti vplivati na rakave celice in ga obiskuje vse od postavljene diagnoze. K njemu se je odpravil avgusta, takoj po postavljeni diagnozi oziroma začetku jemanja tarčnih zdravil, z namenom, da mu olajša stranske učinke teh zdravil. Gospod Šepat deluje na krepitvi imunskega sistema, da se telo lahko samo zdravi. Do danes je pri njem opravil približno 15 terapij, po vsaki se je počutil izredno sproščenega. Stranskih učinkov praktično ni občutil.

V času bolezni je spremenil prehrano tako, da se izogiba hrani, ki vsebuje gluten, sladkorju in slaščicam, ne uživa mleka, le nekatere mlečne izdelke, uživa veliko zelenjave, ne pije alkohola, pije veliko vode in čaja. Dobro počutje ohranja s tem, da vsak dan izvaja dihalne vaje in vaje za razgibavanje telesa. Hodi tudi na sprehode v naravo. Spalnico sta z ženo prestavila v drug prostor in prostore zaščitila z zeolitom, ki zmanjšuje elektromagnetno sevanje vseh električnih naprav.

- Oglas -

Zadnji rezultati CT-preiskave prsnega koša so pokazali popolno remisijo sprememb po pljučih in po jetrih. Z zanimanjem pričakuje naslednje rezultate pregleda CT-ja prsnega koša, ki ga bo opravil v mesecu marcu 2016. Meni, da za dobro počutje lahko narediš veliko tudi sam. Po njegovem mnenju so potrebne spremembe v glavi. »Nikakor se ne smemo obremenjevati z boleznijo in stalno premišljevati o njej. Potrebno je veliko gibanja, sprememba prehrane, veliko druženja in tudi miru. Nikoli se ne smemo predati. Izogibati se moramo stresu, predvsem pa je potrebna velika podpora svojih domačih, ki jih bolezen njihovega bližnjega psihično in tudi fizično obremenjuje. Posvečam se stvarem, za katere prej nisem imel veliko časa (branje knjig, šport …), predvsem pa vse počnem bolj umirjeno, brez hitenja in nervoze. Hodim spat ob določeni uri in spim vsaj 8 ur dnevno.«

Poleg zdravil, ki jih prejema, verjame, da so mu najbolj pomagali obiski pri gospodu Šepatu in theta healing zdravljenje pri gospodu Kuncu. Seveda pa tudi vse spremembe, ki jih je uvedel v svoje življenje. Njegove vodilo je ‘nikoli se ne predaj in vse delaj po svojem občutku, telo ti bo povedalo, kaj mu koristi in kaj ne.’

.
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -