DomovAlternativna medicinaAkupunktura: Starodavno zdravljenje z iglicami

Akupunktura: Starodavno zdravljenje z iglicami

Čedalje več žensk posega po alternativnih oziroma naravnih metodah zdravljenja, tudi za lajšanje nosečniških težav. Akupunktura – starodavna kitajska umetnost zdravljenja je med drugim tudi eden izmed načinov, ki nudi širok spekter pomoči vsem bodočim mamicam.

Akupunktura

Akupunktura ljudem pomaga že stoletja

Ne le zagovorniki alternativne medicine, temveč tudi mnogi zdravniki svetujejo uporabo te metode za preprečevanje in blaženje različnih težav in bolezni.  Kitajska medicina namreč pozna več kot 2000 akupunkturnih točk, ki potekajo po energetskih poteh – meridianih. Z akupunkturo torej poskrbimo za ravnotežje energij v telesu, s čimer poskrbimo za naše zdravje in dobro počutje.

- Oglas -

Bolezen ali simptomi, ki jih prepoznamo v nosečniškem obdobju, lahko nastanejo zaradi neravnotežja v naših vitalnih organih. Pri akupunkturi se uporabljajo iglice, skoraj tanke kot las, s katerimi se stimulirajo specifična področja povezana s funkcijo organov, da bi ponovno vzpostavili ravnovesje v telesu in da bi telo imelo moč obdržati svoje zdravje.

Zdravljenje z iglicami

Zakaj akupunktura v nosečnosti in po rojstvu?

Akupunktura koristi tako materi kot nerojenemu otroku. Običajno bodoča mami obišče tretma enkrat na mesec, v zadnjem mesecu pa lahko tudi tedensko. Povprečno traja ena terapija od trideset do petinštirideset minut in je neboleča, saj mati začuti le blag pritisk na kožo na mestu vboda.

Blagodejni učinki

Učinki so blagodejni, saj študije kažejo, da akupunktura pomaga pregnati jutranjo slabost ali bruhanje. V Avstralsko študijo so vključili 593 nosečih žensk, ki so nosile otroka v sebi manj kot 14 tednov in rezultati so pokazali, da so tiste, ki so se odločile za akupunkturo imele znatno manjše težave pri prenašanju nosečnosti. Prve tri mesece je večina nosečnic manj utrujenih, ne krvavijo in nimajo migren, v nadaljevanju obdobja metoda pomaga pri uravnavanju krvnega pritiska, preprečevanju hemoroidov in stresa ter pretiranemu pridobivanju kilogramov, prav tako odžene bolečine v križu in sklepih in poskrbi, da bo otrok pred rojstvom imel v maternici pravilno lego.

- Oglas -

Dejstvo je, da akupunktura deluje na uravnoteženje vegetativnega živčevja, kar ugodno vpliva na dolžino poroda in tudi na zmanjšanje bolečin. Najbolj primerno je, da se bolj aktiven tretma začne izvajati od 32. do 36. tedna nosečnosti.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -