DomovKlub MamaAromaterapija otrokom lajša bolečine

Aromaterapija otrokom lajša bolečine

Najbrž tudi vi raje grgrate toplo slano vodo kot pa se odpravite k zdravniku, da bi vam pomagal omiliti bolečine vnetega grla? Si raje položite topel obkladek na razbolel hrbet in kisov obkladek na čelo, ko vas boli glava? Vse to spada pod alternativno zdravljenje in zdaj zdravniki spoznavajo, kako lahko tudi aromaterapija otrokom ublaži bolečine.

- Oglas -

aromaterapija

Alternativa in klasična medicina

Aromaterapija ni samo za spaje. Vedno več zdravnikov jo namreč uporablja za pomiritev otrok, ki čutijo različne vrste bolečine. Dr. Sarah Elizabeth Rebstock je zdravnica direktorica v Narodnem otroškem medicinskegem centru v Washingtonu, DC. Pravi, da alternativna medicina postaja trend in celo del mainstreama, saj vedno več študij začenja vključevati in kopirati njihovo uporabo in dognanja. Sicer še vedno ne ve točno, zakaj tovrstno zdravljenje deluje, vendar dr. Rebstock priznava, da otrokom pomaga, da se sprostijo in to lahko seveda tudi sproži zdravljenje.

Med paciente tega novega načina zdravljenja spadajo tudi otroci, ki čutijo nepojasnjene bolečine na strani telesa ali hude glavobole, ki jih zdravniki pogosto pripišejo tudi stresu. Različni testi, od MRI do CT skeniranj, ultrazvočnih pregledov, ekstenzivnih testov krvi in drugih možnih pregledov niso pokazali nobenih dokončnih, trdnih in prepričljivih razlogov za te bolečine.

- Oglas -

Izjemni učinki

V nekaterih primerih so alternativni zdravniki stanja označili za ‘kronično bolečino’ in predpisali zdravljenje, ki je bilo vse prej kot običajno. Ni šlo za zdravila, pač pa za vonjanje esencialnih olj, uporabo reikija in zvoka tibetanskih posod. Dr. Rebstock pravi, da je takšna praksa in njen učinek sploh ne presenečata, predvsem tudi zato, ker vonjave in zvoki pomagajo umiriti otroka, ki je v nasprotnem primeru zaradi bolečin v stalnem pol-krču. Ko se sprosti, ima telo tudi možnost, da sprosti tudi pot zdravljenju.

Omenjena tehnika zdravljenja vključuje še čustveno tehniko, pri kateri otroci pritiskajo na določene točke telesa, da z akupresurnimi pritiski in z glasnim izražanjem dejstev, ki jih strašijo in negiranjem teh čustev. Kako natanko ta tehnika deluje, še niso ugotovili, a rezultati so neizpodbitni, saj otroci poročajo o zmanjšanju in celo izginotju bolečine.

 

- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -